Bakonyi Panni
hirdetés -->
hirdetés


SZAKÉRTŐK
Bakonyi Panni
Hiszek a változásban, abban, hogy minden helyzetből van kiút és fejlődés. Hiszem, hogy mindenki előtt nyitva áll a boldogság. Ezért tanítok jógát és önismeretet. Igen, én vagyok a “börtönjógás csaj”, mert mindenhol tanítok. Még börtönben is. Mert a mozgás, és az általa okozott gyermeki öröm ez mindennek az alapja. Eszköz egy boldog, kiegyensúlyozott, értékteremtő élethez.

Teljesen véletlenül, bejgliháj megelőzés okán mentem el jógázni, és életemben először csönd volt a fejemben, ezért beleszerettem.
Eredeti végzettségemet tekintve kommunikáció szakos bölcsész vagyok. Az esküvőszervezéstől kezdve az üzletvezetésig sok mindenben kipróbáltam már magam, talán csak marhapásztor és akasztott ember nem voltam még. Jó ügyek mellé adtam leginkább a tudásomat, időmet. Írtam könyvet a Magyar Gyermekmentő Alapítványnak,  dolgoztam egy Közösségi Kommunikációs ügynökségben, több szociális projekthez adtam szaktudást.


Lassan körvonalazódott számomra, hogy mi is lehet a feladatom ebben a nagy világban, nem lévén oly szerencsés, hogy nulla évesen tudjam már hogy mérnök vagy masiniszta szeretnék lenni. Szeretném ha az emberek egészségesek és boldogok lennének. Igen, ez olyan szépségversenyes "and world peace”, de valóban igaz.
Sok keresés után a jógában találtam meg önmagamat, és azt az üzenetet is, amit minden más munkámban kerestem, amit tovább szeretnék adni.

Mozogni tanítok, használni és megismerni a testet, limitációk nélkül. Vallom, hogy a test és a lélek összefügg. A test egy laboratórium, ami hűen tükrözi a belső állapotunkat. És a belső önvalónk a mozgással változtatható meg. Ezért hiszek a változásban és abban, hogy bárki képes arra, hogy elérje amit szeretne, azzá váljon akivé csak akar.

A börtönben tartott órákon saját bőrömön tapasztaltam meg, hogy kint olyan mint bent. Kiélezettebben, de ugyanazokkal a problémákkal küzdenek a fogvatartottak mind fizikailag, mind lelkileg, mint mi idekinn.
A börtönjóga órák alatt a bezártságban megszületik a szabadság. Az agresszió csökken, a frusztráltság elmúlik és teret kap a valódi önismeret, szembenézés és változás. Kint, mint bent. Csak mi idekinnt nem egy kőfalakkal körbevett börtönbe, hanem a saját magunk által épített zárkába vagyunk bezárva. És lehet, hogy egy jógaóra alatt egy fogvatartott odabent szabadabb, mint mi idekinnt a saját mókuskerekünkben. (lásd a TEDx beszédemet itt: https://www.youtube.com/watch?v=cIrg4Osud1Y)

Ezért tanítok jógát, önismeretet és ezért hoztuk létre a párommal a saját online közösségünket az njoyt. Hogy személyreszabott, holisztikus egészségprogramjainkkal segítséget nyújtsunk fiatalnak-idősnek, sportolónak és kanapéhuszároknak egyaránt.

Nincsen egy üdvözítő módszer, nincsen csodadiéta, csoda-önismeretikönyv, csodamozgás. Abban viszont tudok segíteni, hogy megismerd önmagadat, a testedet és a lelkedet és teljesen magadraszabottan kialakítsd a céljaidnak megfelelő életmódot, legyen szó testi vagy lelki fejlődésről. Fordulj hozzám bizalommal, legyen szó étkezésről, mozgásról, sérülésről, rehabról vagy lelki dolgokról.

Bakonyi Panni
 


Lélegezz!

Az életben csak két dolog biztos, az első és az utolsó lélegzetvételünk. Az, hogy közötte mi történik, csak rajtunk...


Iroda jóga gyakorlatok

Az ülésről beszéltünk már ebben a bejegyzésben (link) nézzük napközben mit tehetünk az egészségünk érdekében....


Változás és önszeretet

Letagadhatatlanul és (reméljük) visszavonhatatlanul itt a tavasz. Zöldell a határ, már az orgona is kinyílt és ha...


Az öt szeretetnyelv a jógaórán

Dr. Gary Chapman nemrég járt Magyarországon és országszerte izgalmas és mély előadásokkal tanított a kapcsolatainkról,...Előző cikkek!

 
 

x