Bukott célok
Címlap / Psziché / Bukott célok

Bukott célok

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-20

Tegnap megint vagy 50 emberrel tudtam beszélni, érdekes ez, sorsokat tanulok ilyenkor. Találkoztam egy lánnyal, beszélgettünk. Az volt a legnagyobb baja, hogy nincs baja.  

Apátia. Teljes apátia. Amikor már azt sem tudod, hogy bajod van, akkor nagy a baj. 38 éves, szép, mint egy filigrán baba, nagy kék szem, szexi kis szeplők az orra körül, a pasija 60+.


A pasi már nem akar gyereket ebben a korban. Régóta együtt vannak, szereti. De a pasi már nem akar semmit. A lánynak a korábbi céljai sorra megbuktak. Mindig volt ott valaki vagy valami, aki eltette a lányt a céljához vezető útról. Ő meg hagyta, mert "jó kislány", aki szót fogad. 38 évesen már semmi célja nem volt. Talán lehet, hogy jó lenne egy lakás, mert hát a pasi nem él örökké, és vele lakik, de amúgy megigérte a házra a haszonélvezetet is ...

Célokról kezdtünk beszélgetni. És azt vettem észre, hogy retteg egy újabb célt kitűzni, mert akkor újra meg fog bukni. Egy szép, fiatal, főiskolát végzett, sőt további 3 jó szakmával bíró, jól kereső nő. A diplomája a nyelvvizsga miatt nem elérhető - két bukott cél. Mára már annyira gyűlöli a nyelveket, meg sem próbálja. A gyerek. Fájdalmas bukott cél - egy hatvanas embernek nem szül, pedig még lehetne ...

Célja most nincs. Már jó ideje. Talán ha máshol dolgozna, ahol izgalmasabb a munka - mert itt rém unalmas ám, nincs szakmai kihívás - de ugye ott meg a pénz nem annyi.
Végül a lakás elérhető célnak látszik, legalább egy kicsi és nem is a városban. Azt meg tudja venni. Nem tudom, kidolgozta-e a célhoz vezető utat, ahogy megbeszéltük, a mi időnk erre kevés volt. Azt sem tudom, lebeszélte-e őt valaki róla. Nem nagy munka lebeszélni, egy ártó szó csupán.

Kicsi cél sincs így. Kis munka cél, elérendő tanulási cél - Hiszen én már annyit tanultam - mondja. Mikor mondom, hogy - Hát szerettél tanulni! - csak lesütött szemmel mosolyog. Minek? Hisz az eredménye semmi se ...
Hobbi? - Hát az sincs, néha olvasok....

.. és jönni fog a betegség, ha nem tesz magáért, ha minden cél elfogyott már.

Hazafelé imádkoztam kicsit, hogy legyen neki célja. Ennek a szép, okos, nagyon kedves kis nőnek. És hogy legyen mindig nekem is új célom. Ne akadjak meg az egyes életterületeken, legyen továbblépés.És ezt kérem tőled is: legyen célod. Olyan cél, ami - legyen az apró és holnapi, vagy nagy, az egész életre, -megfogalmazható, leírható. Akár ide is. Találd meg a célodat és találd meg aki a célod felé haladna veled. Ez a boldogság egyik kulcsa ám!
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1547 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x