A jóboszorkány morzsái
Címlap / Psziché / A jóboszorkány morzsái

A jóboszorkány morzsái

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-05

Már nagyon régen írtam és még régebben magyarul, a témán is sokat gondolkoztam, mert hát Dunát lehetne rekeszteni a jó ötletekkel. Írhatnék a saját kalandos életemről egy kis szösszenetet, de a sok közül melyik epizód legyen? Írhatnék a háziállatainkról is, de azt hiszem, az is túl hosszú lenne. Írhatnék a politikáról, de attól meg valószínűleg én lennék rosszul…  

Úgy döntöttem, ma az egyik példaképemről írok nektek, egy emberről, aki soha nem áll meg. Aki mindig tele van ötlettel, energiával én szinte senkit nem utasít el, de aki megérdemli, azzal hamar megérteti, hol a helye. Kritizál és megnevettet, kioktat és motivál, mindig történik körülötte valami.

Sajnos személyesen nem volt még szerencsém az illetővel találkozni, pedig nagyon szeretnék. Minden, amit csinál, amit ír vagy mond érték, érték, amit tovább kell adni. Hozzáteszem, minden amit írok, az én személyes véleményem. Lehet vele egyetérteni vagy nem, mindenki döntse el maga.

Fogalmam sincs, honnan van neki ennyi energiája
, hogyan tud egyszerre ennyire sokféle dologgal foglalkozni és ennyi helyre koncentrálni. Mégsem éltem meg soha, hogy ok nélkül goromba legyen vagy minden alap nélkül valakit sértegetni kezdjen, pedig a jó ügyért mindig kiáll és mindig kerek perec megmondja a véleményét.

Az élet sajnos nem mindig alakul úgy, ahogyan mi szeretnénk. Az én életemben sem volt mindig könnyű. De valahogy mindig megtaláltak azok a kis morzsák, azok a pici kavicsok az úton, amik továbblendítettek, amik erőt adtak, hogy felálljak és továbbmenjek. Hozzáteszem, olyan ember vagyok, aki keresi ezeket a gyöngyszemeket, aki igyekszik magán segíteni és csak ezekre a pici lökésekre van szüksége, hogy átlendüljön a nehezén. Biztosan tudom, hogy ezzel nem vagyok egyedül. De az olyanoknak, mint én, kellenek a morzsák, ha már nem megy magamtól és éppen feladni készülök. És igen, ő egy olyan ember, aki a többiek számára szétszórja ezeket a kis segítségszilánkokat. Ezeket a kis gyurmagolyókat, amiket a többiek felszednek és betömnek vele egy rést, egy megoldatlan problémát, egy meg nem válaszolt kérdést... Ilyenből viszont kevés van… Aki feláldozza gyakran a szabadidejét, magánéletet és bizony sokszor betegen is dolgozik azért, hogy a többieknek legyen, amit felszedjenek.Ám ő nem varázsló, nem Isten és nem Jézus, nem is akar az lenni. Nem kezdi el keresni, ki az, akinek segítség kell. Nem megy hozzád házhoz, hogy vigasztaljon, akkor is, ha nem akarod. Nem akar mindenkin segíteni, és azt gondolom, a világot sem akarja megváltani. De a lehetőséget felkínálja mindazoknak, akik megoldást keresnek, akik a kezüket nyújtják, hogy változtassanak, hogy javítsanak a saját hibáikon. (Ez alól persze kivételt képeznek a védtelen, bajba jutott állatok, de erről talán még később).

Ilyen morzsákat persze nem nehéz gyártani – mondhatnánk. Hiszen miről is van szó? Egy kis asztrológia itt, egy kis varázslat ott, egy okos és/vagy humoros beszólás valamelyik idióta politikusról, egy írás a nők szerepéről, egy cuki kép valamelyik háziállatáról leírással, egy motiváció önsegítő csoport kis feladatokkal pár hétre, és, és, és... Pffff… Mi van ezen nagyon csodálni való? Biztosan csak unatkozik otthon… Ezt bárki meg tudna csinálni…. Hányszor hallottam ehhez hasonló mondatokat emberektől, akiknek soha semmi nem volt elég jó.

Pedig nem könnyű. Nem könnyű motiválni másokat, ha éppen rossz napod van. Ő mégis összeszedi nap mint nap magát, mert tudja, milyen sokan számítanak rá. Mert tudja mennyit számít egyetlen szó ott a névtelen nagyvilágban egy helyzetben, amiből éppen valaki nem találja a kiutat. Mert tudja, hogy talán 2 szó miatt a lány nem ugrik le a hídról és hogy egy mondat miatt a fiú nem lövi be magát a sarkon.

És ez az, amiért én őt ennyire csodálom. Nem csak azt, amit csinál, hanem ahogyan csinálja, amilyen természetes és magától értetődő az egész. Ez az érzés mindig újra es újra előjön bennem. Az elmúlt pár napban is. A legjobb példa a hétről, ahogyan befogad egy cicát, aki épphogy él és megpróbál rajta segíteni. Persze tudom, ezt sokan csinálják…. De ahogyan ezt ő teszi lemondva a nyugodt magánéletről, ahogyan erről ír, ahogyan szívét lelkét beleadja, hogy ez a szegény kis négylábú újra éljen, újra egyen, mosakodjon és merjen odabújni az emberekhez. Hogy megbízzon az emberi fajban, aki eddig bántotta. Hogy megtanulja, hogy nem csak rossz emberek vannak.

De ahogyan az adventi időszakban erőt és energiát nem kímélve csoportot alapít, ahol önmagadon segíthetsz és ezzel segítesz szegényebb családokon. Az egészet megszervezni, rendszeresen írni a feladatokat és motiválni a csoportot. Összegyűjteni az adományokat, eljuttatni karácsonyig az arra rászoruló gyerekeknek és felnőtteknek.

És még sorolhatnám több tíz oldalon, mi mindent tett még másokért és hogyan, de azt hiszem ehhez nem elég itt a hely.

De, amit mondani szeretnék ezzel azon kívül, hogy miért csodálom őt: a világnak igenis szüksége van az ilyen emberekre, akik boldogságmorzsákat szórnak elénk. A jóboszorkányokra, akik a nehéz pillanatban észrevétlenül varázsszikrákat szórnak elénk, hogy kinyissuk a szemünket és meglássuk a fényt. Az ilyen csodáktól lesz jobb a világ és elviselhetőbb a fájdalom a bajban. Becsüljük meg őket, mert túl kevés van belőlük.

Drága Jóboszorkányom! Tudom, a te életed is folyamatosan változik, olykor nehezebb, máskor könnyebb szakaszok jönnek. De tudom, hogy a küldetésed mindig tovább folytatod és továbbra is elénk szórod a morzsákat, hogy tovább tudjunk haladni az úton. Köszönöm, hogy oly sokszor segítettél pozitív szávaiddal, ha nem tudtam, hogyan tovább. Maradj mindig ilyen, őrizd meg ezt a szívet, ami benned dobog és kívánom, hogy minden álmod teljesüljön. Na és persze azt is, hogy továbbra is árassz el minket a posztjaiddal, a véleményeddel, a sokatmondó képekkel… A világ nem volna kerek nélküled.
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 630 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x