Hullik a hajad? Olyan tényezők állhatnak mögötte, amikre...
Címlap / Szépség-Egészség / Hullik a hajad? Olyan tényezők állhatnak mögötte, amikre nem is gondolnál

Hullik a hajad? Olyan tényezők állhatnak mögötte, amikre nem is gondolnál

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-13

Hajunk állapota, szépségünk egyik fontos eleme, ezért rengeteg időt, pénzt és energiát fordítunk arra, hogy a lehetőségeinkhez mérten leginkább kiemelje szépségünket. Megszokott rituáléink, jól bevált csodaszereink mellett érdemes szakember véleményét is meghallgatni.  

Ha hullik a hajunk, arátnőink, fodrászunk tanácsára igyekszünk kiválasztani a megfelelő vitaminokat, sampont, és hajkondicionáló szert. Más szempontokat is érdemes azonban figyelembe venni akkor, amikor hajunk állapotával foglalkozunk, hiszen hajunk állapota szervezetünk állapotáról is árulkodik!

A Hagyományos Kínai Gyógyászat (HKO)
szempontjai alapján vessünk most egy pillantást a hajunkra.

Hogyha a vese energiája kevés, akkor a hajunk fénytelenné válik és hullani kezd. E mellett még a körmünk is meggyengül, puhává és töredezetté válik. S, ha ez nem volna elég, hallásunk is romlásnak indul, és csontjaink, fogazatunk erőtlen lesz.

Mindegyik szervünknek, így vesénknek is van egy külső megnyilvánulási formája, mely a vese esetében a haj.
E mellett még a hallás, és a húgyvezeték is árulkodik az állapotáról, de erről a következő részben szólunk majd.
Mit jelent az, hogy a vese energiája kevés?


Születéskor mindegyikünk bizonyos mennyiségű életenergiával születik, melyet a vesék tárolnak, itt van az általános életerő székhelye.
Fontos, hogy életünk végéig jól meg tudjuk őrizni ezt az energiát!

A vesék állapotától nagyban függ az ember közérzete, így, ha valaki folyton fáradt, érdemes a chí (kí, prána) áramlását serkentenie. A jó veseműködés fenntartása érdekében ajánlatos a vese meridián megfelelő akupresszúrás kezelése shiatsu masszázzsal.

Mely tényezők gyengíthetik a vese energetikai állapotát? A teljesség igénye nélkül, a megbetegítő tényezők a következők lehetnek:
  •  túlzott fehérje bevitel, mely nemcsak a veséket, de a májat is megterheli.
  •  a sok só fogyasztása,
  • a kevés folyadék bevitel,
  • gyógyszerek, nehézfémek, méreganyagok, gyomirtók,
  • dohányzás,
  • mozgás szegény életmód,
  • stressz, sok feszültség.
Ha helytelen életmóddal túlságosan nagy erőfeszítésnek tesszük ki szerveinket, azt tapasztaljuk majd, hogy fizikai testünk romlásnak indul, elfáradunk, erőtlenné válunk. Feladatainknak nem tudunk megfelelni, egyre nagyobb erőfeszítést követel tőlünk a régebben könnyen teljesített feladat.

A környezet szennyeződéséből, a finomított táplálékok fogyasztásából, és a stresszes életmódból adódó körülmények felgyorsíthatják ezeket a folyamatokat.

Ha helytelenül táplálkozunk, és keveset iszunk, akkor megnehezítjük a vesénk kiválasztási munkáját. Ez szervezetünk elsavasodásához vezet, mivel megakadályozzuk szervezetünk méregtelenítési folyamatát. Következménye – többek között – a fokozott hajhullás lesz.

 
 

Mit tehetünk a jobb veseműködés érdekében?


Tisztító és böjtkúrákat iktathatunk be hétköznapjainkba. Léböjtös napok beiktatásával, sómentes nyerskoszt fogyasztásával nagyon sokat tehetünk a jó energiaállapot, és a dús hajkorona érdekében.

Tartsunk dinnyenapokat, vagy akár dinnyehetet is, ez erőteljes vesekőoldó hatású táplálék. Fogyaszthatunk még paradicsomot, szőlőt is, szintén kúra szerűen. Igyekezzünk minél tisztább forrásból beszerezni ezeket a tápanyagokat!A vese energetikai ellátásáért a gyökér csakra, és a vese meridián felelős. Különböző jógagyakorlatokkal tudunk hatni rá, elsősorban a kobraállás, és a fordított testhelyzetű gyakorlatok ajánlottak. A vese meridián akupresszúrás kezelése pedig a lehető leghatékonyabb módon történő támogatása veséinknek!
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2982 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x