3 egyszerű dolog, ami segít elérni a céljaidat
Címlap / Psziché / 3 egyszerű dolog, ami segít elérni a céljaidat

3 egyszerű dolog, ami segít elérni a céljaidat

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-05-26

Semmi alkalmazott szabópéterizmus, csak néhány alaptulajdonság. Ami a sikeres emberek sajátja és amitől ők elérnek oda, ahová mások nem. Nem azért mert jobban tudnak akarni, vagy mert mélyről, vagy esetleg magasról jöttek. Egyszerűen csak ezeket betartják. Követed vagy sem? Ettől függ a sikered!  

 A hétköznapokon az egyszerű dolgok működnek. Ritkán készítünk egy átlagos keddi ebédre degusztációs, fine dining menüt magunknak, ha nincs rá különösebb okunk, de bármikor összedobunk egy szendvicset, vagy egy mákos tésztát. Az életet az egyszerű dolgok tartják fenn, és ezek működtetik. 

Amikor erőlködünk, általában borítékolva van a kudarc. Ha a lépcsőn felfelé haladunk, kettőt még csak-csak léphetünk, de ötöt nehezen. Viszont egyesével, kényelmesen elérhetjük az ötödik lépcsőfokot is, és bármeddig tovább, míg csak a lépcső tart. 
Mindig egy kicsit többet és többet hozzátéve, mindig kitartóan előrébb tartva, sokkal nagyobb sikereink lehetnek, mintha a törekvéseink az egekben vannak, a szándékuk hatalmas, de csak fekszünk egész nap. 
Nézzük azt a három tanácsot, amit a sikeres emberek mindig csinálnak, és amitől ők azok, akik el tudják érni azokat a dolgokat amikre vágynak. Kinek a pénz, kinek az utazás, kinek az autó jelenti a sikert. Szóval első körben azt kell tudnod, hogy te pontosan mit szeretnél elérni. Ha ez megvan, jöhet a három alapvetés. 

1. Azokkal találkozz, azokkal beszélj, akiknek a céljai azonosak a tiéddel, illetve akik már elérték, amit te szeretnél! 


A napokban beszélgettem egy hölggyel, aki átukirakó (volt?) egy multi láncban. Nevezzük évának. Éva úgy tervezi, hogy összegyűjt egy kis pénzt és belevág ... de ha se ismeretsége, se kapcsolata, se ebből eredő tudása, akkor vajon sikerülni fog neki? Akkor, ha hasonló helyen dolgozna, mint ami a célja, hasonló emberekkel körbevéve, hasonló célokon, sokkal nagyobb esélye lenne a sikerre. Mikor erre sikerült rálátnia, elkezdett új állást keresni, és úgy fest, hogy a "véletlen", már ha létezik ilyen, pont a nyomába szegődött. Két hölgy beszélgetését csípte el, akik éppen egy hozzá hasonló embert kerestek, és arról beszélgettek, hogy hol is találhatnák meg a megfelelő embert arra a pozícióra. Korábban Éva soha nem mert volna felajánlkozni, de most odaállt, bemutatkozott, elmesélte a céljait, és már be is hívták egy megbeszélésre. Ha az ember a céljaira van hangolva, és nem csak álmokat kerget, hanem dolgozik is rajta, akkor megkapja a támogatást a "sorstól" arra, hogy elérje amit szeretne. 

2. A kitartásodon múlik minden - és emiatt fognak támadni a legtöbben! 


Hallottam egy történetet egy emberről, aki az USA-ban utcai könyvárusként dolgozott. Egy egész éven át, minden hónapban elnyerte a hónap dolgozója díjat, és az ezzel járó prémiumot, majd pedig az év végén a legtöbb eladott könyv kapcsán kihívták a kiadóvállalatnál a színpadra, hogy mondja el, hogy csinálta. itt jött a meglepetés! Mindenki várta a fantasztikus értékesítői bravúrról a sztorit. A fiatalember azonban egy olyan külföldi országból érkezett, aminek a nyelvét kevesen beszélik és nem tudott angolul. Különösebb végzettsége sem volt, nem értett semmihez. Örült, hogy ezt a feladatot találta. Valójában egész nap csak állt a helyén, mosolyogva az emberekre és a begyakorolt mondatot mondta el ezerszer: - VEDD MEG EZ A KÖNYVET! - Ennyit tudott angolul.
Mivel nem értette, hogy hányszor küldik el a francba, nem értette amit mondanak neki, csak azt látta, hogy egy nap többen is vásárolnak tőle, és ebből el tudja tartani magát, plusz minden hónapban a cégnél is elismerik, így kitartott. Kicsit lusta is volt, ezért minden napra kitervelte, hogy legalább 5 órát dolgozni fog, és legalább 5 könyvet elad. Ha tehát több, mint egy könyvet adott el egy nap, akkor is dolgozott 5 órát, de annál többet nem, de ha nem adta el az 5 könyvet egy nap, akkor kint maradt, míg a napi terv meg nem volt. Napi 5 órában megvalósította az amerikai álmot. 

Vidd át ezt az egyszerű példát Magyarországra. Ha itthon szokás lenne az utcai könyvárusítás, és egy könyv mondjuk 5000 Ft-ba kerülne, és a fele az árusnál maradhatna, akkor 5 könyv eladásából vajon meg tudna-e élni egy ember? (Ha csak 20 napon át, napi 5 órát dolgozik, és csak ezt csinálja, és Katás vállalkozó, akkor is jellemzően 200 000 Ft maradna a zsebében.) De vajon hányan bírnák elmondani naponta, hónapokon át, hogy VEDD MEG EZT A KÖNYVET! A kitartás eredményét vajon hogy tudná meggátolni, ha folyamatosan bántásokat szenved el a kitartása miatt?  Ugyanez szokott az MLM vállalkzók korai kudarca mögött is meghúzódni. 

3. Tudj másokat magad mellé állítani - legyen meggyőzőerőd 


A 23 éves János (a nevét megváltoztattam) egy informatikai cégnél dogozott. Kedves, szelíd, kevés beszédű fiú volt, de a két fenti pontnak megfelelt. Pont azokkal dolgozott együtt, akik hasonló célon dolgoztak, mint ő és igen kitartó volt. Ha volt egy probléma, ő gyakran munkaidő után is benn maradt, hogy megoldja azt, és általában sikere is volt. Jánosnak volt egy startup ötlete, egy informatikai újítás, de tudta, hogy pénz és marketing/ értékesítés segítség nélkül nem tud sikeres lenni. Mivel amolyan kevés beszédű emberként nem volt túl sok barátja, a cégnél (megfelelő emberek közt lenni!) két kollégát hívott meg egy ebédre és mesélte el nekik, hogy min dolgozik egy ideje. A két kolléga - mivel ismerték, hogy kitartó, hogy alapos, és hogy a célja évek óta azonos az övékével, azonnal igent mondott a vállalkozásra. Mára nemzetközi megbízók felé értékesítenek, és köze állnak ahhoz, hogy a nemzetközi befektetők is érdeklődést mutassanak a cégre. János, bár nem dumás, nem egy értékesítői alkat, mégis képes volt maga mellé állítani másokat. A meggyőzőereje pont az előző két pontból, a megfelelő kapcsolatokból és a megbízhatóságból fakadt. 

Nézd meg, hogy van ez a te életedben. Hogy tudsz te magad mellé állítani másokat? Mennyien követnek téged a valóságban, ha nem a közösségi felületeken kell csak kattintva aktívnak lenni. Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 706 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x