Kőpicsa - egy történet a múltból, ami történhetne ma is...
Címlap / Psziché / Kőpicsa - egy történet a múltból, ami történhetne ma is

Kőpicsa - egy történet a múltból, ami történhetne ma is

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-24

A szurtos kislány, ha megvolt nyolc éves, már sokat mondok. Állt egy romos kőkerítés leszakadt tetején, rongyos kis szoknyáját emelgette, valaha talán fehér lehetett. Alatta nem volt semmi.  

Minden arra járó férfiembert leszólított: Laci bácsi, kő picsa? Sanyi bácsi, kő picsa? Gyuszi bácsi, kő picsa?

Az egész falu nevette. Kőpicsa. Vihogtak rajta a háta mögött a nénik, sandán somolyogtak a bácsik. És ma már, felnőtt fejjel meg vagyok róla győződve, hogy volt köztük, akinek köllött az a gyerekpicsa.

A falu legszegényebb háza volt, a legszegényebb családdal, a legtöbb gyerekkel. A villanyt is hol bekötötték, hol lopták, hol kikötötték.

Hírlett, hogy nem is minden gyerek az apjuktól van, mert amíg az a börtönben ült, addig is született gyerek – az anyjuk, hogy addig is fennmaradjon valahogy, a kamionparkolóba járt strichelni. Ott szedhette össze a kis becsúszott pulyát.

Akkoriban én is nevettem, mert nem is sejtettem, mi van a történet mögött. Ma már tudom, és ma már nem nevetek. Nem vicces már a bántalmazott kislány, aki úgy próbál némi előnyhöz, némi szeretetteljes érintéshez jutni, hogy bácsiknak kínálja fel gyerektestét. És ma már talán volna olyan jelzőrendszer is, ahol jelenteni lehetne.

Bár... mi történne? Elvinnék a gyereket az anyjától, aki bárhogy is van, de szereti. A lány pedig néhány év múlva pont ugyanamellett az út mellett kötne ki szökött intézetis gyerekként, mint így. A gyereket használók meg élnének tovább, ahogy addig. Volna pénzük ügyvédre. A vád nehezen áll meg ilyen esetben, a kis szurtosnak nehezen hinnének. Biztos csak hazudja.

Mi lett a folytatás? Nem tudni.
 

Te milyen véget írnál ehhez a történethez?

Hepiendet? Elment Amerikába, hozzáment egy gazdag emberhez, és éltek boldogan, míg meg nem haltak?

Tisztességeset? Hogy lett egy rendes melóhelye, egy rendes főnök előléptette, egy rendes fickó feleségül vette, és nem verte meg túl sokszor?

Elvárhatót? Hogy ő is prostituálódott, mint az anyja? Hogy drogos lett, fiatalon szült, és hamar meghalt túladagolásban, vagy a kitartója hibájából szerzett fertőző betegségben?

Rémségeset? Melyben megölik, mielőtt felserdülne?

Ugye, hányféle sors lehetséges… A fantáziánk sokra képes, de a valóság még többre. Vajon lenne erőd hozzá, hogy meghallgasd? Oda mernél-e ülni, és bírnád-e lélekkel azt, amit elmesél? Tudnál-e csöndben figyelni, jól hallgatni, hogy megnyíljon a beszélgetés kútja?

Ha egy bátor igen a válaszod, akkor csatlakozz a kihíváshoz – írj te is a nőkért! Használd megosztásaidban az #irokanokert hashtaget, és töltsd fel az írásaidat a www.harmonet.hu/irokanokert oldalra. Figyelemfelkeltő kampányunk részletes leírását is ezen a linken találod.

 
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2249 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x