Hol marad a szerelem?
Címlap / Psziché / Hol marad a szerelem?

Lukács Tünde

Hol marad a szerelem?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-29

A szerelemről nem lehet eleget beszélni. Örökzöld téma, mert ha nincs az a baj, ha van, azzal van a baj. De mi az oka annak, ha nincs, és miért romlik el, ha van?  

Nagyon sokan érkeznek hozzám ezzel a problémával: „Évek óta egyedül vagyok, és nem találok megfelelő társat.”

Azt tudnunk kell, hogy ha jelen pillanatban egyedül vagyunk, az nem a Sors vagy Isten büntetése, hanem tudatalatt mi döntöttünk úgy, hogy egyedül leszünk. Ez a döntés nem a tudatos elmében születik meg, tehát nem tudunk róla. Hogy ezt felismerjük, és megtaláljuk az okát, ahhoz rá kell látnunk a tudatalattiban.

Az egyedüllétnek rengeteg oka lehet. Leggyakrabban az, hogy igazából nem merünk közel engedni magunkhoz senkit, mert félünk attól, hogy sérülünk, hogy elveszítjük. A fájdalmat akarjuk így elkerülni. Hiszen egy kapcsolatban egyszer eljön az idő, amikor meg kell nyílni, közel kell engedni a másikat. Ha a tudatalattiban félelem van ezzel kapcsolatban, akkor ezt mindenáron igyekszünk elkerülni, gyakran úgy, hogy tudatalatt az egyedüllétet választjuk. Természetesen a fent említett félelmeknek is oka van, de arra itt most nem térek ki.A másik gyakori panasz, amit főleg hölgyektől hallok, hogy a férfi nem akar elköteleződni. Amikor erre ránézünk egy családállítás alkalmával, akkor azt szoktuk látni, hogy valójában mi nem akarunk, merünk elköteleződni. Akár a fenti okok miatt, akár azért, mert féltjük a szabadságunkat. Azok a nők, akik már régóta egyedül élnek, sokkal nehezebben engednek be valakit az életükbe.

Amikor van párkapcsolat, és van szerelem, akkor is előbb-utóbb felszínre kerülnek problémák, elfojtások, félelmek.

A párunktól gyakran olyan dolgokat várunk el, amire ő nem képes, és igazából nem is az ő feladata. Ez a szülök feladata lett volna, például az, hogy elismerjenek minket, törődjenek velünk, hogy biztonságban érezzük magunkat mellettük.. Amikor egy párkapcsolatban valaki „hisztizni” kezd, akkor az a gyermeki én ad hangot magának, aki egyszer nem kapott meg valamit, amit nagyon szeretett volna. A családállítások során ennek a gyermeki énnek a szükségleteit elégítjük ki, és ezután a párkapcsolatba lévő probléma meg szokott oldódni.

 

Mi valójában a szerelem?

Az a szerelem, amikor imádod az életet. Egyedül vagy társsal, úgy ahogyan van. És ekkor tud kapcsolódni hozzád valaki, aki pont ilyen, aki szintén úgy imádja az életet, ahogyan te, és békében van önmagával. )Ez a szerelem. Ilyenkor még jobb lesz az, ami eddig is jó volt egyedül.

A rózsaszínű köd, és a rajongás, amit a másik vált ki, az nem szerelem, hanem kivetítés, hiánypótlás. Ott a benned lévő hiányt, űrt akarod pótolni a másikkal. Talán éppen az életörömöt akarod pótolni vele. Hiszen ha veled van, boldog vagy. Ha elmegy, boldogtalan. Tőle érzed boldognak magadat, és ha ő nincs, eltűnik a boldogságod. De ez nem szerelem.

Találd meg magadban azt, amit most tőle várnál - önmagad szeretetét. És akkor a szerelem örök marad.:) 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2335 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x