Szilágyi Dorottya-lap2
hirdetés -->
hirdetés


SZAKÉRTŐK
Szilágyi Dorottya
szépségtanácsadó, sminkes
 A szépség is relatív. Éppen ezért, teljesen felesleges arra törekedni, hogy mindenkinek megfeleljünk. A szépség valahol az elégedettségben és az eredetiségben gyökerezik, amit sok esetben újra fel kell építeni.

A szépség is relatív. Éppen ezért, teljesen felesleges arra törekedni, hogy mindenkinek megfeleljünk. A szépség valahol az elégedettségben és az eredetiségben gyökerezik, amit sok esetben újra fel kell építeni.

„Bár kíváncsiság és szépség gyakran szemben áll, amennyiben egyesülnek, egészen finom és különleges méltóság születik általuk.” /Walter Pater/

Tanulmányaimat esztétika-    művészettörténet szakon és marketing szakirányon végeztem. Specializációm a vizualitás és a vizuális kommunikáció volt. Sminkes tanulmányaimat a Magyar Média és Film Intézetnél szereztem.

Munkáim és egyetemi éveim során megtanultam, az elhagyhatatlan részletekre figyelni, azokat kidolgozni, finomítani, hogy végül egy letisztult, komplex munkát adjak ki a kezemből. Ez vezetett oda, hogy profibb szintre emeljem egyik régi hobbimat, a sminkelést és a színekkel, formákkal történő foglalkozást.

Vallom, hogy testünk és bőrünk az a ruha, amit életünk végéig hordunk, tehát nem mindegy, hogyan bánunk vele. Emiatt szívügyem a minőségi alapanyagok megválasztása és beiktatása az életvitelünkbe.

Továbbá azt is, hogy mindenki rendelkezik olyan „védjegyekkel” (legyen szó külső és belső tulajdonságról), melyek széppé és különlegessé teszik az adott személyt. Éppen ezért, ahelyett, hogy valós vagy kreált hibáink folyamatos elleplezése a cél, érdemes sokkal nagyobb hangsúlyt fektetni ezen egyedi tulajdonságok megtalálására és kihangsúlyozására.

 


Tükröm-tükröm, mondd meg nékem…

Évszázadok óta születnek elméletek a szépségről, szépségideálokról. Mindig vannak divatos "arcok", alakok, fazonok,...


Tavaszi trend-kavalkád

Még csak a mellső lábát dugta be az ajtón a tavasz, de már most érdemes készülnünk, ha szeretnénk követni az...


Kergessük el a telet, avagy télűző praktikák a hétköznapokra

A korábbi évekkel ellentétben viszonylag hosszúra nyúlt a tél. Részemről nem bánom, mert a természet és talán...


Te milyen típusú szépség vagy? Tündöklő tavasz?

A tavasz jóformán mindenki számára egy kellemes, üde, ragyogó, élettel teli évszak. A tavasz színtípusokra is jellemző...Előző cikkek!

 
 

x