A böjt 4 minősége spirituális haladóknak
Címlap / Szépség-Egészség / A böjt 4 minősége spirituális haladóknak

A böjt 4 minősége spirituális haladóknak

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-06

Nemcsak kenyérrel él az ember - és nemcsak a kajával tarthatod s böjtöt! A spirituális haladókra több önismereti feladat is várhat, ha vállalják!  

2021-ben április negyedikn lesz húsvét. Addig is érdemes a böjttel, mint spirituális folyamattal is foglalkozunk. 

Fordulópont ez is az Évkörben, a kifelé forduló, mulatozó farsangi időszak helyét átveszi a befelé forduló, elmélyülő böjti időszak, egészen Húsvétig.Képforrás: piaxabay.com

A torkos csütörtök voltaképp egy joghézag

Utolsó utáni lehetőség a kísértés leküzdésére - a kísértés megsemmisítésével, vagyis megevésével, megivásával...(Mert mindennek ellen tudunk állni, kivéve a kísértést!)

Életünk során is "farsangi" és "böjti", aktív és passzív periódusok váltják egymást. Nem igaz, hogy "buli az élet", de az sem, hogy szüntelen vezeklés és önmegtartóztatás. Ezek egymást váltják, és nem jó, ha valamelyikbe beleragadunk.  Olyanok, mint a nappal és az éjszaka.

A böjt lényege

A böjt lényege nem az önsanyargatás, hanem hogy az ember lemond az egyébként is felesleges dolgokról. Kinek mi az. Ilyenkor kerül ki, mennyi függőségünk van! Például, "csak" napi háromszori étkezés - vagyis, nincs nasi. Ó, szörnyűség!

A böjti időszak nem kötelező - még a hívő katolikusoknak sem -, de egy jó lehetőség, hogy megtisztuljon a test és a lélek, elsősorban a rossz szokásoktól, és a helyükön támadó üres helyeket valami JÓ töltse ki.

Négyféle böjt, amit a spirituális haladók kipróbálhatnak

 

  1. Érdemes kipróbálni például az információ-böjtöt. Hihetetlenül sok szemét-információ árad ránk a rádióból, tévéből, újságból, Netről... ha csak a napi betevő fészbúkozást szorítod gátak közé, ha meg bírod állni, hogy ne kattints a mindenféle (ál)hírekre, máris hihetetlenül sok energiád szabadul fel! (Persze, eleinte igen kényelmetlen érzés lesz.)
  2. Kipróbálhatod a tárgy-böjtöt is... ennek a közismert népi neve a selejtezés.Pakolj ki mindent ami fölösleges, add el, ajándékozd el, adománozz, vagy dobd ki. 
     
  3. De böjt lehet az is, ha kapcsolataidat emeled egy magasabb, játszmamentes szintre. Ennek módja a tiszta, értő és érző kommunikáció, amivel meg tudod találni a kulcsot a másik szívéhez.
     
  4. Végül természetesen a testi böjt, az étellel böjtölés. Ebben az is kihívás lehet, ha a nagyon kedvelt ételedet teszed félre egy időre. Csokika? Nasika? Csípős - cupákos husikák? Kávé? Mitől is vagy függő? Nos erre az időre leteheted azt, amit a legnehezebb letenni - nemcsak a húst. Akár az alkoholt, a cigit is ide sorolhatod. 
 

A kommunikáció titkai a jobb megértésért. A férfi és női kommunikáció jellegzetességei, a különféle karakterek megnyilvánulásai, a szeretet nyelvei, a testbeszéd... mindez szavaknál is hangosabban "beszél". Jó, ha meghalljuk, mit mond!
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 6901 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x