Almacukor - Magyar világszám a legújabb természetes édesítőszer...
Címlap / Szépség-Egészség / Almacukor - Magyar világszám a legújabb természetes édesítőszer

Almacukor - Magyar világszám a legújabb természetes édesítőszer

Forrás: Kék Ezüst
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-20

Közel egy évtizedes kutatómunka után sikerült elkészíteni az almából kivont édesítőt, az almacukrot, mely természetes alapanyagból készült, alacsony a glikémiás indexe, nem utolsó sorban pedig kellemes ízélményt nyújt.  

„Sok évvel ezelőtt Franciaországban meséltek nekem a szőlőből természetes úton kivont édesítőt, ami azért keltette fel az érdeklődésem, mert magas az L fruktóz tartalma. Később kiderült, hogy az almáé még magasabb, ezért elkezdtük kutatni: miként tudnánk természetes almacukrot készíteni. Közel egy évtizedre volt szükség ahhoz, hogy megtaláljuk a tökéletes eljárást, a legsokoldalúbb felhasználáshoz szükséges állagot, valamint a legkiválóbb ízélményt. Tudomásunk szerint ez a világon senkinek sem sikerült, ezért roppant büszkék vagyunk az almacukorra” – monda Antalicz Miklós, a az almacukrot gyártó Dia-Wellness Kft. tulajdonosa.

 
Így kezdődött az almacukor története, ami azért is forradalmi, mert az eddigi egyetlen olyan édesítőszer, aminek nincsen utó- vagy mellékíze és az édesíteni kívánt dolgoknak sem módosítja az ízvilágát. Szerkesztőségünk is tesztelte a magyar almacukrot, ami kicsit a Agave (kaktusz) sziruphoz hasonlít, viszont minden károsnak vélt anyagtól is tökéletesen mentes. Ugyanis sajnálatos módon a legtöbb édesítőszer xilitben bővelkedik, ami leginkább a cukorbetegek ismert édesítőszere, de azt már kevesebben tudják, hogy a háziállatokra ez az anyag életveszélyes hatással bír. Hiszen ha házi kedvencünk szervezetébe kerül egy kisebb mennyiségű xilit, az máris jó eséllyel májkárosodással jár nála, nagyobb mennyiség pedig a  hipoglikémia révén (1-2 gramm esetén) halált okoz.
 

„A gyakori inzulinszint-ingadozás az éhségérzet egyik legfőbb befolyásoló tényezője. Nagyjából egyenletesen kell tartani az inzulinszintünket a nap folyamán – ezért is ajánlják a szakemberek a napi 5-6-szori étkezést – mellyel elkerülhető a hirtelen ránk törő farkaséhség és a hasnyálmirigy kimerülése. Ezáltal kisebb az esély az elhízásra és jelentősen csökkenhet a cukorbetegség kockázata. Mivel a fehér cukornak nagyon magas a glikémiás indexe, érdemes olyan alternatív édesítőszert keresni, amely természetes eredetű és nem vált ki nagy inzulinválaszt. Az almacukor szirup éppen ilyen, melynek legfőbb alkotóeleme az L fruktóz (betöltéskor 36%), ez adja pozitív hatásainak gerincét. Fruktóz és fruktóz között is óriási a különbség. Nem mindegy, hogy laboratóriumi körülmények között, mesterségesen előállított fruktózról vagy pedig egy természetes anyagból, jelen esetben almából kivont gyümölcscukorról beszélünk. Kémiailag és élettanilag sem ugyanaz a hatása a kétféle fruktóznak. Egészségtudatos emberek számára kiváló megoldás lehet az ételek édesítésére. . Inzulinos - úgynevezett egyes típusú - cukorbetegnek nem javaslom, de egy életmóddal, diétával karban tartott vagy alacsony dózisú gyógyszeres kezelést igénylő diabétesz esetén beilleszthető az étrendbe, azzal a feltétellel, hogy bele kell számolni az előírt napi szénhidrát- kalóriamennyiségbe, hiszen az almacukor nem energia- és szénhidrátmentes” – hangsúlyozta Szarka Dorottya dietetikus.
 

Az almacukor szirup édessége körülbelül a mézhez hasonló, és mindenféle élelmiszer édesítésére alkalmas. A felsorolt indokok mellett azért is ajánljuk ezt a forradalmian új édesítőszert, mert egyrészről hazai és leinformálható biztos termékről van szó, másrészt a paleo értrendet folytató emberek számára ez egy kitűnő választás. Bátran kijelenthetjük, hogy világviszonylatban sincs ennél jobb termék a piacon, ami az édesítők osztályába lenne sorolható.

 
 
„Kiválóan alkalmas a kávé ízesítéséhez, sütemény sütéshez, ételek, saláták, stb. édesítésére, turmix készítéshez – lényegében bármilyen receptúrába beleilleszthető. Sütéshez-főzéshez 99%-ban ugyanúgy használható, mint a répacukor. Arra kell figyelni, hogy mivel folyékony állagú, ezért ha van folyadék a receptben, akkor abból az almacukor 20%-val kevesebb folyadékot kell beletenni. Egyetlen esetben nem működik az almacukor, amikor például habcsók készítésekor a felvert tojásfehérjét szárítani szeretnénk, mert az almacukor képtelen kiszáradni. Viszont ugyanez a tulajdonsága nagyon pozitív, amikor piskótába tesszük az almacukrot, mert nem szárad ki a tészta, hanem finom puha marad” – emelte ki Gangel András termékfejlesztő.

 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3746 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x