Lélekgyilkos karácsony - amikor a könny a só a halászlében...
Címlap / Psziché / Lélekgyilkos karácsony - amikor a könny a só a halászlében

Lélekgyilkos karácsony - amikor a könny a só a halászlében

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Azt hiszem, sokunknak volt már emlékezetesen szép karácsonya, de ugyancsak volt olyan amikor sírtunk és a pokolba kívántuk az egészet. Gyász, bántalmazás, vagy egyszerűen a helyzet hozta fájdalmak, amikre - bár rossz visszaemlékezni, de ott a szívünkben.  

 3 mini karácsonyi rémtörténet, ami talán a tiéd is lehetne – és ha van kedved elmondani a sajátodat, a kommentek közt meghallgatjuk a tiédet is.

"Pokol volt az egész gyerekkorom. Karácsonykor is pokol volt, sőt akkor még inkább. Anyám a vacsora megfőzése alatt és után alaposan berúgott, így felnőtt fejjel már látom, mennyire elege volt a kiszámíthatatlan és brutális apámból. Hamar átadtuk az apróságokat amiket kaptunk, anyám aludni ment, apám pedig az én szobámba jött be. Úgy mondta, hogy a karácsonyi ajándékáért. Rám hasalt, megnyálazta az ujját és belém nyúlt, emlékszem a borzalmas érzésre, mint egy lelassított, fekete-fehér filmre, ahogy motoz bennem. A fájdalommal vegyes undorra, majd a szúró kínra, ahogy belém hatol. 9 éves voltam. Mindig is használt engem, de akkor hatolt belém először, folyt a könnyem és azt kértem az angyaltól, hogy vigyen el bennünket a bátyámmal valahová, ahol szeretnek minket. Még 7 éven át tartott a borzalom, de ez a karácsony este volt a legrosszabb. Azóta is kicsit grincs vagyok." (Barbi, 41 éves) 

 

 

Friss házasok voltunk, nagyon szerettük egymást, első albérletünk volt egy apró házrész Pesterzsébeten. Nem volt luxus, de volt egy apró kertünk, és a férjem hozott nekem egy apró fekete-fehér kandúr cicát, Bercit. Bent tartottuk, kényeztettük, szerettük, mintha a gyerekünk lett volna. Díszítettem a fát, és a kiscicát kizártam az előszobába, hogy ne essen kisértésbe a díszek miatt. Elfogyott a cukorakasztó és odaszóltam a férjemnek, hogy szaladjon ki, vegyen, míg még a bolt nyitva van. Berci kiszalad és bebújt a kocsi alá. A férjem teljesen kilapította. Egész karácsonykor együtt bőgtünk – még mindig nem vagyunk túl a lelkiismeret furdaláson, hogy ha egy macskára nem tudunk vigyázni, mi lesz majd a gyerekkel… pedig baleset volt. (Anikó, 28 éves) 

 

A legrosszabb karácsonyom az volt, amikor egy drága órát kaptam. 14 éves voltam akkor. Karácsony előtt a barátnőimmel találkoztunk, és annyit nevettünk, és olyan jól éreztük magunkat, hogy nem vettük észre, jócskán elszaladt az idő velünk. Rohantam haza, anyám az ajtóban várt és komoly, nyomasztó előadást tartott a pontosságról, pedig nem volt rám jellemző, hogy kimaradozzak. Ráadásul tényleg csak ünnepeltünk és a feldobott vidámságból egy sírós 23-a lett. Aztán szenteste megkaptam az ajándékomat: egy drága órát. Tudom, hogy már előtte megvették, és tudom, hogy örömet akartak szerezni vele nekem. De az előző este után csak a könnyeimet nyeltem. Úgy éreztem, méltatlanul marasztalnak el valamiért, ami nem is igaz rám. Aztán később késős lettem … egy kineziológiai oldás alatt derült ki, hogy valahol itt sérült az időhöz való viszonyom. (Orsolya, 51 éves) 

Egy erőszak, egy kismacska, vagy egy rosszul sikerült ajándék?


Azt mondhatnád, hogy az elsőhöz képest mind bagatell. De kérlek, állj meg és gondold végig!. Az apró tetteink is hagyhatnak mély, életre szóló és ezernyi életterületre kiható nyomot. Ugyanúgy, ahogy nagy fájdalmakat is képesek lehetünk túlélni, és erényt kovácsolni belőlük. Nem az a fontos, hogy a közmegítélés szerint mekkora volt a „sztori”, hanem az, hogy aki átélte, az hogy tudja feldolgozni utána a történteket. Kap-e segítséget később, és akar-e utánamenni annak, hogy a történetek ne tépjék fel újra és újra a sebeket.

Ez különösen a nagy ünnepekkor van így. Ilyenkor újra és újra játsszuk a drámáinkat, egy régi történetbe ragadva, egész addig míg fel nem ismerjük, hogy AZ a karácsony nem ez a karácsony, és az az érzés akkor volt, a mostani pedig most van.

 
Lehet, hogy neked is van drámád?


Majdnem biztos, hogy akad. Vajon mit kezdhetsz vele? Talán elmesélheted valakinek, aki értőn meghallgat. Írhatsz róla novellát, vagy festhetsz az érzelmek hatására képet. Kérhetsz bocsánatot utólag, vagy megbocsáthatod magadnak a dolgokat, amik veled történtek. A karácsony egy érzelmi aknamező, amin sokszor karamellás cukormáz van, és óvatosan lépegetünk át rajta, hogy ne legyen robbanás. Pedig az aknák eltávolítása sokkal boldogabb ünnepet hoz, igaz nem mindig sikerül robbanás nélkül, de legalább soha többé nem kell tartanunk tőle. 

(A történetekben az életkor valós, a neveket megváltoztattuk.) 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1297 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x