Íme az 5 önbecsülésünkre veszélyes embertípus
Címlap / Psziché / Íme az 5 önbecsülésünkre veszélyes embertípus

Íme az 5 önbecsülésünkre veszélyes embertípus

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Vannak bizonyos embertípusok, akik mindig fel tudják borítani a lelki békénket. Ez az öt az, akikkel - hacsak fel nem ismered őket- szinte biztos a harc!  

Az egészséges önbecsülés azt jelenti, hogy nem billent ki egykönnyen semmi abból a kellemes, harmonikus állapotból, amiben általában lenni szoktál. 

Már magát ezt az általános harmóniát elérni sem egyszerű - de lehet! - viszont a "szakképzett kibillentők" csapatát felismerni lehet, hogy egyszerűbb, ha az alábbiakat tudod! 

  • Előfordult már veled, hogy nem voltál képes nemet mondani, amikor szerettél volna - vagy igent mondani, amikor pedig belül érezted, hogy ez lenne a helyes?
     
  • Kerültél már megalázó helyzetekbe amiatt, mert hagytad, hogy az erőszakosabb (hangosabban panaszkodó, rámenősebb stb.) emberek legyőzzenek? 
     
  • Volt, hogy nem húztad meg a határaidat, és kihasználtak? 
     
  • Néha túlságosan is kerülöd a konfrontációt a "békesség kedvéért"? 
     
  • Eközben érzed, hogy több megbecsülést érdemelnél?
 

A környezet csak úgy, magától nem fogja megadni ezt. Akkor sem, ha erődön felül teljesítesz! Ehhez előbb meg kell tanulnod kiállni magadért, az értékeidért. 
 

Ismerd fel, milyen típusú emberek veszélyeztetik a lelki egyensúlyodat! Íme az öt önbecsülésgyilkos: 

 
  1. gombnyomogatók (manipulátorok). Van, aki profi módon nyomkodja a lelki gombjainkat, ha akar valamit. (Tipikus mondatok: "csak most az egyszer még segíts... csak terád számíthatok, te vagy az egyetlen barátom... ebben te vagy a legügyesebb, legokosabb, legbátrabb... nem lenne szép dolog tőled, ha megtagadnád a segítséget!") Ők kiváló emberismeretüket nem segítésre, hanem kihasználásra alkalmazzák. Rávesznek, hogy szét-dolgozd magadat, és az ő céljaikat valósítsd meg.
     
  2. energiavámpírok. Az energiavámpír nem tudja akárkinek a vérét szívni: bizony, mi tartjuk oda a nyakunkat! Sokszor újra és újra! Tipikus módszerük az érzelmi zsarolás. Mármint annál, aki hagyja. Egyébként elég nehéz nem hagyni.
     
  3. passzív agresszív emberek. Akik a barátaink és üzletfeleink, csak valahogy mindig kárunk van a velük való kapcsolatból, és mégis valahogy mindig kapnak még egy esélyt... (arra, hogy elveszítsék/tönkretegyék a kölcsönkapott holmit, elkéssenek, megszegjék az ígéretüket mert "elfelejtették".) 
     
  4. kéretlen kritizálók. Akik akkor is megmondják a véleményüket az "őszinteség jegyében" ha azt te sosem kérted. Semmi nem jó nekik, a rovásodra viccelnek, nem veled, hanem rólad. Nála te vagy a vicc tárgya és várja, hogy vele nevess - de fáj amit csinál. 
     
  5. veszélyes személyiségek. Ők kifejezetten szeretnek ártani, és a háttérből élvezik titkos hatalmukat. Ők azok, akik már kisgyerek korukban is felrúgták a másik gyerek homokvárát, aztán bemószerolták az áldozatot az óvónéninél, hogy ő tette! Felnőttként ők a névtelen feljelentők, a pletykafészkek, a kétely és bizalmatlanság elhintői, a széthúzás gerjesztői, a titkos uszítók. A háttérből irányítanak, és nagyon nehéz őket tetten érni: a hatásukat annál inkább! Mégis, vannak jelek, amiről még időben felismerhető az illető... még akkor is, ha segítőnek álcázza magát.

 

A lelki békénket felborító emberek felismeréséhez az első tudnivaló az, hogy léteznek

Sokszor egyszerűen nem hisszük el. Ha zavartalanul garázdálkodhat néhány ilyen a környezetedben, akkor nem csoda, hogy nem tudtál erős önbecsülést felépíteni (ők azonnal aláaknázták néhány beszólással, megkérdőjelezéssel, sőt bajba keveréssel, "a te érdekedben, hogy okulj az esetből" - és ha leleplezted a mesterkedést, jön a tipikus mondat: "én csak tükröt tartok neked, hogy lásd milyen vagy" - csak hogy ebben a tükörben valahogy mindig egy lúzer satnya kukac tükröződik!)

 

 

Az önbecsülés felépítésének része, hogy észrevedd azokat, akik rombolják


Nem feltétlenül gonoszságból teszik, de a lényeg a hatásuk: ami a rombolás. Ha már észrevetted, félig tiéd a győzelem, mert felismered, hogy kiknek a szavára szabad hallgatnod. Hogy hogyan és mikből tudod felismerni? Erről lesz szó az alábbi előadáson, valamint arról, hogy mit tegyél velük, ha már felismerted. 

 
Az egészséges önbecsülés a harmóniáról szól.
Nem túlzott: azt egoizmusnak, gőgnek, beképzeltségnek nevezik,
de nem is hiányos: az meg a lábtörlő állapot.

A lelki béke a kettő között van. Hogyan tegyél rá szert, vagy ha megvan, hogy ne hagyd kibillenteni magad belőle? Erről fog szólni a Soter klubban augusztus harmadikán tartott előadás, szokás szerint gyakorlatokkal!
 
 
 
 
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 4594 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x