Szent Márton időszaka
Címlap / Szépség-Egészség / Szent Márton időszaka

Szent Márton időszaka

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-06-04

Szent Márton 15 éves korától fogva a római császárt szolgáló katona volt, a IV. században. Születésekor a Martinus - azaz kicsi Mars nevet kapta, mely édesapja szándékát tükrözte, hogy fiából bátor katona váljék. Erejével és bátorságával kezdettől fogva kitűnt katonatársai közül. 

Egy novemberi napon Márton éppen a város felé lovagolt. Jeges északi szél fújt, és Márton hirtelen egy didergő alakra lett figyelmes, aki egy nagy kőhöz lapulva igyekezett védelmet találni a harapós hideg ellen. Márton azonnal lekapta válláról bő köpenyét, és egyetlen suhintással kettévágta. Egyik felét a reszkető koldusnak adta, megmentve őt a fagyhaláltól. Aznap éjjel álmában ragyogó fényt látott, és hangot hallott: - Márton, a koldusban engem segítettél meg, mert én minden ember testvére vagyok. Amikor a kép eltűnt, Márton úgy érezte, szívét a napsugár melege járja át, ami soha többé nem halványul el. Ezen az éjjelen lett a bátor acélszívű katonából Krisztus hűséges szolgája.

Márton történetét sokan ismerik, de azt talán kevesebben tudják, hogy az övéhez hasonló spirituális átalakulás a Fém elemmel átitatott embereket jellemzik. Az ilyen személyiségeket erősen kötik a rendszabályok, a protokoll tisztelete, az erkölcsösség, tisztaság és a gyors reagálás. Hidegek, kemények, mint az acél, és szélsőséges esetben még érzéketlenek is lehetnek. A Fém típusú ember életfeladata saját spirituális lényének felemelése, mások gyengeségének tisztelete és segítése.


Fém elem jellegzetességeit ugyanakkor mindannyian hordozzuk. Ehhez köthető saját lényünk értékének tisztelete, és annak a felismerése, hogy mindannyian csodálatos teremtmények vagyunk, hatalmas teremtő erővel. Ha nem látjuk tisztán értékeinket, és ezért külső megerősítéseket keresünk, tárgyakkal vesszük körbe magunkat, amelyektől képtelenek vagyunk megszabadulni, akkor valószínűleg valami zavarja bennünk a fém-energia megfelelő működését. Amennyiben ez az állapot tartósan áll fenn, szervezetünkben is jelentkezhetnek kedvezőtlen hatásai. Mit jelent ez?

A Fém elemhez kapcsolódó szerveink a Tüdő és párja, a Vastagbél. A Tüdő uralja a bőrt, mely ugyanúgy lélegzik, mint maga a Tüdő, ugyanakkor salakanyagot is kiválaszt. Bőrünk színe, sápadtsága jelezheti a tüdő működési zavarát is. Érdemes önsegítő praktikáink közé beépíteni a mindennapos mély, teljes légzést, testünk megfelelő oxigén ellátása érdekében.

A Tüdő Yin szerv, Yang párja pedig a Vastagbél, melynek már elsődleges szerepe a salaktalanítás, a szükségtelen, haszontalan dolgok eltávolítása a testből. Energiája ugyanezt a feladatot tölti be pszichénkben is: eltávolítja mindazt, ami már nem táplál bennünket. Érdekes megfigyelés, hogy ha valaki tisztaság és rendmániás, az összefüggésben lehet a Vastagbél elégtelen energetikai működésével. Ugyancsak ezt a az elégtelen működést jelezheti az is, ha nem tudjuk értékelni a körülöttünk élőket, és konkrét indok nélkül makaccsá, szomorúvá válunk.,elszigetelődünk, és csak a dolgok sötét oldalát látjuk, nehézségekre fókuszálunk.
Fizikai tünetek is felléphetnek, mint a méreganyagok felszaporodása nyomán jelentkező bőrelváltozások, székrekedés, hasmenés, alhasi fájdalom, bélgáz képződés, aranyér.

Mindezen esetekben shiatsu terápiával is sokat tehetünk saját fém energiánk kiegyensúlyozásáért. A shiatsu masszőr minden esetben először a jelentkező elsődleges problémát segít elérni és megoldani, majd a további kezelések során sor kerülhet a teljes energiaháztartás stabilizálására a meridiánok mentén.

http://balancesiacu.blogspot.hu/
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 12082 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x