Szombaton este az Opera színpadán, vasárnap már a 10 km...
Címlap / Szépség-Egészség / Szombaton este az Opera színpadán, vasárnap már a 10 km rajtjánál Zavaros Eszter

Szombaton este az Opera színpadán, vasárnap már a 10 km rajtjánál Zavaros Eszter

Forrás: Futanet
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-05-26

Az Operaház művészei nemcsak a színpadon érzik otthon magukat, hanem a futócipőben is. Zavaros Eszter operaénekesnő három éve rendszeresen indul futóversenyeken az Operaház “színeiben". Idén, a 32. Telekom Vivicitta Városvédő Futáson egyéniben, 10 km-en teszi próbára magát. 

Tudtad, hogy ennek a távnak az érmén az Operaház látható?
 
Nem, de nagyon örülök neki, ettől még inkább emlékezetes lesz az idei verseny.
 
Emlékszel milyen volt az első verseny, amin indultál?
 
2014-ben a Spar Budapest Maratonon az Opera váltójában én voltam a befutó ember. 12 km-et futottam, aznap este pedig előadásom volt, emlékszem, hogy alig bírtam felmenni a színpadra az izomláztól. Azóta figyelek arra, hogy közvetlen a
verseny napján, este ne legyen szerepem. Idén szerencsém van, a délelőtti futásomon kívül más fellépés nem vár rám aznap. Szombaton este még Flaminiát éneklem Haydn Élet a Holdon c. vígoperájában, majd már csak a vasárnapi rajt és persze a cél lebeg előttem.
 
Miért választottad ezt a mozgásformát?
 
Gyerekkoromban a sprintfutás érdekelt, és jó is voltam benne, de utána sokáig nem foglalkoztam ezzel a sporttal. Aztán 2013-ban diétába fogtam, és úgy éreztem a rendszeres futás még inkább segíthet ebben. Ezen felül kolléganőm, Miklósa Erika, aki igazi nagy futó, rengeteget mesélt az ezzel kapcsolatos élményeiről, és ez is ösztönzött arra, hogy kipróbáljam.

 

Kép forrása: Sajtóközlemény

Együtt is futottatok már?
 
Igen, csapatban és egymás mellett is. 2014-ben Erika, ugyanabban a váltóban volt a kezdő ember, ahol én a befutó.
Egy évvel később pedig egy alapítvány szervezésében egy gyengén látó lányt kísértünk mi ketten, és így futottunk 7 km-t, ami fantasztikus élmény volt számomra. Remélem lesz még hasonló alkalom a jövőben is.
 
Mi motivál futás közben?
 
Az embert a versenyszellem hajtja. Én általában valahogy mindig lemaradok a rajtnál és utána kezdek előzésbe, így ott mindig van motiváció. Ugyanakkor szeretném azt elérni, hogy úgy érezzem miután teljesítettem a távot, hogy ez egy jó futás volt. Ez az érzés nálam egy évben csak egyszer-kétszer jön elő, mert nincs mindig katarzis, de engem az is hajt minden méteren, hogy most igazán átéljem a jó futást. Aztán egyszer talán jöhet majd a 21 km is… 

 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3035 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x