Flört farsang - buli ötletek, illemszabályok és játékok...
Címlap / Szépség-Egészség / Flört farsang - buli ötletek, illemszabályok és játékok

Flört farsang - buli ötletek, illemszabályok és játékok

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-13

Farsang idején - hogy ne sirassák a lányok itthon maradásuk, ahogy a nóta mondja - hódítóbbnál hódítóbb holmikba öltözünk, hogy a másik nem képviselőit elbűvöljük. Az estélyi ruhák között nem túlzottan könnyű eligazodni. Mit mond az etikett? Milyen eseményre milyen ruhát válasszunk? Mi áll jól az alkatunkhoz? Farsangi körképünkben ezekre a kérdésekre kapunk választ.  

Ilyenkor ha maszkról van szó, nem csak az orrot szájat takaró fajtáról, hanem a hagyományos, farsangi maszkokról is beszélhetünk végre. Mivel most nem könnyű nyilvános helyen szórakozni, a házibulik újra reneszánszukat élik. 

Estélyen – estélyiben


Az estélyi ruha – lehet kicsi- és nagyestélyi- a módosabb fogadások öltözéke. Hossza általában földig érő, vagy a körömcipő középvonláig érő hosszúságú. A klasszikus tradíció szerint az estélyi ruha fekete, az első bálozó szűzlányok között pedig a fehér. Mostanában azonban a barackvirág színtől a sötétkéken, sötétzöldön át a tűzpirosig szinte bármilyen színű estélyit választhatunk.

Ezekben a ruhákban nem illendő flörtölni, sőt estélyre kísérő nélkül érkezni sem. Mégis illetlenség az estélyen csak a párunkkal beszélgetni, illendő „vegyülni” a társaságban. Nem illik üzleti témákról beszélni és névjegyet sem cserél itt az ember, csupán észben tartja, hogy kinek ki mutatta be. Az estélyeken a legszigorúbb protokoll van életben, tilos az asztalnál szalonképtelen témákról csevegni, és mérsékelten szabad alkoholt fogyasztani.

Mulatságok – koktélpartyk


A koktélpartyk viselete a rövidebb, ám elegáns anyagból készült koktélruha. A mulatságok és vállalati összejövetelek alkalmas viselete is ez. A munkahelyi elegancia – öltöny és a kosztüm – ide túlságosan hivatalosak. Ezek a helyek éppen azért létesültek, hogy ismerkedhessünk. Az üzleti témákról való felszínes fecsegés itt megengedett, és illendő is.
A koktélok a könnyű kikapcsolódást jelentik a számunkra, de lerészegedni természetesen itt is illetlen dolog. A koktélruhák varázslatos fazonválasztéka, hossz és dekoltázs kavalkádja pedig fantsztikus terepe lehet a csábításnak. Az ilyen helyekre bátran lehet kíséret nélkül is érkezni, akár társasággal előre egyeztetni.

Farsangi buli


A legizgalmasabbak a felnőtt jelmezes, vagy álarcos összejövetelek. Itt nem az a fontos, hogy ki milyen elegáns, hanem az, hogy kinek van a legfantáziadúsabb jelmeze. Az álarcok tardíciója a nevetlenség és a „mindent szabad” lehetőségeinek kihasználását vetíti elénk. Itt most öreg a fiatallal, szegény a gazdaggal keveredhet, hiszen a farsangon megszűnnek a különbségek és Jókedv nagyúr veszi át a hatalmat a lelkek felett.

Néhány tipp az idei szezon házibulijaihoz és baráti összejövetelihez:
Pizsi – party


Minden résztvevő pizsamában/hálóingben kell részt vegyen. (A helyszínen is át lehet öltözni!) Csak az vehet részt, aki vállalja a megmérettetést. Kiváló program ötlet az éjféli párnacsata, amit a magunkkal hozott kispárnákkal fiúk lányok ellen fordíthatnak, és a párnadobálás hevében a végén mindenki leborul a földön összehányt (na nem úúúgy!!)  kispárnákra, jobb alkalmat keresni sem kell az ismerkedésre.

Korhű buli 


A lényeg, hogy mindenki egy adott korszaknak megfelelő ruhában érkezzen. Lehet az a barokk, a reneszánsz, vagy akár a 70-es évek. Az ügyes szervezők ilyenkor annak a korszaknak a zenéiről is gondoskodnak. A játékok itt is a korhoz igazodnak, a zálogosdi, vagy a 70-es években divatos „üvegpörgetés” (szolidabb változatai is ismertek, zálogos formában) ugyancsak csodás táptalaj a flörtökhöz.

Travel party 


Egy adott ország, tájegység hangulatát idézi mindenki. Hawaii ingben Hawaii partyt, vagy a huszas évek Amerikáját, esetleg a Franciaországot, vagy a Riviérát, Oroszországot vagy Kínát.... A jelmezekben visszaköszön nemcsak az ország, hanem akár egy adott történelmi kor is. Itt klassz lehet, ha kölcsönzött jelmezben érkezik mindenki és megcsillogatatja színészi képességeit, beleélve magát abba a közegbe, amiről a ruházata szól! 

Proli-buli


A szocializmus éveit idézi. Itt mindenki a munkásosztály diszkrét báját ölti magára. Lesznek – akárcsak egy régi ízű óvodás bálon – szakácsok autószerelők, élmunkások, de a szemfülesebbek maszeknak, vagy házmesternek, esetleg HTB (gyk: Háztartásbeli) –nek öltöznek majd. Egy ilyen bulin a sör, a retróm szendvicsek, a tere-fere linzer és a virsli mellé bizony mozgalmi nóták illenek, és rogyásig rophatják az elvtársak és az elvtársnők. A retró üdítőket se hagyjuk a boltok polcain! Jöhet a boros cola, a kevert és bármi, ami hagyományosan proli! Ebbe az estébe belefér! Lehetőleg a játékok közül az orosz rulettet felejtsük ki.

Jó szórakozást kívánunk!


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3639 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x