Mennyire veszélyes a fényevés? A guru magyarországi útján...
Címlap / Szépség-Egészség / Mennyire veszélyes a fényevés? A guru magyarországi útján ezt mondta

Mennyire veszélyes a fényevés? A guru magyarországi útján ezt mondta

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-29

"Az átlényegülésig böjtölni magad". - mondja a módszeréről Jasmuheen, az asztrál lelki tanító. Többen még pénzt is felajánlottak azért, hogy engedje meg, hogy mindenhová kövessék, így bizonyítva, hogy nem zugevő. A folyamat sok kétséget és félelmet keltett, sok kritikát és bírálatot váltott ki.  

JASMUHEEN (ejtsd: Dzsazmuhín), ausztrál származású hölgy, 1993. júniusa óta pránából, levegőből és kevés vízből él. Ezt állította 2000 -ben, amikor Magyarországra jött, és itt tartott előadást. Azt mondta, nem böjtöl, nem éhségsztrájkol, hanem a mindenki számára folytonosan jelenlévő kozmikus, szabad energiából és levegőből tudatosan táplálkozik.
Az előadása volt az első alkalom, amikor bemutatta magyarul is megjelent könyvét (Táplálékom a fény) melynek előszavában így ír:

Mulatságos, hogy ha valamit tényleg meg kell csinálnunk, akkor az addig nem hagy békén bennünket, amíg el nem végezzük! Olyan, mint egy Keljfeljancsi, ami mindig az orrunk elé pattan, bármennyire is próbáljuk lenyomva tartani!

Azt hiszem, ez történt ezzel a könyvvel és azzal az egész folyamattal, amit én, és mostanra sokan mások végigcsináltunk azért, hogy lehetővé tegyük fizikai testünknek, hogy pusztán a fény táplálja és tartsa életben.Bár 1995 szeptemberében azt a sugallatot kaptam, hogy készítsek egy tájékoztató füzetet arról, hogyan tarthat bennünket életben a prána, de soha nem vágytam sem arra, hogy széleskörűen "reklámozzam" ezt az eszmét, illetve a saját tapasztalataimat, sem pedig arra, hogy bárkinek is fizikai segítője legyek e folyamat végigcsinálása közben. Akkor ez nem tartozott földi szolgálatom feladatai közé.

Miután 1993 júniusában végigcsináltam a (később részletesen leírt) "folyamatot", mintegy hat hónapra befelé fordultam. Meditáltam (sokszor naponta mintegy három órát is), naplót írtam és általában arra törekedtem, hogy tiszta és jól érthető kommunikációt folytassak a belső vezetőmmel.

Ebben az időszakban kezdtem nagyon világos üzeneteket és utasításokat kapni (channelling) az isteni énemtől arra vonatkozóan, hogy mi a célom és "küldetésem" a jelenlegi megtestesülésemben. Megalapítottam a Self Empowerment Academy-t (Önerőnkre Ébresztő Akadémiát) és a Rezonancia Művészete elnevezésű tanfolyamokat kezdtem tartani, továbbá szemináriumokon tanítottam mindazt, amire rájöttem. Elutaztam bárhová, ahová csak hívtak.

1995 közepén meghívtak a Mesterek Nemzetközi Gyűlésére, amit az új-zélandi Taupo-tónál rendeztek meg. A meghívást kifejezetten azért kaptam, hogy mondjam el a tapasztalataimat arról, hogyan lehet pránából megélni. Ekkoriban már jó ideje nem is gondoltam erre, azonban időközben még több dolgot megértettem azóta, hogy leírtam a Rezonancia Művészete c. könyvem 27. fejezetét alkotó megjegyzéseimet.

Nem hiszem, hogy közülünk, akik tucatnyian végigcsináltuk a 21 napos folyamatot 1993. júniusában, bárki is sejtette, hogy mennyire megosztja majd ez a dolog nemcsak a mi fénymunkás közösségünket, de a Melbourne-ben, Adelaide-ban, Perth-ben és Tasmániában működő összes többi közösséget, sőt valószínűleg másokat is, akikről tudomásom sincs.

Sokan úgy reagáltak a 21 napos folyamatra, hogy lehetetlen "az átlényegülésig böjtölni magad". Mások kijelentették, hogy valószínűleg nem tudnának lemondani az evésről. Többen még pénzt is felajánlottak azért, hogy engedjem meg, hogy mindenhová kövessenek, így bizonyítva be nekik, hogy nem vagyok "zugevő". A folyamat sok kétséget és félelmet keltett, sok kritikát és bírálatot váltott ki.

