Így győzd le a víziszonyod!
Címlap / Psziché / Így győzd le a víziszonyod!

Így győzd le a víziszonyod!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Tombol a kánikula. A tikkasztó hőségben, aki csak teheti, a vízpartra menekül. Vannak azonban kivételek, akik kimondottan kerülik a vizet és még a látványát sem szeretik. Blága Tünde szépségkirálynő is azon kevesek közé tartozik, aki fél a víztől.  

 A víziszony

 
A víziszony vagy más néven aquafóbia egy állandó, rendellenes félelem a víztől, vagy víztömegtől, amit a beteg már nem tud irányítani. Ez a víztömeg általában a medencéket, folyókat, tengereket foglalja magába, de akár a fürdőkádban is előjöhetnek a víziszony tünetei. Víziszony egy fóbia, ami a szorongásos zavarok közé tartozik. Valójában akkor mondhatjuk valakire, hogy víziszonyos, ha a víz látványa olyan félelmet vált ki belőle, ami minden más tevékenységében akadályozza. Tehát inkább lemond egy hajóutazásról, minthogy víz közelében legyen. Hogy milyen fokú víziszonya van valakinek az a szorongás mértékétől függ. 
 

Hogyan alakul ki?


Kialakulhat egy gyerekkori rossz élmény miatt is, de csak úgy megmagyarázhatatlanul is feltörhet az érzés anélkül, hogy bármi rossz élmény történt volna a múltban, ami vízhez köthető. A fóbiákkal küzdők többsége nem tudja miért és hogyan alakult ki benne a rettegés az adott dolog iránt. 
 

A félelem leküzdése 


Sok gyerek fél kicsi korban a víztől. Többségük ezt leküzdi az úszásoktatás alkalmával. Akik nem, azoknak a fóbiája már a súlyosabb kategóriába sorolható. Szakemberek azt ajánlják pontosan ezért minél kisebb korban kezdjük el az úszásoktatást, mert minél idősebb a gyerek annál több gátlás és félelem alakul ki nála a vízzel szemben. Szakemberek szerint a víziszonyt, mint minden fóbiát úgy lehet leküzdeni, ha szembenézünk a félelmünkkel.
 

De mit is jelent ez a gyakorlatban?


A betegségben szenvedőknek fokozatosan kell szoktatni magukat a vízhez. Lépésről lépésre. Barátkozni kell a vízzel. Először a kádba kezdjék a lemerülést, majd egy kisebb sekélyes medencében, vagy vízparton és fokozatosan menjenek egyre mélyebbre. Fontos, hogy mindig érezzék magukat biztonságban, és főleg gyerekeknél fejlesszük az önbizalmukat. Blága Tünde szépségkirálynő AZ ÉV HOTELE című műsor legújabb epizódjának főszereplője (képünkön) is fél a víztől.
 
Fotó: Mile Melinda

 

Elindult AZ ÉV HOTELE verseny 5. évada az Alföld régióban 


AZ ÉV HOTELE című műsor legújabb évadának első epizódjában Blága Tünde szépségkirálynő és fotós barátnője Melinda a két szállodatesztelő. Azzal a céllal érkeztek a versenybe, hogy a hétvégén, amit együtt töltenek, olyan képsorozatokat készítenek Melindával, amiben Tünde igazi arcát mutatják meg a világnak. A fotósorozatához víz alatti felvételeket is szerettek volna készíteni Melindával. Ehhez viszont le kellett Tündének merülnie a víz alá, azaz szembe kellett néznie a félelmével. Ha kíváncsi vagy arra, hogy megvalósult-e Tünde álma és sikerült-e legyőznie a víziszonyát, és hogy mely hotelek mutatkoztak be elsőként az alföldi régióban, akkor nézd vissza AZ ÉV HOTELE legutóbbi adását az RTL Most!-on A hétvége azonban, nem csak a fotózásról szólt közben két szállodát is kipróbáltak és pihenésre is jutott idejük. Az első szálloda a Szarvasi Liget Wellness és Konferencia Hotel****, ahol tökéletes fotózási helyszínre leltek a szálloda területén. 
 
 
 

Liget Wellness és Konferencia Hotel****, Szarvas


Az egyéni stílusban berendezett szarvasi négycsillagos hotel a Dél-Alföldi régióban, a Holt-Kőrös partján helyezkedik el. A háborítatlan környezetben a szálloda egyik oldalán csodálatos kilátás nyílik a Kőrös folyó kanyarulataira, másik oldalán a mesés liget ősfái kápráztatják el a vendégeket. A szálloda wellness részlege nem csak testi, lelki pihenést is nyújt az idelátogatóknak. Külső-belső gyógyvizes medencéit ajánlják ízületi, bőrgyógyászati és nőgyógyászati panaszokra. A vizisportok szerelmeseinek pedig aktív programokat nyújt a Kőrös. A kirándulni vágyók a közeli Arborétumban egészen biztosan megtalálják a természet közelségét. A hotel svédasztalain visszatükröződik, hogy nem csak a kulináris élvezetekre, de az egészségre is nagy hangsúlyt fektetnek. A szállodában a hagyományos magyaros ételek mellett a nemzetközi konyha ízei is helyet kapnak és a helyi kézműves söröket is érdemes megkóstolni.

