Dobd le a téli bundát! - 6 szőrtelenítő tipp
Címlap / Szépség-Egészség / Dobd le a téli bundát! - 6 szőrtelenítő tipp

Dobd le a téli bundát! - 6 szőrtelenítő tipp

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Itt a tavasz, nemsokára lekerül a lábról a harisnya, és előkerül a szekrényből az ujjatlan póló is. Tehát ha továbbra is szépnek és ápoltnak akarunk tűnni, akkor szőrtelenítenünk kell. De hogyan? 

1. Borotválás
Ez a legegyszerűbb és az egyik leggyorsabb megoldás is, de az eredmény nem tartós, és a szőrszálak megerősödnek tőle. Borotvahabbal vagy zselvel a művelet biztonságosabb! Mindig legyen éles a borotvánk: talán furcsa, de életlen pengével sokkal könnyebben megvághatjuk magunkat. Ha a lábunkat szőrtelenítjük, akkor áztassuk be előtte 2-3 percre, mert az lazítja a bőrt. Mindig a szőrszálak növési irányával ellentétesen húzzuk a borotvát, utána pedig feltétlenül használjunk valamilyen bőrnyugtató vagy testápoló krémet!

2. Szőrtelenítő krémek
Ez már időigényesebb módszer, de elég egyszerű és fájdalommentes. Hatása azonban csak rövidtávra szól, és bőrallergiát okozhat, sőt az is előfordulhat, hogy egy szőrtüszőből utána 2-3 szál is kinő. Ha mégis ezt a megoldást választjuk,. Ügyeljünk arra, hogy ne hagyjuk fenn a bőrödön sokáig a készítményt, mert leoldhatja a bőr felső hámrétegét. Mivel ezek a krémek lúgos kémhatásúak, az arcra, a hónaljra és a bikini vonaladra ne használjuk sűrűn!


Fotó forrása: Pixabay

3. Gyantázás
Ez az egyik legtartósabb és leggyorsabb megoldás, ám sajnos, elég fájdalmas. Jó hír azonban, hogy már nemcsak a kozmetikusnál, hanem otthon is lehet gyantázni, mert kapható többféle gyantázó készülék is. Ennek viszont az a hátránya, hogy nehéz a készüléket megtisztítani a gyantától, ami méhviasz, parafin és fenyőgyanta keveréke.

4. Epilátor
Hosszadalmas és viszonylag fájdalmas módszer, mivel a gép egyesével tépkedi ki a szőrszálakat. Az eredmény azonban elég tartós. Mindig csak teljesen száraz bőrfelületen használjuk!

5. Szőrtelenítő csipesz
Használata fájdalmas és időigényes, hiszen egyenként kell megvívni a csatát minden egyes szőrszállal. Ezért csak kicsi bőrfelületen, például a szemöldök formázásánál célszerű alkalmazni.

6. Lézeres szőrtelenítés
Manapság a modern technika korában már a szőrök eltávolítása is történhet lézerrel, aminek a legnagyobb előnye, hogy végleges megoldást nyújt. Ám ennek természetesen ára van: meglehetősen drága ez a beavatkozás.





Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 10576 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x