Fogyókúra-technikák: Válaszd ki a személyedre szabottat!...
Címlap / Szépség-Egészség / Fogyókúra-technikák: Válaszd ki a személyedre szabottat!

Fogyókúra-technikák: Válaszd ki a személyedre szabottat!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Az elhízás és túlsúly sokaknak leküzdhetetlen problémát jelent. Pedig számos módszer létezik, amivel megszabadulhatunk a nem kívánt kilóktól. Íme egy körkép, a teljesség igénye nélkül. 

Gyomorgyűrű
Magyarországon is egyre jobban terjedő technika. Ha pszichésen nem tudod megoldani, hogy kevesebbet egyél, akkor jól jöhet. Az orvos felhelyezi és utána megadott időközönként szűkít rajta, így egyre kevesebbet, tudsz enni. Na persze túlenni magad ekkor sem annyira nehéz dolog.  Egy kis gyakorlással sikerülhet. Az akaraterő és az önmagadra figyelés nem árt. Számos sikeres esetről olvashatunk, amikor nagy túlsúllyal rendelkezők fogytak le rövid idő alatt ezzel a technikával. Nagy súlytöbblettel kevésbé szeret az ember mozogni és nehezebb indul be a zsírégetés, mert elszokott tőle a szervezet. A mozgás azonban mindenképp jótékony hatású lehet. Azonban fontos figyelni arra, hogy mindenki a saját termetének és képességeinek megfelelő sportot válasszon.

Mozgás a zsírégetés szempontjából

A zsírégetés szempontjából a rendszeres és minimum 40 percig tartó mozgás alapfeltétel, mely után lehetőleg 2 órán keresztül nem szabad enni semmit. Ugyanis a mozgást követően, mikor már kiürültek a szénhidrátraktárak, akkor kezdődik el a zsírbontás. Ezen idő alatt viszont sok folyadékot kell inni, mely lehetőleg ne legyen cukrozott ital és mennyisége 1l fölötti legyen. A mozgás lehet séta is. Ha 30-40 kg fölötti súlytöbblettel rendelkezel és régóta nem sportoltál, akkor mindenképp sétával kezd. Heti 3 – 4 –szer 1 óra séta, egyre gyorsabb tempóban, de csak annyira, hogy még ne lihegj. Hidd el fokozatosan, szinte észrevétlenül egyszer csak kocogni kezdesz. Ezzel már nő az önbizalmad, jó érzések alakulnak ki benned és a sikerek egyre motiválni fognak.

A zsírégető mozgásnál, fontos, hogy a pulzustartomány a középső zónába essen. Ezt például, úgy tudod megállapítani, hogy ébredéskor megméred a pulzusszámod (legjobb nyaki ütőérnél tapintva, ahány pulzálást számolsz egy perc alatt az lesz a pulzusszámod), majd megméred, akkor is, amikor valamilyen intenzív mozgást végzel melynek során lihegni kezdesz vagy érezhetően gyorsul a szívverésed. Ha már alig kapsz levegőt, akkor átlépted azt a küszöböt, azt a pulzustartományt, ami már nem égeti a zsírt és a keringési rendszert megterheli, tehát ennyire ne erőltesd meg magad, ha fogyás a cél. Ez már az aerob mozgás, ami számodra nem megfelelő. Legalábbis kezdetben, mert később mikor már gyakorlottá és edzetté válsz, akkor ezt is beiktatathatod és hatékony lesz. Addig azonban válassz inkább anaerob mozgásformákat és olyanokat, ami az állóképességet fejleszti.
  • Aerob: Aerobik, squash, tenisz, kézilabda, sprint, futball, röplabda,
  • Anaerob: kocogás, futás, úszás, kerékpározás, gyaloglás, nordic walking, pilates, jóga, súlyzós edzés, callanetics, lovaglás

Bulímia

Néhányan biztos megrökönyödnek, hogy ez is egy fogyókúra technika? Sajnos igen és még mindig sokak számára. Mivel emberek vagyunk, nehezen mondunk nemet a finom falatokra, vagy nem szeretünk különccé válni és inkább megesszük, amivel kínálnak. Ez azonban későbbi lelkiismeret furdaláshoz vezet, melyen mindenki másképp próbál segíteni. Valaki kávéval, valaki alkohollal, de lehet hányással is. Ez a technika azonban semmiképp nem javasolt. Mivel hosszútávon nagyon megterheli az emésztőrendszert és hiányállapotokhoz vezet, ugyanis szervezetünk egészséges működéséhez szükséges vitaminoktól és ásványi anyagoktól is megvonjuk magunkat, melyek nélkül leépül az izomszövet és rövidebb – hosszabb idő elteltével a csontozat, az izületek is kárát látják. Így sajnos egyenes útként vezethet a halálhoz. Érdemes végiggondolni, hogy vajon tényleg ez a végcélunk?

HarmoNet tipp:
Léböjtről Bővebben >>

Böjt

Mi a különbség a böjt és a diéta között? A cél. Míg böjtölni főképp a méregtelenítés végett szeretnénk, addig diétázni valamilyen betegség vagy fogyókúra miatt szoktunk. A böjt tisztító hatása azonban kihat a súlyunkra is, és akinek feleslege van, az biztosan lead pár kilót böjt ideje alatt. Segít átállítani szervezetünket a számára megfelelő táplálkozási módhoz. Hosszabb böjt után pl. 1-3 hét léböjt odafigyelve magunkra teljesen megváltozhatnak étkezési szokásaink. Nagyon jótékony például a rendszeres heti 1 napos böjt is, amikor vagy csak gyümölcsöt eszel, vagy csak leveket iszol esetleg csak vizet fogyasztasz ezen a napon. Nagyobb ünnepek után pedig mindig érdemes kicsit hosszabb pár napos tisztítást beiktatni, így ugyanis könnyebben regenerálódik szervezetünk és a későbbiekben sem fog ránk rakódni plusz súly.


Diéta
A visszahízás és a yo-yo hatás a problémás bennük. Ezeket megoldhatod, úgy, hogy csak arra figyelsz a diétát követően, hogy ne egyél a két öklödnél nagyobb mennyiségű ételt egyszerre, és alaposan rágd meg. Étkezések között pedig tartasz minimum 3 óra szünetet. Magyarul, hagyod emészteni a gyomrod. A különféle diétákról az alábbi linkeken bővebben olvashatsz:

A HarmoNet diéta tára:
Kalóriaszegény diéta
Speciális diéta
Kímélő diéta a nagy sonkázások után
Zsírrobbantó fogyókúra - Egy hétvége alatt garantált 3 kg. mínusz!
Megdöbbentő módszer: 4 hét alatt 10 kg a csokoládé-fogyókúrával!
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 9879 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x