Erre figyelj étkezéskor, hogy egészségesebb legyél
Címlap / Szépség-Egészség / Erre figyelj étkezéskor, hogy egészségesebb legyél

Erre figyelj étkezéskor, hogy egészségesebb legyél

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-17

Az én módszerem szempontjából 3 olyan fontos és fő faktora van az anyagcserének, ami befolyásolhatja, hogy mitől hízunk és romlik az egészségünk, vagy mit ehetünk meg nyugodtan még akkor is, ha esetleg arról azt mondják sokan, hogy egészségtelen. 

Ez a 3 dolog:

- a táplálkozási típus
- a hormontípus
- a vércsoport


A táplálkozási típusunk jelenti azt, hogy fehérje- vagy szénhidráttípusba tartozunk-e.

A hormontípusunk pedig azt, hogy milyen az alakunk, hogy mitől hízunk, hova hízunk és miket kívánunk.

A vércsoportunk figyelembevételével pedig finomra lehet hangolni az előző kettőt.

Becsapós az a hit, hogy a szervezetnek arra van szüksége, amit megkíván. Ez régen igaz lehetett, mert alig volt miből választani, de a mai, ételekkel telezsúfolt világban ez semmennyire nem igaz. Azt kívánjuk, ami jó érzést ad.

A táplálkozás hatással van az idegrendszerünkre, az égetésünkre, hatással van a hormontermelő mirigyeinkre. És ez igaz fordítva is.

Ezek közül az anyagcserét befolyásoló tényezők közül a legalapvetőbb kritérium, hogy ha egészségesek akarunk lenni, akkor fehérjetípusként nem táplálkozunk szénhidráttípus módjára és szénhidráttípus létünkre nem folytatunk fehérjediétákat.


Egy fehérjetípus nem ehet napi ötször. Hogy lehetne annyi proteint, zsírt megemészteni annyiszor?

Egy szénhidráttípus pedig nem ehet kevésszer, mert a szénhidrát gyorsan elég, gyakrabban kell pótolni.

Ezt egy életen keresztül tartani kell, mert rengeteg betegséget meg tudunk előzni néhány szabály betartásával.

A "meg kell enni azt, amit megkívánunk" híveinek pedig annyit azért érdemes tudniuk, hogy mindannyiunknak van egy olyan fő hormontermelő mirigyünk, ami bizonyok kajákra elkezd több hormont termelni. Ez egy jó érzés. Amikor kérdezitek, hogy mi a baj a kávéval, hát konkrétan ez. A koffein maga két mirigyünket is stimulálja, amitől tök jó érzéseink vannak, mmmm de jól esik, igen ám, de ha éveken keresztül sokkoljuk, minden hormontermelő mirigy kifárad és már nem tud annyit termelni. Elkezd alulműködni. Ilyen a fő szabályozónk, az agyalapi mirigy, ilyen a pajzsmirigy és még mások. Ha a koffein zsírégető lenne, az egész világ sovány lenne.

Minden hormontípusnál más anyagok okozzák ezt a jelenséget.

Sose számolok kalóriákat. Nem kell keveset enni. Ez egy másik súlyos tévhit, amivel tönkrevágjuk magunkat. Olyat kell enni, ami nekünk való, annyiszor, ahányszor kell és pontosan érzi az ember, hogy mikor elég. És jól érzi magát, nem a következő kaján agyal már, amikor még be se fejezte az előzőt. Ha jól kajálsz, elmúlik a sóvárgás. Ez a jelenség csak akkor fordul elő, ha fordítottan eszünk, mint ahogy nekünk kellene.
És akkor kezdődik a test sanyargatása, a számolás, a koplalás.


Az emberek valamiféle legyőznivaló ellenséget csináltak a testükből. Ezt látom. Csinos, szép nők csúnyának látják magukat, nemlétező narancsbőrüktől akarnak megszabadulni. Tök jó, ha változtatni akarsz a testeden, de kérlek tedd ezt szeretettel, elfogadással, mert a tested nem az ellenséged, hanem a barátod. Ne nyírd ki.

Nem írok kalória- és mennyiségszámolgatós étrendet.
Mert ez a módszer nem arról szól. Ez egy tartható, életszerű, normális étrend, nincs benne semmi különleges élelmiszer, extra és kötelező táplálékkiegészítő vagy bármilyen csapda.
Viszont tarthat hónapokig, vagy akár egy évig is, mire szépen belejössz. Nincs azonnali és villámgyors eredmény.

Kerülöm a szélsőségeket, extrém formák eléréséhez nem akarok segítséget nyújtani. Azok a diéták okozzák azokat a károsodásokat, amiket aztán nem győzünk helyrehozni. Ez egy egészséges testről szól, nem egy atom zsírtalan testről. Azt nem lehet egészséges, kiegyensúlyozott és nem lehet normális étrenddel tartani.

Amit leírok, amit ajánlok, az mindig csak annak az egy embernek szól. Sok idő, munka, energia és odafigyelés van benne, mert nincs két egyforma ember, így nincs két egyforma ajánlás sem. Vannak hasonlóságok, de egyforma nincs. És minden apró különbségnek nagy jelentősége van!
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.bocsiviki_banner 
 
[ 8612 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x