A Reader's Digest története
Címlap / Showbiznisz / A Reader's Digest története

A Reader's Digest története

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-24

2003. szeptember 9-én Vitray Tamás mutatta be a Reader’s Digest legfrissebb ismeretterjesztõ kiadványát, a Tények tárháza címû könyvet. A Tények tárháza könnyen használható családi kézikönyv, amely több mint félmillió adatot tartalmaz 640 oldalon, jól áttekinthetõ formában.  

2003. szeptember 9-én Vitray Tamás mutatta be a Reader’s Digest legfrissebb ismeretterjesztõ kiadványát, a Tények tárháza címû könyvet. A Tények tárháza könnyen használható családi kézikönyv, amely több mint félmillió adatot tartalmaz 640 oldalon, jól áttekinthetõ formában.

A Reader’s Digest története

A magyarországi leányvállalat története a – közép-európai kiadások között elsõként indult – Reader's Digest Válogatás néven megjelenõ magazinnal kezdõdött 1991. novemberében. A kiadó a nevet 2001 õszén Reader’s Digest magazinra módosította, amely 185 ezer elõfizetõjével ma már az ország elsõ legnagyobb fizetett havi lapja. Minden számban megtalálhatók a helyi olvasók által beküldött anekdoták, aforizmák, viccek, amelyekért a kiadó tiszteletdíjat fizet.

Ismeretterjesztés
Bár a magyar cég a magazinnal kezdte meg mûködését, mára az ismeretterjesztõ könyvek kiadása vált fõ profiljává. Ez az üzletág 1994-ben indult, és eddig 52 kötet jelent meg.

Zenekiadás
A zenekiadást 1995-ben vezette be a magyar cég, azóta közel 4 millió darab hanghordozó került értékesítésre. Néhány válogatás aranylemez lett, mint például a Klasszikusok mestermûvei, a 150 legkedvesebb dallamunk, illetve Az 50-es és 60-as évek slágerei címû zenei albumok. A magyar beat aranykora címû válogatásból 50 ezer album kelt el, amely már a gyémántlemez kategóriába esik.

A különálló zenei albumok forgalmazása mellett 2001 óta zenei sorozatok kiadásával is foglalkozik. Az elsõ sorozat, a Kedvenc klasszikusaink már harmadik éve fut, a sorozat megrendelõi körülbelül kéthavonta kapnak újabb zenei albumot. A sorozat ismert klasszikus zeneszerzõk alkotásait – köztük Mozart, Beethoven, Verdi, Bach és még sok más szerzõ mestermûveit - tárja újra, kiváló hangminõségben a hallgatók elé. Tavaly indult második sorozatunk A világ legkedveltebb dallamai, a legújabb sorozat pedig, az Arany hangok a napokban indul és híres operaénekesek – köztük Domingo, Pavarotti, Callas, Carrera - felvételeit tartalmazza.

Bestseller
1997 óta bestseller-sorozatot is forgalmaz a magyar vállalat, amely Válogatott könyvek névvel kerül a fogyasztókhoz, a napokban a 31. kötet jelenik meg. A Válogatott könyvek sorozat meghatározó szerepet tölt be a hazai irodalmi piacon, eddig 2 millió példányt értékesítettünk a kötetbõl. Egy-egy kötetben 4 ismert szerzõ regényének rövidített változata szerepel.


A Reader's Digest Kiadó a Magyar Áruküldõk Egyesületének (MÁE) alapító tagja. Az egyesülethez való tartozás garanciát jelent a minõségre, illetve a színvonalas szolgáltatásra.

www.rd.hu
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2496 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x