Szeszélyes, mint az időjárás - avagy a meteoropátia hatásai...
Címlap / Szépség-Egészség / Szeszélyes, mint az időjárás - avagy a meteoropátia hatásai

Szeszélyes, mint az időjárás - avagy a meteoropátia hatásai

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Ez a májusi időjárás sokunkat megvisel: kinek a feje fáj szüntelen, kinek a karja vagy a lába akar leszakadni. Vagy egész nap szédelegsz a fáradtságtól, látszólag indokolatlanul. Pedig semmi sincs véletlenül! Nagy valószínűséggel Te is a meteoropátia tüneteitől szenvedsz, vagyis érzékenyen reagálsz az időjárási frontokra. Azokból pedig mostanában van bőven! És még lesz is …  

 A fokozott frontérzékenység, az időjárásváltozásokra való túlzott reagálás - a meteoropátia – erőteljesen befolyásolhatja közérzetünket, hangulatunkat, munkaképességünket, vagy akár a lelkiállapotunkat is. Sokszor évekkel korábban begyógyult sebhelyek, összeforrott törések újra sajogni kezdenek.

A meteoropátia olyan esetekben fejt ki erőteljes hatást, ha nehezen tudunk alkalmazkodni a klimatikus változásokhoz, igen alacsony az ingerküszöbünk, vagy túl érzékeny a vegetatív idegrendszerünk. (Normál esetben a növényi, állati és emberi szervezet is megfelelő módon alkalmazkodik az időjárás változásaihoz, legyenek bármily extrémek is.) Folynak a kutatások, hogy a túlérzékenység okaira fény derüljön.

Legtöbbször azoknál az embereknél jelentkeznek meteoropátiás tünetek, akiknek rossz az általános fizikai állapotuk, idősek, vagy betegek, de érinthetik a változó korban lévő nőket is. Akik túl érzékenyen reagálnak a mostanában is jelentkező durva hőmérséklet-változásokra, a viharos szelekre, vagy az extrém légnedvességre, olyan panaszoktól szenvedhetnek, mint: fejfájás, alvászavar, nagyon jellemző az ízületi fájdalom és sajnos a folyamatos fáradtság érzés.


Noha igen kellemetlen tünet-együttesről lehet szó, ami sokszor nagyon rossz közérzetet okoz és akadályozhat munkavégzésünkben is, de ez azonban nem minősül betegségnek. Szakemberek szerint egyéni érzékenységről van szó, azonban ennek az okát még nem sikerült kideríteni. A kutatók egy része szerint ez egy civilizációs probléma, főleg munkanapokon és kevésbé hétvégén jelentkeznek a tünetek.

Azt is látni kell azonban, hogy azoknak, akik valamilyen krónikus betegségben szenvednek, (szív- és érrendszeri problémák, reuma vagy emésztőrendszeri zavarok), rosszabbodhat az állapotuk időjárási frontok esetén és számítaniuk kell tüneteik súlyosbodására. Ami a reumás betegeket illeti, ott egyértelműen kimutatható, hogy gyakorlatilag mindegyiküket érinti a meteoropátia.

Fontos, hogy akik érzékenyek az időjárás változásaira, kiegyensúlyozott étkezést folytassanak, legyen a táplálékuk része a cékla, hagyma, olajos magvak, narancs, mazsola.
Érdemes csökkenteni a koffein bevitelt, viszont a C- és E-vitamin szedését fokozni, hiszen ezek erősítik az immunrendszert, érdemes megemelt mennyiségben fogyasztani belőlük.  Az ér- és az idegrendszer támogatására érdemes fokozni a fizikai aktívitást, induljunk a szabadba, legalább egy nagy sétára. Nem baj ha esik – a májusi eső aranyat ér!
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 2097 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x