Ezért ne fogyózz, ha babát szeretnél!
Címlap / Szépség-Egészség / Ezért ne fogyózz, ha babát szeretnél!

Benke Edina

Ezért ne fogyózz, ha babát szeretnél!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-17

Amikor a gyermekáldás, a várandósság szóba kerül, szinte mindig elhangzik, hogy ez maga a csoda. És valóban az. Két piciny sejt találkozása és egy új kis jövevény megkezdi az életét. Egyszerűnek tűnik és ugyanakkor nagyon is misztikus.  

Valami, amiről sokat tudunk, mégis keveset
Valószínűleg több szobányi szakirodalmat találhatunk a biológiai folyamatokról, amelyek a testünkben ilyenkor zajlanak. Ismerjük a hormonokat, tudjuk melyik az ideális időpont, milyen a testhőmérséklet. Ugyanakkor hiába van rendben minden, amiről tudással rendelkezünk, ha a csoda mégis elmarad. Fájdalmasan vesszük tudomásul: bármennyire is sok ismerettel rendelkezünk, mégis keveset tudunk arról, ami történik valójában, ill. arról mi az, ami nem történik. Amikor a csoda várat magára érdemes lehet pár egyébként apróságnak tűnő részletet is átgondolni, ami segítségünkre lehet. Az egyik ilyen a tökéletes nő ideálja, amely elég komoly elvárásokat támaszt felénk, nők felé. De mindez hogyan hathat a babavárásra?
 
Csapdában
Gyönyörű, karcsú, fiatal nő keresett meg babavárási nehézségekkel. Réka minden lelete tökéletes volt, a párjáé úgyszintén.  „Odafigyelek az étkezéseimre, rendszeresen mozgok, egészségesen élek. Nem értem mi történik! Teljesen egészséges vagyok, elvileg minden rendben.” – hallottam a már ismerősen csengő mondatokat. Rövid beszélgetés után elmeséli, hogyan is telnek a mindennapjai, milyenek az étkezései. Nagyon sarkítva: kis saláta és sok sport. Az eredmény sem marad el, sehol egy kicsi felesleg, csak hát éppen a baba sem érkezik meg. Kérdezem: „hogyan lesz ez a várandósság alatt?”- „Hát igen! Ez komoly kérdés bennem is.” – vallja be és sír. Önmaga sem tudta, hogy ez mennyire fontos kérdés a számára, képes-e megengedni a testének, hogy gömbölyödjön. 
 

Kódolt védelem
Amikor túlságosan odafigyelek a kalóriákra, és/vagy rendszeresen sportolok, előfordulhat, hogy a testem kicsit „pánikban” van. Éppen még nem éhezik, de nem rendelkezik különösebb tartalékkal. Az ősi ösztönök nyelvére lefordítva: a külvilágban nincsen elegendő táplálék egy utód kihordására és felnevelésére. A saját testem egészséges fenntartása is éppen a határán van. 
 
Nem biztos, hogy tudom, éhezem
Ezt a pánikérzetet nem csak egy diéta képes a testemben létrehozni. Ugyanez a helyzet, amikor vannak tápanyagok, amelyeknek a felbontása, beépülése nem működik megfelelően. A testem nem minden esetben küld intenzív jelzéseket, így minderről sejtésem sem lehet.

Befogadásra készülve
Ahogy a termékenységi szobrocskák is sugallják számunkra, a befogadásra készülve érdemes kicsit kevésbé szigorúnak lennünk a testünkkel. Egy pihe-puha otthon sokkal hívogatóbb lehet egy baba számára. Emellett ott van a tapasztalás is: Több anyuka is beszámol arról a furcsaságról, hogy röviddel a babájuk foganása előtt pár kiló észrevétlenül felkúszott. Mintha a testük ezzel is jelezte volna számukra: „készen állok!” Minden esetre, ha a várva várt baba nem érkezik, talán egy gondolatot megér: Éhezhet-e a testem? Minden tápanyagot, amit beviszek képes-e befogadni, beépíteni?
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 11361 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x