Carla Galli 9 sikerlépcsője - intuícióval a tudatos élethez...
hirdetés
Címlap / Psziché / Carla Galli 9 sikerlépcsője - intuícióval a tudatos élethez

Carla Galli 9 sikerlépcsője - intuícióval a tudatos élethez

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-11-26

Mi a spirituális intelligencia, röviden az SQ? Vajon mer ezzel foglalkozni a tudomány? Az évtizedek óta közimsert és népszerű Carla Galli most mint coach beszél Danah Zohar gondoaltai nyomán erről a különleges képességről, ami a siker egyik fontos összetevője.  

Az utóbbi években felértékelődött az önismeret szerepe, sokan rájöttek, hogy a mindennapi gondokkal kellő öntudat nélkül nem lehet megküzdeni. A múlt században nagyra értékelték az értelmi intelligenciát (IQ), az emberi képességek kifejezésének akkor még szinte egyetlen lehetőségét. Majd rájöttek, hogy az embereket nem csupán logikai döntéseik alapján lehet értékelni, az érzelmi intelligenciájuk (EQ) is mérhető.

A kutatók később azt is megállapították, hogy van egy intelligencia típus, amely meghatározza a boldogság megélésére való képességünket, a megérzéseink erősségének fokozatait, a spontán és ösztönös jó irányú cselekvéseinket és kreativitásunkat. Ez pedig nem más, mint a szellemi intelligencia (SQ). 

Az SQ egy olyan intelligencia, amely magában foglalja az IQ és EQ működését, segíti azok összhangját, segít tudatosabban élni


Danah Zohar amerikai filozófus- és fizikusnő és Ian Marshall pszichiáter és pszichoterapeuta, az „SQ – Spiritual Intelligence” című könyv szerzői szerint az SQ mindenkiben benne van. Ez a legmagasabb szintű intelligenciánk, nélküle az IQ és az EQ nem tudna hatékonyan működni. Hajlamosak vagyunk azonban elnyomni magunkban ezt az adottságunkat, pedig intuícióink, megérzéseink egy speciális kommunikációs csatornaként működő folyamat, kreatív képességeinkben bízva pedig jóval teljesebb életet élhetnénk. Vagyis szellemi intelligenciánkat az intuitív és kreatív képességeink adják.


 

Az SQ lehetővé teszi számunkra az álmot és a törekvést


"Ez alapozza meg azokat a dolgokat, amelyekben hiszünk, és azt a szerepet, amelyet meggyőződésünk és értékeink alapján töltünk be.” – mondja Carla Galli, író, motivációs előadó, coach, a Carla Galli Akadémia alapítója. - „Akárcsak az értelmi és az érzelmi intelligencia, az SQ is fejleszthető. Szánjunk több időt önmagunk megismerésére! Gondoljuk át, mi az, ami elégedetté, boldoggá, szomorúvá tesz minket, milyen álmaink vannak, és milyen reakciót váltanak ki belőlünk egyes problémák, helyzetek! Érdemes jobban odafigyelnünk megérzéseinkre is, ehhez kiváló segítség lehet valamiféle kreatív időtöltés.” 
 

Danah Zoran szerint a szellemi intelligencia ezekből a tényezőkből áll össze: 

 1. Öntudat: tudom, hogy miben hiszek, milyen értékeket képviselek, amelyek mélyen motiválnak.
   
 2. Spontaneitás: a pillanatban élni és „megfelelően” reagálni rá.
   
 3. Látásvezérelt és értékvezérelt cselekvés: alapelvekből és mély meggyőződésből cselekedni és ennek megfelelően élni.
   
 4. Holisztikus szemléletmód: látni a dolgok közti összefüggéseket, nyitottnak és érdeklődőnek lenni. 
   
 5. Együttérzés: a mély empátia minősége.
   
 6. Terepi függetlenség: az a fajta bátorság, melynek eredményeként merünk függetlennek lenni, nem pedig alkalmazkodni.
   
 7. Hajlam az alapvető „miért” kérdésekre: meg kell értenünk a dolgokat, el kell jutnunk azok mélyére. 
   
 8. Képesség újrafogalmazni: a problémákat egy tágabb értelmi kontextusba helyezni.
   
 9. A nehézségek pozitív használata: fejlődés és tanulás hibáinkból, kudarcokból. 

Komoly összefüggés van a spirituális intelligencia és a sikeres ember, de tovább megyek, a vállalat között, - mondja Carla Galli. Magyarországon ma még a legtöbben az ész vezérelte irányításban hisznek, ám ahol nő a tudatosság, ott már kevésbé tabu, hogy a szívnek és szellemnek is szerepe van az egyéni és az üzleti sikerekben. 


 
 
[ 293 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x