7 törpe teszt - önismereti játék tréningekre, előadásokra...
Címlap / Psziché / 7 törpe teszt - önismereti játék tréningekre, előadásokra vagy csak úgy

7 törpe teszt - önismereti játék tréningekre, előadásokra vagy csak úgy

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-09-30

Ha van coach, aki a játékot profin vezeti, tiszta nyereség, de amúgy egy kis józan pszichológiai ráhangolódás után is sokat elárul rólad a játék, ha leírod sorban a 7 törpe nevét. Aztán lássuk, mi történik ...  

 A 7 törpe teszt nem egy tudományos pszichológiai teszt, egyszerűen egy jó kis "coach játék", ami segít jobban magadra figyelni. 

A feladat egyszerű: zárt időn belül (mondjuk fél perc, vagy egy perc, attól függően, hogy kik játszanak) le kell írni sorban a 7 törpe nevét. 

Ha megvan, akkor indulhat is az értékelés! A feladtot a tréner, előadó, vagy hátékvezető adja ki. Ő méri az időt és ő zárja le az írásra szánt ciklust. A játékban nincs jó megoldás, nincs helyes sorrend (ezt esetleg elmondhatjuk előre) és az a fontos, hogy mind a hetet leírják, amilyen gyorsan csak tudják. 

Mi lett a sorrend nálad? 

A törpék neve magyarul egy-egy fontos tulajdonságot, egy-egy személyiségtípust jelenít meg. A teszt abból indul ki, hogy a számunkra legkedvesebb figura van az első helyen, akivel leginkább együtt tudunk érezni, aki leginkább emlékezetes 
A másodiktól negyedik helyen azok vannak, amelyek leginkább hasonlítanak rád a jelen állapotodban. 
Amelyik név nehezen jutott eszedbe, vagy az utolsó helyre került, az pedig az a tulajdonság, amit leginkább elkerülsz, amit el szeretnél tolni magadtól. 

A törpékhez tulajdonság-párokat is rendelhetünk, hogy a játék egy kicsit izgalmasabb legyen (nem fontos pont ezeket, hiszen az előadás, vagy tréning céljától függően más szavakat is tehetünk ide, amik kifejezik a törpe nevével kapcsolatos lényeget, én most ezeket írtam össze.) 

Fontos, hogy a 100 Folk Celsius együttesnek van egy száma, (ITT meghallgathatod) amelyben a refrén a 7 törpe neve, tehát lesznek olyanok, akik a dal után, az alábbi sorrendben írják madj a neveket. Ők azon túl, hogy gyerekkoruk óta party-arcok, és szeretik a zenét, szintén választottak, vagyis ezzel a sorrenddel azonosulni tudtak valamiért. 
Én most ezt a sorrendet írom ide, a törpék nevéhez sorolt tulajdonságokhoz.

Szende - introvertált, viszahúzódó - szorongó, szerény, vagy szerénykedő. 
Szundi - nincs a jelenben, álmodozó, alvási problémák, figyelemmel kapcsolatos kérdések, kialvatlanság, túlzott stressz, igénybevett szervezet
Morgó - düh kifejezésével gondok, pesszimizmus, kritikai érzék
Hapci - elégedetlenkedés, maximalizmus, perfekcionizmus, 
Tudor - intellektuális gőg, okoskodás, tudományos megközelítés, az agy túlsúlya a szívvel szemben 
Vidor - pozitív gondolkodás, optimizmus, humor, felszínesség, 
Kuka - túlzott introvertált, magát mások alá rendelő, nem, vagy nehezen kommunikáló, zárkózott 

(A sor folytatható.) 

Mi van, ha valaki Hófehérkét is odaírja?
 

Végülis ő is a mese része - ugye? A mesében Hófehérke a törpék relációjában anya figura, tehát ha valaki a sorba (elöl, vagy utolsóként általában) felírja az ő nevét is, annak a saját édesanyjával, az anyáról való leválás kérdésével, az anya mintjával kapcsolatosan érdemes gondolkodnia. 

Mi van, ha valakinek kevesebb törpe jut eszébe? 


Semmi. Egyszerűen nem annyira ismerte ezt a mesét, bár mindannyian találkozunk a nevükkel életünk során többször is. Azt kell megnézni itt, hogy mi került a felsorolásba és miket felejetett ki - mik azok a dolgok, amik nem olyan lényegesek számára, és mik azok, amik fontosak, mert megjegyezte őket. 
A trollkodást, vagyis a különböző hét vezérrel keverést, meg a társait egyszerűen ne vegyük figyelembe, csak a törpék nevei számítanak. (Van, aki vicceskedő hangulattal, bele szokta keverni a 7 vezért, ennek ne adjunk teret, kérjük meg, hogy húzza ki az oda nem illőket és csak a törpék nevével foglalkozzon.) Az ő feladattudata, szabálykövetése gondolkodni valót ad nekünk, és talán neki magának is. 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2883 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x