Van időd ítélkezni?
Címlap / Psziché / Van időd ítélkezni?

Móra Klára

Van időd ítélkezni?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-28

Háborúk kicsiben és nagyban - messzi földeken, a közösségi oldalakon, és persze magunkban. Mind ugyanarról szól - mindannyian azt hisszük, hogy a jó oldalon állunk, és ennek nevében igazságot osztunk.  

Darabokra szedünk másokat, magunkat, szétmarcangoljuk, mert mi tudjuk, hogy mi a nagy igazság. Hiszen annyi, de annyi patronunk van, amit jól el lehet sütni. És indul a lájkháború. Ki mellette, ki ellene. Ki lesz itt a győztes? Mire megy ki a játék? Mire való egyáltalán?

Talán nem is olyan könnyű kívül maradni, szemlélni, csak megfigyelni. Véleménye persze mindenkinek van, mert akadnak bőven minden határon túlmenő kifejezések, sértő, a nyomdafestéket nem, de a közösségi oldalakat jól tűrő poénok. Mellette, vagy ellene.

Ahogy Mahatma Gandhi mondta: a szemet szemért csak oda vezet, hogy megvakul az egész világ.


Az élet arra való, hogy éljük. Lehetőség szerint a sajátunkat. Máséba jobb nem belenyúlni, mert az súlyos következményekkel járhat. Ha belenyúlunk valakinek a karmájába, még többet veszünk magunkra olyan teherből, amitől éppen szabadulnánk.

Lehet persze perre menni, lehet tovább ítélkezni, lehet a falnak fejjel menni, vagy a zsákutcába padlógázzal behajtani. Ki lesz itt a nyertes? És vajon mit nyerhet? Én azt választom, hogy megfigyelem a harci helyzeteket.

Meggyőződésem, hogy a saját békém körülöttem is békét teremt. És ha én békében vagyok, a környezetem is békében lesz. Nincs kire és mire várni. Nincs már kire mutogatni. A béke nem fog becsöngetni az ajtón. Nem fog bejelölni az oldaladon. Nem fog hangosbemondón jelentkezni. A híradó nem fogja közvetíteni. A béke nem hír. Csendben érkezik. Ez a lényege.

Évszázadok óta kívül keressük – és nem találtuk meg. Csak tessék befelé! Kimeríthetetlen forrás kínálkozik. Felfedezésre vár, kincsesláda, ami jó erősen le van lakatolva. Csak nyitni tessék! Érdemes. Csak ott van békesség, belül, a lélekben, ami véleményektől, ítéletektől, háborúktól és pereskedéstől mentes. Garantáltan kipróbálva. Működik. Korhatártól, nemtől és iskolai végzettségtől függetlenül.

Sok a munka, a belső munka. Neked van időd ítélkezni? Ha van, próbáld ki, töltsd ki valami mással. Töltekezz fel hálával, türelemmel és békével. Ha nincs, akkor jó. Akkor nagyon jó. Van esély arra, hogy bár apránként, de előbb vagy utóbb felébredünk.

HooponoponoWay.hu
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2702 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x