Szeretnél megújulni a tavasz erejével?
Címlap / Szépség-Egészség / Szeretnél megújulni a tavasz erejével?

Szeretnél megújulni a tavasz erejével?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-09

Ahogy a természetben, úgy az emberi életben is ez a megújulás ideje: a tavasz. Az új élet kezdete. Kibújunk nehéz kabátjainkból, ugyanakkor magunk mögött hagyjuk télen összegyűlt nehézségeinket. Megújulunk tavasz idején. Felfelé tekintünk, energiáinkat, erőinket kibontjuk, izmainkat új életre keltjük.  

Magával ragadó, felejthetetlen élmények számomra a langyos tavaszi reggelek, amikor házunk teraszán állva gyönyörködöm a napfelkeltében. Körülnézve látom a természet megújulását, látom, ahogyan az élettelen fákba pezsgés, áramlás költözik, s a földből az ég felé törő erőteljes energiájukkal rügyeket fakasztanak. Csodálom ezt a megújuló, téli szürkeségét zöldre váltó kertet, a még törékeny, új hajtásokat, friss leveleket, puha fűszálakat.

Ahogy a természetben, úgy az emberi életben is ez a megújulás ideje: a tavasz. Az új élet kezdete.
Kibújunk nehéz kabátjainkból, ugyanakkor magunk mögött hagyjuk télen összegyűlt nehézségeinket. Megújulunk tavasz idején. Felfelé tekintünk, energiáinkat, erőinket kibontjuk, izmainkat új életre keltjük.

A Shiatsu tana szerint a tavasz a Fa elem képviselete alá tartozik, mely szerepet testünkben az izmok, és inak közvetítik. Maga az életteli mozgás is ezt jelképezi, ahogyan az örökmozgó, szeles gyermek, és maga a gyermekkor is.A szél a tavaszhoz tartozik, ami meleggel is társulhat. Szeles időben a test energiaegyensúlya is felborulhat, és fejfájás léphet fel. Az ilyen állapot ellen sokat tehet a szintén a Fa elem uralma alá tartozó egészséges máj. A máj méregtelenít, a vért megtisztítva küldi tovább az izmokba, inakba, az agyba. Szabályozza az epe kiválasztást. Egyúttal biztosítja az energia szabad áramlását a testben, a kreativitásunk ereje is itt van.

Ha a májunk működése harmonikus, akkor a kiegyenlítő szerepének köszönhetően világunk is kiegyensúlyozott lesz, terveinket kitartó türelemmel meg is tudjuk valósítani, kreatív energiáinkat jól tudjuk működtetni.
Diszharmonikus működés esetén harag és elégedetlenség uralkodik el rajtunk, indokolatlanul dühbe jövünk, szélsőséges esetben ez lesz életünk egyik alapeleme, melynek túlzott ereje energiáinkat szétszórja. A düh, a méreg miatt a máj nem képes jól végezni méregtelenítő feladatát. Egyes esetekben még látásunk is romolhat, szemünk megfájdulhat, könnybe lábad, mikor nem látunk a dühtől.

Milyen tüneteim lehetnek akkor, ha májam energetikai egyensúlya felborult?

Hátfájás jelentkezhet, jellemzően a test jobb oldalán akkor, amikor az agressziómat nem tudom felszínre engedni. Jelentkezhet ez akkor is, hogyha terveimet nem tudom elképzeléseim szerint megvalósítani.
Merev, görcsös izomzat, jobb oldali feszültség
Nagymértékben könnyező szemek, könnyfolyás
Migrén, szem mögötti fejfájás
Menstruációs zavarok
Autoimmun betegség

Shiatsuval az egészséges máj működésért
A Shiatsu kezelés nagymértékben hozzájárul a test energetikai kiegyensúlyozásához. A legtöbb ember nagyon jól reagál az érintésre, tünetei pár kezelés után javulást mutatnak, bizonyos esetekben megszűnnek. Hogyha készen állunk ránézni problémáinkra, akkor a testbe zárt fájdalom hamar kioldódhat. A Shiatsu kezelés során az ember egésze van fókuszban. Minden kezelés egyedi és személyre szabott.

Szívesen választanád a shiatsut a tavaszi megújuláshoz? Ha igen, keress bizalommal. Járjon át a tavasz varázsa!

Ha szeretnél többet tudni a Shiatsuról
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3257 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x