Ahogy anyutól láttam - avagy a bőrápolási rutint nem lehet...
Címlap / Szépség-Egészség / Ahogy anyutól láttam - avagy a bőrápolási rutint nem lehet elég korán tanítani

Ahogy anyutól láttam - avagy a bőrápolási rutint nem lehet elég korán tanítani

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-21

Az anyaság messze a legnehezebb, ugyanakkor a legtöbb örömet adó foglalkozás. Különösen nagy öröm látni, hogy a tőlünk látott minták hozzájárulnak gyermekünk lelki és testi egészségéhez.  

Csakúgy, mint sok más fontos dologról, a megfelelő bőrápolásról is érdemes időben elkezdeni beszélgetni. A gyerekek rendszeresen találkoznak különböző szennyeződésekkel és baktériumokkal, ezért fontos minél előbb megtanulniuk, hogyan gondoskodhatnak megfelelően a bőrükről. A jókor érkező tanácsok és az anyától látott rutinok biztosíthatják (remélhetőleg nemcsak a lányok, hanem a fiúk számára is), hogy felnőtt korban ők is jól bánjanak a bőrükkel.

Nézzük, milyen bőrápolási tanácsokat érdemes mindenképpen átadni a gyerekünknek:

Az vagy, amit megeszel! - a bőr szépsége és a bevitt ételek minősége szoros kapcsolatban állnak egymással. Ezt tanítsd meg neki!

A sok alvás nélkülözhetetlen! Rendszeresen emlékeztesd arra, hogy az alvás és a szépség között szoros összefüggés van, gondoljatok csak ‘Csipkerózsikára’!

Fürdés helyett inkább a zuhanyzást javasold neki: frissítőbb érzés, kevésbé szárítja a bőrét, és plusz pont, hogy vizet takaríthat meg vele!

Mutasd meg, hogy érdemes figyelnie az évszakokra is: hűvösebb időben extra bőrápolás elleni védelemre lesz szüksége, naptejre már az első kósza napsugaraknál és vízálló termékekre a vízben.

Amire viszont nincs szüksége: parfümmel és kemikáliákkal telepakolt termékekre, még ha mutatós is a csomagolásuk. Kíméletes és minőségi összetevőjű termékeket mutass neki!Tizenéves korban a legtöbb gyereknél megjelennek a pattanások. Tanítsd meg, hogyan tartsa tisztán a bőrét, és segíts a megfelelő termékek kiválasztásában, amivel minimálisra csökkentheti a pattanások számát.

Ha a tinédzser korú gyermeked bőrproblémákkal küzd, mutass meg neki két fontos praktikát - a hámlasztást és a mélytisztítást! Egy kiváló minőségű arctisztító készülék, pl. a FOREO LUNA termékcsaládjának egyik darabja valódi adu-ász lehet a problémásabb bőr megfelelő tisztítása érdekében.

Nem elég, ha a bőr és a haj szép, a fogak legalább ilyen fontosak! Azért, hogy gyöngy fehér fogai minél tovább ragyogjanak, tanítsd meg arra, hogy naponta kétszer mossa meg, méghozzá a helyes módon!

Mint minden más szervnek, a bőrünknek is szerető gondoskodásra van szüksége ahhoz, hogy jól működjön. Emlékeztesd arra, hogy mivel biológiai lények vagyunk, testi egészségünket a megfelelő gondoskodásnak és védelemnek köszönhetően őrizhetjük meg.

Legyél TE a legjobb példa! Ha te szereted magadat, ő is szeretni fogja magát! És követni fogja a bőrápolási rutinodat, ha megmutatod a helyes utat!

 
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1929 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x