HŐ-HŐ-HŐSÉG - mikor, ha nem most?
Címlap / Szépség-Egészség / HŐ-HŐ-HŐSÉG - mikor, ha nem most?

HŐ-HŐ-HŐSÉG - mikor, ha nem most?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-13

Szeretjük a meleget, még a nagyon meleget is - hiszen nyár van, itt az ideje -, de megfelelő óvintézkedések és a hűsítő tippek ilyenkor is jól jönnek, hiszen kisbabát, nagymamát, kiskutyát - szóval, akikről mi gondoskodunk - őket védeni kell a hőhatástól.  

1. Folyadékfogyasztás
A nagy hőségben nem lehet elégszer hangsúlyozni a folyadék folyamatos fogyasztását, azonban szomjunkat ne alkoholos, koffeintartalmú, vagy cukrozott italokkal csillapítsuk, mert ezekkel ellenkező hatást érhetünk el, ugyanis felgyorsítják a folyadék távozását szervezetünkből, a hideg folyadék pedig akár gyomorgörcsöt is okozhat.
Igyunk csapvizet, pici sóval dúsítva, vagy citromkarikával, esetleg jégkockával. Azonban, ha vendéglátóhelyen kérjük a jégkockát, nézzük meg, átlátszóm tiszta-e, nem szennyezett.


A szakemberek szerint a fővárosban és az ország nagy részében jó minőségű a csapvíz. A vizet hagyjuk egy kicsit folyni a csapból, ezáltal hűsebb lesz, és ekkor igyuk, vagy készítsünk belőle limonádét, lehetőleg cukor nélkül, de a melegben kellemes és hűsít a forró, meleg  vagy langyos tea is.

2. Könnyű ételek
Ételeink nagy részét a saláták, a gyümölcsök, a tejszín, tejszínhab nélküli gyümölcslevesek és a rántás nélküli, joghurttal vagy kefírrel habart főzelékek alkossák. Ne együnk nehéz ételeket, részesítsük előnyben a roston vagy tepsiben, zsiradékmentesen sült szárnyas húsokat, de grillezhetünk, süthetünk zöldségeket, gyümölcsöket is.
A nagy meleg, a hőség jó is lehet valamire: böjtölhetünk és fogyhatunk!

3. Könnyű ruházat, mely véd a naptól
Viseljünk szellős ruhákat, a gyermekekre is vékony ruhákat adjunk, és védjük a fejüket kalappal, vászon-sapkával, kendővel. Ügyeljünk arra is, hogy a gyerekeket ne hagyjuk ügyeink intézésekor az autóban.

4. Tippek a hőség enyhítésére
Ha valakinek a lakásában nincsen légkondicionáló berendezés vagy ventillátor, szellőztessen hajnalban, majd sötétítsen be függönyökkel, rolókkal, de résnyire hagyja nyitva az ablakokat, hogy áramoljon, cserélődjön a friss levegő. A lehúzott roló védi a meleg sugaraktól az ablaküveget, és estére nem lesz hőség a lakásban. Hatékony megoldás az is, ha vízbe mártott és kicsavart lepedőt terítünk az ablakra. Hajnalban és késő este tárjuk ki az ablakokat.
A kanapéra, fotelra terítsünk fehér lepedőt, ezáltal izzadtságunk nem a kárpitba szívódik és kellemes, hűs érzést is ad a tiszta anyag.


A kádat és a mosogatót öntsük tele hideg vízzel, egy idő után érezhető, hogy a lakásban csökken a hőmérséklet. Zuhanyozzunk, mosakodjunk sűrűn. A szabadban árnyékos helyeken tartózkodjunk. Legyen nálunk kéztisztító kendő vagy gél, de vihetünk magunkkal kicsi, vizes törülközőkendőt, tisztítsuk, hűtsük magunkat folyamatosan.


A nagy melegben kerüljük az intenzív testmozgást. Erre még a reggeli és az esti órák sem javasoltak még egészségeseknek sem.

5. Gondoskodjunk az idősekről és a háziállatokról is
Ne feledkezzünk meg idős, vagy beteg hozzátartozóinkról, szomszédainkról, érdeklődjünk, van-e szükségük valamire, segítsünk nekik is.
Gondoskodjunk házi kedvenceinkről, nekik is szükségük van több vízre, és ne hagyjuk őket sem az autóban felhúzott ablakkal.

S ha a sóhajtások, panaszkodások, bosszankodások helyett beprogramozzunk magunkat, hogy nem is vesszük észre a hőséget, hiszen nem tehetünk ellene sokat, szervezetünk alkalmazkodik, és egy idő után nem vesszük észre, hogy melegünk van. Lehet ezen mosolyogni, de működik!Dr. Szigethy Emma Ph.D
életvitel-életmód szakértő


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 9910 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x