Észrevetted? Több a troll! Ezt tedd ellenük (infógrafikával)...
Címlap / Psziché / Észrevetted? Több a troll! Ezt tedd ellenük (infógrafikával)

Észrevetted? Több a troll! Ezt tedd ellenük (infógrafikával)

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-12

"Inkább meg se szólalok" - mondta a minap kicsit introvertált, de nagyon okos barátnőm, amikor a trollok kerültek szóba. Pedig ha minden a hangos hülyéktől harsog, és az okosak elhallgatnak, az ostobák győznek! Szóval nem az elhallgatás, hanem a tudatos trollstratégia megtanulása segít!  

 A trollok természetrajza nem bonyolult. Élőhely szerint a közösségi felületeken találjuk őket, természetes közegükben. Ezek a politikai és ezoterikus témák, lapos föld hívők, macskás és kutyás csoportok, továbbá bármilyen felület, ahol valakit szidni lehet.

Imádnak oltást és vírust tagadni, és habzó nyállal szidni mindent, ami tudományos. Egyik percben megvilágosodott szeretetet hirdetni, a másikban pedig úgy odaszólni valakinek, hogy az lehetőleg úgy érezze; szöges bakanccsal ugráltak a hasán. Mindezt azért, mert az illető esetleg fiatalabb, vagy mert nem volt katona, esetleg merészel valamit máshogy gondolni ...

A statisztikák szerint a baby boomer generáció tagjai közt van a legtöbb, de minden korosztályban találunk trollokat. Úgy tűnik, hogy nagyon sokan vannak, mert nagyon harsányak. A hülyeséget hangosítják iszonyatos hangerőre, ezzel pótolva a felkészültséget. Abban élik ki magukat, hogy másokat megbántanak. A valóság azonban az, hogy egyáltalán nincsenek olyan sokan, mint amennyire hangosak. 
A trollok két típusa


Két elterjedt típusa az "arcos" és az "arctalan" - előbbi vidáman trollkodik, miközben a profilja szerint úgy tűnne, hogy szerető nagymama, unkái és barátnői körében tölti a szabadidejét és kedves cicái vannak. A piacon mosolyognál rá, készségesen felhúznád a banyatankját a 49-es villamosra a Vámház körútnál, és el sem hinnéd róla, hogy mestertroll a neten, azon a tableten, amit az unokájától kapott. (Ugyanez nagypapában a mindenkit katonának zavaró, szexista poénokon röhögő, nőket vegzáló alattomos kis Facebook-fekély, akiről mindenki azt hiszi, hogy mintapapa. Meg lennének lepve!) 

Utóbbi, az arctalan, már kifnomultabban rohadék.
Álprofilok sokaságát hozza létre, bedob egy komment bombát a sok egyszerű ember közé, aztán hátradől és röhög rajta, hogy marakodnak a hülyeségen. Őket egyébként pártok, nagy márkák bérbe is veszik, hogy feszkót szítsanak bizonyos témák alatt. Ha okosak vagyunk, nem dőlünk be nekik. Készítettem egy troll kisokost, hogy felismerd és idejében tiltsd őket. Nem, nem kell sajnálod, és nem is leszel szar fej attól, mert van egy combos tiltólistád ezekből az emebrekből. Mindenkinek, így neked is jogod van a virtuális térben az önvédelemhez, és a trollok kiiktatása egy ilyen jog, amivel élhetünk. Egyúttal fontos, hogy a közösségi médiában jók legyenek a biztonsági beállításaink, és ha megnyilvánulunk, úgy tegyük, hogy ha az anyukánk hallaná, akkor is vállalható legyen.

Ha pedig most rájöttél, hogy te magad vagy néha troll, ideje átgondolnod a helyzetet. A másik számítógép, tablet, telefon mellett is érző emberek ülnek.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1155 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x