A női vezetők támasza, Piroska Tímea üzleti coach
Címlap / Psziché / A női vezetők támasza, Piroska Tímea üzleti coach

A női vezetők támasza, Piroska Tímea üzleti coach

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-12

Az a küldetésem, hogy segítsek visszacsempészni az önmagunkkal való́ törődést a mindennapokba, hogy boldogabb, elégedettebb, kiegyensúlyozottabb életet ellhessünk. Azt tapasztalom az ügyfelekkel való munka során, hogy a mindennapok hajtása miatt elfeledkeznek magunkról, a saját jól-létükről. Ilyenkor jövök én!  

 20 éve a képzés-fejlesztésben dolgozom, tanárként kezdtem a pályámat, jelenleg elsősorban coachként illetve coachképző trénerként működöm az Antenernél. 
Piroska Tímeával Lakatos Dóri készített interjút. 
 

Kik azok, akik hozzád szoktak fordulni?


Az üzleti coaching során jellemzően vállalkozónőkkel és női vezetőkkel dolgozom. A 2020-as évi EU-s adatok alapján Magyarországon már 43% a női vezetők aránya, amivel az EU-s átlag felett vagyunk, és ez egyértelműen érződik az én munkámban is. A coaching témák is folyamatosan változnak: pár éve még inkább a női vezetői szerep elfogadtatása volt a klasszikus, most inkább a női szerepek összehangolása, a munka-magánélet egyensúly megteremtése a gyakori. 
Azok az ügyfelek, akikkel pedig nem üzleti vonalon dolgozom együtt, jellemzően a szokásváltoztatásokkal keresnek meg: félnek a változástól, talán bátortalanok is, de az igény már megszületett, hogy tenni szeretnének valamit, hogy jobban legyenek önmagukkal. Izgalmas életutak, és izgalmas témák ezek, és persze minden ügyféllel én is tanulok valamit magamról. 
 

Milyen módon, milyen módszerekkel tudsz segíteni azoknak, akik hozzád fordulnak?


Coachként támogató beszélgetésekkel, klasszikus coaching folyamatokkal. A gestalt-módszer híve vagyok, nagyon hálás vagyok Horváth Tünde mestercoachnak, hogy bevezetett a módszertanba, mert elképesztően erőteljesen tud működni az ügyfeleknél. E mellett a pozitív pszichológia eszköztárába tartozó karaktererősségekkel dolgozom – erre az ICF (Nemzetközi Coaching Szövetség) által minősített coach-továbbképzést is kidolgoztam, ami – tudomásom szerint-  egyedülálló Európában.
2021 őszén startol el a New Life Lab (www.newlifelab.hu);  egy olyan támogató közösséget álmondtam meg, ahol a munka-magánélet-karrier közt zsonglőrködő nők és anyák feltöltődhetnek, és az öngondoskodás, a self-care bekerülne a mindennapjaikba, hiszen csak teli kancsóból lehet önteni: akkor tudunk minden szerepünkben jól funkcionálni, ha mi is rendben vagyunk magunkkal.  

Mi inspirált arra, hogy ezzel foglalkozz?


Világ életemben emberekkel akartam dolgozni, már elsősként is a képzeletbeli osztályomat tanítottam. Volt egy regiszteres A/4-es keménytáblás füzetem, ami pont úgy nézett ki, mint egy osztálynapló, így hát kitaláltam egy komplett, 33 fős osztályt magamnak, akiknek mindig az aktuális anyagot magyaráztam. Nem nagyon volt kérdés, hogy milyen pályára lépek (bár a színészet egy időre elcsábított), de angol-magyar szakra jártam, és angoltanárként kezdtem el dolgozni már az egyetem alatt, elsősorban cégeknél. Sok közép- és felsővezetőt tanítottam, kkv-knál, multiknál, állami cégeknél, és egy idő után azt vettem észre, hogy elsősorban nem azzal van gondjuk, hogy nem értik a nyelvtant, vagy hogy nem tudják a szókincsüket bővíteni. Arra volt igényük, hogy meg merjenek szólalni, magabiztosan tudják képviselni a véleményüket angolul is, és persze voltak olyan napjaik, amikor annyi volt az igényük, hogy hadd ventillálják ki magukat – természetesen a célnyelven. Valamit jól csinálhattam, hiszen egyre több ügyfelem lett, aztán már tanár-továbbképzéseket is tartottam itthon és külföldön egyaránt, és belecsöppentem a tréningek, majd a coaching világába. 
 

Mik azok a sikertörténetek, amik a legjobban megérintettek a pályafutásod során?


Volt szerencsém dolgozni egy vállalkozónővel, aki elképesztően jó vezető volt: a beosztottak imádták, a cég szárnyalt, és emelett boldog házasságban élt, 2 kisfiút nevelve, látszólag tényleg sikersztori. Amikor eljött hozzám mégis arról számolt be, hogy mióta az anyaszerep is bekerült az életébe, a magabiztossága elhagyta. Izgalmas volt azon dolgozni közösen, hogy végre tudjon saját magára is időt szánni, törődni önmagával is – nem kell nagy dolgokra gondolni: sikerült mondjuk magára zárni a fürdőszoba ajtót zuhanyzáskor, vagy épp egy órát szánt arra hetente, hogy feltöltődjön egy jógaórán.  Mindez pedig azért volt lehetséges, mert el tudta hinni, hogy ez nemcsak jár neki, hanem sokkal jobban tud funkcionálni az élet-szerepeiben, és ezzel párhuzamosan a magabiztossága is elkezdett visszatérni.
 
Személyes szakmai sikerből szerencsére sok van, legyen szó a képzéseink hivatalos engedélyeztetéseiről, akkreditációiról, pályázatok elenyeréséről. Hiszek a szerencsében is, de az a tapasztalatom, hogy mindig akkor jelenik meg ez a faktor, amikor a kemény munkát már beletettük. Hálás vagyok az egész Antener csapatnak, aki mögöttem áll, mert nélkülük ez nem menne. 
 
Coachként, támogató szakemberként pedig azok a legnagyobb sikertörténetek, amikor az ügyfelek ráébrednek arra, hogy képesek változni, meg tudják tenni azokat a lépéseket, amik szükségesek, és igenis ott van a bátorság-köpenyt viselő énjük is bennük, csak elő kell csalni. 
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


(X)


 
 
[ 999 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x