Mama, kérlek maradjatok otthon!
Címlap / Psziché / Mama, kérlek maradjatok otthon!

Mama, kérlek maradjatok otthon!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-02-05

Most nagy a kulimász! Igazi, koronás kínlódás van! Tényleg, és ti veszélyben vagytok a papával. Az unokák itthon szedik szét a házat - tudom, vigyáznál rájuk, de most fontosabb az egészséged. Már ha hajlandó vagy törődni vele! Mama, kérlek maradj otthon! Te is, és vedd rá a papát is, hogy ő se menjen le Totózni, meg Tippmixezni a haverokkal a Fapados kocsmába!  

 Féltünk nagyon. Nem vagy már annyira fiatal – bár tudom, hogy még benne van a bugi a lábadban, és a Rózsikával még együtt mennétek a piacra, közben persze összekülönböztök Orbánon, meg Gyurcsányon, és végül dohogva, de együtt jöttök haza, megfogadjátok, hogy többet én ezzel a vén hülyével nem megyek soha - és végül minden marad a régiben. 

Most mondd meg a Rózsikának is, hogy ne menjen ő sem. Neki is be tudnak vásárolni a rokonai, ahogy mi is viszünk, amit kértek – bár tudom, a háborús nemzedék még úgy nőtt fel, hogy lenni kell mindennek odahaza. Szóval tele a hűtőtök, van olajad, liszted, előre gyúrt levestészta, és egy csomó befőtt, amit az unokák gerillában dézsmálni szoktak. 
 

 

Haragszom, amikor rajtakapunk, hogy az utcán mászkáltál. Nem érdekel, hogy már csak 30 fogpiszkáló van a dobozban – megszámoltad, tudom – és hogy az már nem volna elég. Az érdekel, hogy ne legyetek betegek, és az a fogpiszkáló éppúgy várhat, mint a friss kifli a reggeli sütésből. Ne mondd nekem, hogy ne szóljunk bele, meg ne kezeljünk gyerekként! Egyálalán nem erről van szó! Van család körülötted, és – mivel a papa folyton a híradót nézi – pontosan tudjátok, hogy mi a helyzet.

Emlékszel, mama, amikor kamasz voltam? Mint az átok, olyan rossz? Emlékszel, amikor nem fogadtam el a segítséget tőletek? Emlékszel, amikor lázadtam, amikor nem mentem haza időben? Emlékszel, amikor egy nálam 20 évvel idősebb afrikai pasival leléptem két hétre Amsterdamba, és neked azt hazudtam, hogy Recsken vagyok a barátnőmnél, és ott a bánya körül nincs telefon? 
 
Emlékszel, milyen érzés volt, hogy nem fogadok szót, hogy veszélyeztetem az életemet – atyaég, ha az én lányom ilyet csinálna, menten szörnyet is halnék! – és nem hallgatok rád? 
 
Emlékszel, anya?
Na most én pont így vagyok veled. Csakhogy én fiatal voltam és túléltem a marhaságaimat, te meg már nem biztos, hogy ezt a marhaságot túlélnéd, én pedig egy életen át magamat hibáztatnám, hogy mi a fészkes fenéért nem tudtam hatni rád! 
Mama, ha magadért nem teszed meg, hát tedd meg értem! Az unokáidért, a gyerekekért, miattunk, az én nyugalmamért. Emlékezz milyen volt régen, és kérlek, hogy érts meg most engem, és ne most add vissza nekem minden kamaszkori rosszaságomat! Ezerszer bocsánatot kértem már értük. 

Ha hozza a nyugdíj pénzt a postás Zsuzsika, engedd, hadd siessen a dolgára. Most ne beszélgess sokat, csak tegye a pénzt a komódra és ne nyúlj hozzá pár órán át, mert szegény Zsuzsi most biztosan kap mindenből. Ő strapa csaj, lábon kihordja, ahogy ismerem, de nektek nem mindegy! Legyetek figyelmesek - a pénz most lehet veszélyes! 
 
Mama – kérlek! Ne menjetek most sehova. Ott a telefon – a tévé, a net, a könyvek, és a papának felviszek egy egész rekesz sört!
Ne fogdossátok a pénzt, ne menjetek emberek közé! Tudom, hogy a magatok fajta tevékeny embernek ez a bezártság a pokol, de higgyétek el, még mindig jobb, mint a halál szele. 
 
Maradjatok otthon! Magatokért, miattunk, és az összes emberért! Mama, mondd meg a Rózsikának, a papa szóljon a Janinak a kocsmában. Ennyi idősen kérlek, ne legyetek lázadó kamaszok! 
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3791 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x