Népi gyógymódok alkoholizmusra és másnaposságra
Címlap / Szépség-Egészség / Népi gyógymódok alkoholizmusra és másnaposságra

Népi gyógymódok alkoholizmusra és másnaposságra

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-24

Boldogult néprajz szakkörös korszakom egyik legmegrázóbb élménye az volt, hogy a viharsarokban az alkoholista beteget pálinkában pácolt egér elfogyasztatásával próbálták leszokásra bírni. Hja, kérem, az undor nagy úr! A népi bölcsességek persze ennél többet is tudnak.  

A pálinkába ölt egeret, ha lehet, senki ne próbálja ki! A népgyógyászat - ez is mutatja - nem mindig álljaki a tudományosság próbáját. 

A különböző országok népi gyógymódjai is egész sor hagyományos receptet javasolnak másnaposság ellen: 


Dél-Amerikában
pl. a ceviche nevű ételre esküsznek: ez nyers hal vagy a tenger más gyümölcsei sok hagymával, narancs- vagy citromlével marinírozva, chiliből és paradicsomból készült fűszeres lével.

A magyarok korhelylevest főznek, az oroszok kovászos, sós uborkát, az északi népek - norvégok, svédek és finnek - heringet ajánlanak. 

Japánban megelőző hatást tulajdonítanak kuzuból - egy sziklákon növő növény gyökeréből készült fehér por -, vízből, umeboshi szilvából, szójaszószból és gyömbérből főzött italnak.
A kudzut a hagyományos kínai gyógyászatban az 50 alapvető gyógynövény közé sorolják. 

Ezek a módszerek a távol-keleti természetes orvoslás hagyományain alapulnak, mindegyikben az energiák kiegyensúlyozásáról van szó.

Ezek szerint az alkohol túlságosan jin jellegű, amelyet a sós, fűszeres, halas, illetve a gyökérből készült táplálék jang jellege kiegyenlít.
A hagyományos kínai gyógyászat javaslata a fej bizonyos akupunktúrás pontjain a haj minél erősebb húzkodása.

A másnaposság problémájának európai ismerői pedig a tiszta oxigénnel való inhalálást ajánlják. De egy jó zsíros kis húsleves sem árt. Hogy mindez valóban segít-e, mindenkinek magának kell kipróbálnia. Reméljük azonban, hogy olvasóinknak nem lesz rá szüksége...
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 12626 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x