Amikor a lelkem is szabadságra mehet!
Címlap / Szépség-Egészség / Amikor a lelkem is szabadságra mehet!

Amikor a lelkem is szabadságra mehet!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-02-07

Divatba jött a böjtölés, méregtelenítés - a koplalás, mikor meghatározott ideig, csak folyékony formában veszünk magunkhoz táplálékot. A legbátrabbak már 20 évvel ezelőtt kezdték, mert már akkor volt egy hely, egy böjtös hely Visegrádon.  

Az én böjti csodám így indult …

„Ma 20 éve éppen... a gyerekekkel nyaraltunk a Balcsin, minden a menetrend szerint működött: reggeli, a parton lángos, nemsokára ebéd a büfében, utána palacsinta – de a nagy meleg miatt közben egy-egy fagyi, üditő... , s a sok pancsolás után farkaséhesen irány a vacsora, grillezés a kertben, húsok, kolbászok... brrr!


S egyszer csak felhívott egy barátnőm: lenne kedved böjtölni egy kicsit Visegrádon?

Böjtölni?! – Igen!!! Csak kaját ne lássak most egy darabig! Kérem-kérem-kérem!

S így történt, hogy a közel két hetes evő-kúrát követően bevállaltam, hogy életemben először böjtölni fogok. Vagyis NEM ESZEM! De Úristen, hogy lehet azt kibírni? Mindegy, valahogy biztos kibírom, és legalább fogyok! Mert az rám fér!

Igy indultam, s megérkeztem egy vadregényes tájékra, a visegrádi hegyoldalba, egy csodálatos környezetbe, Arádi Antónia – a Visegrádi Vitalizáló Vendégház tulajdonosának – vendégeként, egy 10 napos léböjt-kúrára. Akkor csak az volt a fontos, hogy NE EGYEK, és FOGGYAK!

Ezt a kettős célt el is értem, a 10 nap alatt 9 kg-ot fogytam – hisz a szervezetem úgy megdöbbent, hogy életében először nem kapott enni! – és persze nem is ettem.

S azután jöttek a csodák: eltelt 2-3 nap és eszembe se jutott, hogy éhes vagyok. Sőt! Teljesen jól voltam, reggeltől estig különféle programokkal voltam elfoglalva (reggeli, torna, egy kis napozás – máris ebéd, majd pihenés egy májpakolással, ami olyan „édes álmot hozott”, hogy még a nyál is kicsurrant a számból -, s máris indultunk a hegyi túrára. A koraesti vacsorát követően jött a szauna, majd még jutott egy kis „desszert” is az esti beszélgetések idejére, ez volt a zabnyák mézzel!)
Csodás 10 nap volt, már akkor is tudtam, életemben először a lelkem is szabadságon volt egy kicsit! Hihetetlen boldognak, felszabadultnak éreztem magam, s tudtam, hogy az a rengeteg energia, ami az ott tartózkodás során felszabadult bennem, bizonyára hónapokig kitart és a szürke hétköznapokon is átsegít.
Igy nem csoda, hogy a böjt életem részévé vált, ma már létezni sem tudnék nélküle!”


De nézzük kicsit konkrétabban, hogy minek volt ez a csoda köszönhető:

Először is a Pilisnek, amely egy olyan erőhely, ahol testi-lelki felüdülésben lehet része az arra vágyakozónak. Itt fogadja vendégeit már másfél évtizede – a kikapcsolódásra, a gyógyulásra, pihenésre vágyókat - a Visegrádi Vitalizáló Vendégház, s vezetője Arádi Antónia. 15 éves tapasztalatait összefoglalva a tulajdonosnő úgy látja, hogy egyre többen választják tudatosan évente egy vagy akár több alkalommal is a testet-lelket megújító böjt-kúrák valamelyikét, s míg korábban elsősorban a fogyás volt a cél, ma már preventív jelleggel, a test méregtelenítését, s a kedvező folyamatok beindítását célozza a 10 napos kúra.

A böjtnek nagyon pozitív lelki hatása is van, a résztvevők jó része olyan élethelyzetben választja a pihenésnek ezt a formáját, mikor arra van szüksége, hogy megtisztult, lecsendesedett lélekkel hozzon meg számára fontos döntéseket. S míg korábban a középkorosztályból került ki a böjtölők nagy része, érdekes megfigyelni, hogy napjainkban a fiatalok egyre nagyobb számban érzük szükségét az ilyen – testet-lelket gyönyörködtető, endorfinnal teli – pihenésnek.


A böjtölés öt alapszabálya:

- a böjtnapokon egyáltalán semmit nem eszünk, csak iszunk
- elhagyjuk, ami nem létfontosságú
- elszakadunk a mindennapoktól
- természetesen viselkedünk
- segítjük a kiválasztási folyamatokat

A vendégházban többféle böjt-kúra között lehet választani, Antónia elsősorban a Buchinger kúrát javasolja, főként az először böjtölőknek.

A kúra célja
• a szervezetben az évek során felhalmozódott felesleges tartalékok lebontása
• a szervek, sejtek, testnedvek salaktalanítása, a kóros anyagcseretermékek lebontása
• a szervezet, a lélek és a szellemi képesség regenerálása
• célja elsősorban nem a fogyás, hanem a feleslegtől való megszabadulás (pl. súlyfelesleg, magas vérzsírok, magas vércukor, stb.)


A 10 napos időszak első és utolsó napja az átmeneté, egy hagyományos böjtös nap az alábbiak szerint alakul: reggel gyógytea, citromkarikákkal és kis mézzel, délelőtt torna , délben főzött zöldséglé passzírozva – naponta változó bio zöldségből -, majd pihenés májpakolással. Délután három deci friss gyümölcslé elfogyasztása után túra a hegyekben, este megint leves vagy kevés zabnyák mézzel. Az egész nap során korlátlan mennyiségű forrásvíz fogyasztása javallott. Az első három nap kis zökkenőit követően, elindulnak a pozitív változások, kisimul az arc, egyre szebb lesz a bőr, kitisztul a szemfehérje. Óriási energiák szabadulnak fel és az ember végtelen könnyednek, és felszabadultnak érzi magát.

Ha betartjuk a böjt törését követő – felépítő napokra vonatkozó – tanácsokat, áttérünk egy lactovegetárius étrendre, átmenthetünk valamennyit a böjt csodájából a csoda-szegény hétköznapokra!

 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2845 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x