Csiga biga gyere ki, avagy a legújabb ’hip ’ masszázs
Címlap / Szépség-Egészség / Csiga biga gyere ki, avagy a legújabb ’hip ’ masszázs

Csiga biga gyere ki, avagy a legújabb ’hip ’ masszázs

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-11-30

Fogyasztóközpontú vagy talán inkább fogyasztásra sarkalló társadalmunkban kimondatlanul is érvényes, hogy a vásárlók érdeklődésének fenntartása, manipulálása életfontosságú a gyártó cégek és a kereskedők számára is. Talán ezért találnak olyan szolgáltatásokat, melyek néha már túllépik az extremitás határait? 

 

Rendezvénynaptár
A „Ha nem újulsz meg, meghalsz” bölcsességét napi szinten érezzük az autóiparban, az élelmiszerek terén és az egyre extrémebb szolgáltatásokat felvonultató cégek termékpalettájának összeállításában is. A minap láttam egy fotósorozatot arról, hogy milyen hajviseletet lehet választani Észak Koreában férfiak és nők számára. 12 női és 9 férfi frizura közül dönthette el az ügyfél, hogy milyen stílusban szeretné levágattatni a haját. Slussz passz. Nincs több. Hogy miért él meg így is az a fodrász, aki nem vállal egyre újabb és újabb módszereket? Mert hatóságilag tilos a többieknek is, azaz nem kerülhet senki sem versenyelőnybe.

A világ szabadabbik felén, azonban se szeri, se száma az újításoknak. Mára már a wellness iparág sem mentesülhet az egyre „bevállalósabb” húzások meglépésétől. Ilyen bizarr újdonság a csigamasszázs, amely annyira új, hogy szinte valamennyi cikk, ami megjelent a témában ugyanazokat a fotókat használja fel illusztrációképpen.

Hogyan és miért tört be a wellness szalonokba Dél-Amerikától Dél-Koreáig ez az elsőre gusztustalannak tűnő kezelési forma? Miért kezdték el mind az alacsonyabb, mind a magasabb ár kategóriájú gyártó cégek forgalmazni a csiga nyálkát tartalmazó készítményeiket? A válasz egyszerű: mert működik. Chilei farmerek vették először észre, hogy a francia élelmiszerpiacra szánt csigák válogatása után finomabb lett a kezük; eltűntek az apróbb sérülések, vágások, horzsolások.

A glikol savat és elasztint tartalmazó csiga által kiválasztott nyálka megvéd a baktériumoktól, a bőrirritációktól, az UV sugárzástól emellett anti-ageing hatása is van. A csigaragacsban lévő proteinek eltávolítják az elhalt hámsejteket, így teszik lehetővé az új, bársonyos bőr képződését.

Állítólag már Hippokratész is savanyú tejes csigás mixtúrát javallt bőrgyulladásra. Manapság használatos akné, var és égés okozta sérülések kezelésére.

Ha nem riad vissza attól, hogy csak úgy semmi közelebbi ismeretség nélkül egy (vagy a kedvezőbb hatás kedvéért több) csiga önre ürítse csúszkanedveit akkor megérezheti, hogy milyen hihetetlenül finom tud lenni egy pulzáló mozgást végző csiga bőrfiatalító masszázsa. Keresse a legbevállalósabb szalonokban. 

Szigeti Gusztáv
csontkovács, gyógymasszőr
Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 8075 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
 
x