Lacsny Éva
hirdetés -->
hirdetés


SZAKÉRTŐK
Lacsny Éva
Szexuálterapeuta és életvezetési tanácsadó
A személyes fejlődés, az önismeret, a párkapcsolati jól-lét,
és a gyógyszermentes gyógyulás szolgálatában

 Szeretettel üdvözöllek, Lacsny Éva vagyok, szexuálterapeuta és életvezetési tanácsadó. 
Azt gondolom párban szép az élet, s mindezt ambivalens módon értelmezve.
Rájöttem, nincs minőségi intimitás, szexualitás, egyéni- és párkapcsolati jól-lét, megfelelő önismeret, testtudat, életmód, gondolkodásmód, hozzáállás nélkül. Miközben ugyanúgy, nincs minőségi szexuális élet, tudatos partner, megfelelő párkapcsolat nélkül. Ezen dolgok kéz a kézben járnak. Ahogy Te és Ő.

Munkám során segítem az egyéni fejlődést, az önismeretet, a múlt terheit a jelen motivációjává fordítani, a meglévő egyéni, vagy párkapcsolati sebeket, szexuális zavarokat gyógyszermentesen helyreállítani. A konzultáció vagy a terápia minden esetben egyénre szabott, a cél eredményes elérését szem előtt tartva. Az összegyűlt tapasztalatokból és tanulmányaimból merítek, az embert átfogóan értelmezve, egészként vizsgálva.

Mi segített erre az összegzésre jutnom?!
Korom ellenére (37) sok tapasztaláson vagyok túl, miközben folyamatosan tanulok.
Nemzetközi vizeken, pénzügy és kontrolling területen kezdtem. Itt tanultam, mennyire fontos életünkre úgy tekinteni, mint egy beruházásra, saját „vállalkozásunkra”. Az én-menedzsment olyan, mint a vállalkozás menedzsment, tehát a gazdálkodás. Az, amit önmagadból és az életedből képes vagy kihozni. Amilyen lehetőségeket képes vagy teremteni, vagy megragadni. A gondolkodásmódod korlát vagy lehetőség?

Később, hazatértem, családot alapítottam, és lett két csodaszép kisfiam. A második gyermekem születése után elkezdtem testépítéssel foglalkozni. Ez az út, sokat hozzátett az emberi folyamatok, összefüggések felismeréséhez. Mennyire fontos a testtudatosság, a táplálkozás, a számunkra megfelelő életmód, életvitel kialakítása. A psziché, és az emésztőrendszer egészségi állapota, hogyan befolyásolja a párkapcsolati létet, vagy a szexualitást.

Néhány évig masszőrként dolgoztam, testkezeléseket végeztem. Érintve és hallva a pacienseket, teljesen összeállt a kép, a „kint” és a „bent” összefüggései. Az vagy, amit megeszel. Az vagy, amit gondolsz, amit elhiszel. Az is vagy, ahonnan jöttél, amilyen utat megtettél. Testünk, idegrendszerünk, izmaink, vázrendszerünk, pszichénk és lelkünk, mint egy gépezet, minden információt tárol, mely egyéni filtráláson megy keresztül. Jön az első kérdés. Jól működik az a filter? Vagy a következő. Mit kezdtem/tudok kezdeni adott tapasztalással, bejövő ingerrel? Hogyan tudom azt fordítani magamba, hogyan raktározom?
A kezdő és a végpont: „Ki vagyok én?!” – talán életünk legnehezebb kérdése és felismerése.

Közben elkezdtem pszichológiát és szexuálterápiát tanulni, hogy teljességében képessé váljak megérteni az emberi működést. Hogyan kapcsolódik a test, a psziché, és a lélek szentháromsága, egy egésszé.

Ezen gondolkodás, hozzáállás mentén tudlak segíteni:
Életmód tanácsadás (megjelenés, testkép, énkép, nőiesség, férfiasság)
Pszichológiai tanácsadás (lelki vagy pszichés probléma, életút válsága, frusztráció kezelése)
Szexuálterápia (olyan lelki vagy testi (működési) zavar, ami gátolja a mindennapi életet, és a jó közérzetet, ami frusztrációt okoz, vagy egyéb egyéni/párkapcsolati problémákhoz vezet) Egy példa: férfiak esetén erekciós zavar, nők esetén nedvesedés zavarai és fájdalmas közösülés.
Párkapcsolati tanácsadás (konfliktus kezelése, kommunikáció és egymás megértésének fejlesztése, elhidegülés, hárítás, csökkent nemi élet problémái)

Fontos, hogy ne szégyenként gondoljunk a problémánkra, hanem útmutatóként, ami lehetőséget szolgáltat a változásra, a fejlődésre. Mely közös munkával megoldható.


Az önismeretről, a párkapcsolati léttel kapcsolatos témákról, az intimitásról és a szexualitásról folyamatosan jelennek meg cikkeim. 


Kapcsolat: itk@intimitascoaching.hu
http://www.intimitascoaching.hu
Telefon: 0630/716-0113 


Hogy vagy? Köszönöm jól, minden rendben! - kávéházi történet egy párról

Hogy vagy?, kérdeztem egyik ismerősömet, mikor összefutottunk egy kávézóban. Kedvesen, gyorsan reagálva ennyit mondott:...


Miért hasznos egy terápia?

Néhány évtized alatt nagyot változott...


Mit jelent embernek lenni? - fizikai és spirituális vonatkozásban

Nagy kérdés ez, sokféle jelentéssel és tartalommal. Nem, nem szeretnék a megmondó ember lenni, én is csak egy vagyok...


A vaginizmus, és ami mögötte van (igaz történet)

Egy kedves női ügyfelem beszámolóját...Előző cikkek!

 
 

x