Milyen az igazi barátság?
Címlap / Psziché / Milyen az igazi barátság?

Milyen az igazi barátság?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-09-25

Mi, nők, sajnos gyakorta féltékenyen szemléljük nőtársainkat és akaratlanul hozzámérjük magunkat: okosabb-e, szebb-e, karcsúbb-e? Miért jobb nálunk? Valójában miért is kellene bárki máshoz hasonlítanunk magunkat? Egy kellő önbizalommal rendelkező személy örül, hogy mások milyen sikeresek. Az önbizalomról és arról, hogy hogyan legyünk biztosak magunkban majd máskor mesélek, most szeretném előtérbe helyezni a barátságot.  

A barát szó eredete: barát — ómagyar: barát — ősmagyar: barát — sumér: bar-atu (barát, „testvérként viselkedő”) — bar (testvér) + tu (tesz) (forrás: Wikiszótár).

Szerintem ez így mindent megmagyaráz. A barát az a személy, akire számíthatsz, ha baj van, és veled nevet, ha örülsz. Aggódik érted és megmondja azt is, amit magad sem mersz meglátni, kimondani.

A barátság mindig ki volt téve az idő és az idő által okozott korlátoknak. Biztos emlékeztek, hogy óvodában is már volt barátotok, aztán messzire sodort benneteket az élet. Aztán általános iskolában is szereztél barátokat, akik közül talán egy-kettő még megvan, de a valószínűbb az, hogy őket is elragadta az idő és a távolság. Aztán jött a középiskola, majd az egyetem, és barátok jöttek mentek. Munkahelyek, hobbik és újabb barátságok születtek, aztán ezek is elhaltak, mert megházasodtál, jöttek a gyerekek és már nem volt idő a barátokra. De az is lehet, hogy újabb barátaid lettek a gyerekeid által.Az igazi barát az, aki több év kihagyás után is azonnal segít, ha hívod, hogy baj van. Számtalan régi barátnőm bizonyította ezt be az évek során. Lehet, hogy nem találkoztunk gyakran, sőt lehet, hogy csak 5-10 évente, de, amikor szükségem volt rájuk akkor kérdés nélkül jöttek.

Hirtelen állás nélkül maradtam. — Szereztek állást.
Tönkrement a párkapcsolatom, felkaroltak a nehéz időkben.
Nem volt hétvégi programom. — Elvittek magukkal a nyaralójukba.
Nem tudtam, hogy mit kezdjek magammal a nyáron. — Együtt mentünk nyaralni.
Lebetegedtem— ápoltak.
És még hosszan sorolhatnám.

Neked milyen élményeid vannak?

És itt van a szüleim története. Kb. 50 évvel ezelőtt, amikor az édesapám katona volt, akkoriban lett egy barátja, akivel többször összejártak, aztán az évek elsodorták őket egymástól. Most 50 év elmúltával a Facebook újra összehozta őket. Felkerekedtek és megkeresték ezt a régi katona társat. Az öröm kölcsönös volt. Ott folytatták, ahol 50 éve abbahagyták. Azóta összejárnak, együtt ünnepelnek, együtt buliznak és egymást segítik a betegségek átvészelésében. Mi ez, ha nem barátság?

Nagyon hálás vagyok, hogy csodálatos barátaim vannak, akikre számíthatok! Ezért kötelességemnek érzem, hogy ápoljam velük a kapcsolatot. Ne veszítsük el egymást. Fontosak vagyunk egymásnak. Időről időre kézbe veszem a dolgot, és megszervezem a közös találkozókat.

 

Ha neked voltak vagy vannak barátaid ne hanyagold el őket. Tudom, hogy alig van időd a családodra is, viszont hidd el ez a fajta kapcsolat kincset ér. A mai társadalomban, ahol minden gépesítve van és virtuális barátokat szerzünk magunknak aranyat érnek a valós hús-vér barátok. Ne is törődj azzal, hogy a másik már évek óta feléd se nézett, nem hívott telefonon, és akkor mi van?!

Ha minden apró-cseprő dolog miatt megsértődnénk, az egész világ egy nagy durca tenger lenne és nem lelnénk benne semmi örömet. Hidd le, hogy ő is sokat gondol rád, csak éppen mindig közbe jön valami, amikor hívni akar. Hidd el, hogy örömmel fogadja a hívásod! Most, hogy ráérsz a karantén miatt, vedd elő a telefont és használd! Ha pedig újra lehet emberek közé menni, szervezz találkozókat!

Kívánom, hogy legyen sok barátod, és fürödj a szeretetükben!
  
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 957 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x