Az energiaitalok veszélyesek - a gyerekekre különösen
Címlap / Szépség-Egészség / Az energiaitalok veszélyesek - a gyerekekre különösen

Az energiaitalok veszélyesek - a gyerekekre különösen

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-18

Gondolnátok, hogy ma már 8-10 évesen energiaitalt isznak a gyerekek? És azt, hogy miért? Mert már ilyen korban kezdődő mellékvese-fáradtsággal vagy pajzsmirigy-alulműködéssel küzdhetnek...  

Ugyanis a mellékvese és a pajzsmirigy lenne hivatott megadni a naphoz kellő energiát. Nem az energiaital!

Így van kitalálva az emberi test, a hormontermelők. Reggel adja (adná!) a kortizolt, T3-at, T4-et, majd a nap folyamán szabályozza a mennyiségeket a cirkadián ritmusnak megfelelően.

Az energiaitalok pusztán a rendszerből hiányzó energiát akarják pótolni.


Tudom, hogy kecsegtetőek, hangzatosak és viccesek a reklámjaik. De attól még kicsit sem építő irányba visznek. Aztán a mellékvese-pajzsmirigy tengely megborulásához már bármikor pikk-pakk betársulhat az inzulinrezisztencia is. Aztán gyorsan az elhízás, majd azzal kézenfogva a cukorbetegség. És még lehet, hogy a gyerek el sem kezdett kamaszodni... Mi lesz akkor, ha beindulnak a nemi hormonok?

Amíg a szülők nem mutatnak példát, és nem tanulják meg az okokat és a miérteket, addig nagyjából lehet számolni a fizikailag nem éppen a hosszútávú túlélésre berendezkedett generációkra. Ez mindenkinek az egyéni felelőssége.

Ha tetszik, ha nem, ha nem követsz tovább emiatt, akkor is. Olvassatok, tanuljatok, tájékozódjatok, legyetek képben, mert a gyerekeknek ti mutattok példát, előzzétek meg a bajt.

A testünkről minimum annyit illene tudni, mint a háztartási gépekről, amikhez elővehetjük a használati útmutatókat. Az orvos nem szervizes, hogy majd megoldjon mindent, amit butaságból elront az ember.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.bocsiviki_banner 
 
[ 1805 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x