 
Tünde és Melinda Szarvas után folytatták a szállodatesztelést Cserkeszőlőn a Solaris Apartman & Resort-ban. Tünde a városi életet nehezen tudja megszokni, hiszen alig egy éve költözött Budapestre. Hiányoznak neki a hegyek és az erdők, ahol fölnőtt. A forgatás alatt azt mesélte, fontos neki a természet közelsége, ott tud igazán kikapcsolni és megnyugodni. Valószínűleg azért, mert ebben nőtt fel. Melinda javaslatára a következő fotósorozatot a Cserkeszőlői Arborétumban készítették el. Ahol szintén zseniális helyszíneket találtak és a természet lágy ölén csodás képeket készítettek. 

 
 
 Fotó: Mile Melinda

Solaris Apartman & Resort, Cserkeszőlő


A modern stílusban épült Solaris Apartman & Resort az Alföld északi részén Jász-Nagykun-Szolnok megyében Cserkeszőlőn helyezkedik el. Az Apartmanház bejárata a hangulatos kis sétálóutcára nyílik közvetlenül szemben a Gyógy és Strandfürdő található. A sétálóutcán üzletek, éttermek és büfék sorakoznak. A modern stílusban berendezett apartman szobákhoz külön nappali, hálószoba és berendezett konyha található. Az Apartmanház egyediségét mutatja, hogy minden fürdőszobában külön csaptelepen privát termálvíz folyik a kádakba saját kútból. A Gyógy és Strandfürdő külön wellness részleggel külső-belső gyógy és élmény medencékkel várja az idelátogatókat. A festői szépségű Cserkeszőlő borvidék számos látnivalót kínál a kirándulni vágyóknak. A falu turisztikai látványosságai közé tartozik a Szirnyei-Merse Kastély. Az Apartmanház jól felszerelt saját konyhái mellett bárki igénybe veheti a félpanziós vagy teljes ellátást is, de kedvére válogathat a közelben lévő számos helyi specialitásokat kínáló éttermek közül.
 

Szavazz és nyerj wellness hétvégét minden héten!


Szavazatodat AZ ÉV HOTELE Facebook oldalán adhatod le, az adásban bemutatott szállodák valamelyikére most vasárnap délig. Ha voksolsz, nyerhetsz is egy-egy ajándék wellness hétvégét abba a szállodába ahová szavazatodat leadtad. Ha hétről-hétre megteszed ezt, akkor nő az esélyed arra, hogy elvidd a havi majd pedig az évvégi főnyereményt, ami egy teljes hetet jelent AZ ÉV HOTELE nyertes szállodájában. 
 

Vasárnap az alföldi régió két újabb szállodáját ismerhetitek meg 


Az Alföld régió két újabb versenyben lévő szállodáját Pál Tamás és édesanyja fogja tesztelni. Anya és fia hosszú idők óta először töltenek el egy teljes hétvégét kettesben. Tamás a rengeteg munka mellett az utóbbi időben kevés időt tudott együtt tölteni édesanyjával. Most egy anya-fia hétvégére készülnek. Hogy Tamás mennyire tud elszakadni a munkáitól és sikerül-e megvalósítaniuk álmukat az anya-fia hétvégével kapcsolatban és hogyan értékelik a Hajdúszoboszlói Hungarospa Thermal Hotel***-t illetve hogyan tetszik nekik Tiszaug egyik legnépszerűbb szállodája a Club Hotel Pegasus****és hogy milyen élményekkel gazdagodtak a hétvégén, az megnézhetitek most vasárnap az 11:30-kor az RTL Klub műsorán.
 




Mondd meg Te, melyik legyen
AZ ÉV HOTELE


Az RTL Klub műsorán futó, AZ ÉV HOTELE verseny lehetővé teszi, hogy szavazatukkal a nézők válasszák meg az egyes magyarországi régiók legjobb hotelét, azaz a HÓNAP HOTELE végül AZ ÉV HOTELE nyertes szállodáját. Idén is érdemes hetente voksolni, mert minden egyes szavazattal nő az esély az év végi főnyereményre, azaz egy teljes hétre AZ ÉV HOTELE győztes szállodájában. A szavazatokat a műsor facebook oldalán lehet leadni. Az elismerés rangját mutatja, hogy AZ ÉV HOTELE díj a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége, Év Szállodája szakmai díjának testvérversenye.
 


AZ ÉV HOTELE közönségszavazáshoz kapcsolódó televízió műsor az utazók szemszögéből, személyes élményeiken keresztül mutatja be a címért versenybe szálló szállodákat. Minden adásban egy-egy ismert embert és kísérőjének kalandjait láthatjuk, akik elutaznak egy hétvégére két magyarországi hotelbe, hogy kipróbálják, hogy kipróbálják azokat. 
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon



(X)


 
 
[ 2949 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x