Sokan végigcsinálták a 21 napos folyamatot, de utána áttértek egy friss gyümölcsökből és zöldségekből álló étrendre, egyesek pedig visszatértek a korábbi étkezési szokásaikhoz. Bár a 21 napos folyamatot végigcsinálók -- elvárásaiktól és ráhangolódásuktól függően -- különbözőképpen fejlődnek tovább, de kétségkívül csak a fény táplálja azokat, akik nem hagyják abba ezt a folyamatot.

A 21 napos folyamat lényege nem a böjtölés, hanem a megengedés és a bizalom. Arról van szó, hogy olyan magasabb rezgésszintekre hangolódjunk rá, melyek lehetővé teszik számunkra, hogy a kozmikus fény tartson életben bennünket. Arról szól, hogy ráébredjünk: itt és most megkaptuk ennek lehetőségét.Jasmuheen fotójának forrása jelenleg is prosperáló weboldala >> 

De nem is egy önmegtagadási folyamat ez. Az utóbbi években gyakran közölték velem a mestereim, hogy még a folyadékok ivását is hagyjam abba. Biztosítottak arról, hogy a testnek csak "folyékony fényre" van szüksége. Én azonban szeretek egy csésze tea mellett beszélgetni a barátaimmal, és -- e könyv írása idején -- még nem győztem le az ízek hiánya miatt időnként felbukkanó unalom érzetet. Amikor úgy tudom abbahagyni az ivást, hogy nem érzem azt, hogy valamitől megfosztom magamat, akkor abba is fogom hagyni, mivel ennek az útnak minden lépését örömmel és kényelmesen, könnyedén és kecsesen akarom megtenni.


Vannak akkor fényevők Magyarországon? 


Akkoriban az ismeretségi körömből több személy is megpróbálkozott rövid idejű fényböjttel, vagy prána böjttel, de néhány nap után - melyben a leírt gyakorlatokat alkalmazva igen jól érezték magukat - visszatértek a normális táplálkozásukhoz. A folyamatra mint érdekességre tekintettek. Jasmuhinnak nem alakult ki jelentős hazai tábora. Páran, akik a könyvét elolvasták, megpróbálták követni a benne olvasottakat, de mindössze néhány napos pránaböjtök belső folyamatát akarták megélni. A könyv kiadója, a Vegetáriánus Fesztiválokat is szervező Egészségvár alapítvány. Nekik sincs tudomásuk róla, hogy bárki huzamosabb ideig próbálkozott volna a módszerrel, vagy volna hazánkban bármilyen "fényevő csoport". Ők maguk sem követik ezt az irányzatot, semmilyen propagandát nem folytattak a fényevés mellett, vagy ellen. 

2013-ban egy magyar kisgyermek meghalt, a híradások szerint a szülei állítólag a fényevés módszertanát követték. Erről nem tudjuk, mi igaz belőle és mi nem, mivel a hírek igen ellentmondásosak. Azonban nem csak ez az egy, magyar kisgyermek halt meg, hanem a világban még néhány ember is. Azonban ezek mindegyike vagy eleve már beteg volt és túlzott csodavárással fordult a módszer felé, vagy egszerűen zavart elmével nem tudta felmérni a tette súlyosságát. Jasmuheen - vélhetően teljes joggal - nem tartja magát felelősnek azért, mert világszerte többen is belehaltak a fényevésbe. 

A fényevésről a wikipédia részletesen leírja, hogy nem új dologról van szó. Minden nagy vallásban jelen volt a böjt szélsőséges formája. Azonban mindig is lelki gyakorlat volt a célja, nem pedig a táplálék megvonásán volt a hangsúly. 

A dedikálással egybekötött. 2000-ben zajlott hazai előadás vendége volt a két közismert zenész, Kövi Szabolcs, fuvolaművész és az a Labant Csaba aki azóta az Oltáskritikusok szövetségének elnökeként számos vihart kavart. 

A homeopata orvos a HarmoNet kérdésére azt válszota, hogy a rövid idejű böjtök jótékonyan hatnak a szervezetre, a lelki gyakorlatokkal egybekötött, elegendő vizet is biztosító böjtölésnek egy egészséges ember számára csak jó hatása lehet. Ha azonban valaki hosszabb böjtre készülne, vagy egészségi állapota nem kielégítő, akkor gondolja át alaposan, de leginkább konzultáljon egy olyan orvossal, aki hívő, aki végez belső munkát; egyszóval aki nem kineveti, hanem szükség szerint támogatni tudja a böjgös folyamatot. 

A pránaböjt tehát nem egy módja az éhezve élésnek, hanem egy lelki gyakorlat. Azért, mert volt aki már rosszul használta azt, és belehalt, nem fog mindenki belehalni, aki megpróbálja. Aki azonban kipróbálná, mindenképpen készüljön fel alaposan és konzultáljon orvossal. 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 10294 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x