Íme, a legújabb hajbeültetési módszerek!
Címlap / Szépség-Egészség / Íme, a legújabb hajbeültetési módszerek!

Íme, a legújabb hajbeültetési módszerek!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-09-25

A kopaszodás vagy hajhullás kezelésére a legbiztosabb és legeredményesebb módszer a hajbeültetés. Ez az egyetlen olyan ma ismert technika, amely véglegesen leszámol a kopaszodással.  

A hajbeültetés után biztosak lehetünk benne, hogy többé nem kell foglalkoznunk a kínzó hajhullással, nem kell takargatnunk ritkuló hajkoronánkat sapkával, kendővel vagy kapucnival. A kezelés után ugyanis büszkén viselhetjük újra dús és sűrű frizuránkat a nyilvánosság előtt...

A hajbeültetés

A hajbeültetés egy olyan orvosi eljárás, amely során a páciens saját hajszálait ültetik át a fejtetőjén található hajhiányos célterületekre. Az esetek többségében a kopaszodás nem terjed ki az egész fejtetőre, a tarkótáji területen található hajhagymák ugyanis rezisztensek a kopaszodásért felelős DHT hormon hatására. Ez igen nagy szerencse, mivel ez a rezisztencia az, ami lehetővé teszi a hajbeültetést.

A tarkón található hajszálak szolgálnak majd donorként, a hajbeültető orvosok ezeket a hajszálakat ültetik át a kívánt területekre. Az átültetés után a hajhagymák az új helyükön is megőrzik azt a tulajdonságukat, hogy ellenállnak a DHT hormonnak, így ezek a hajszálak már nem fognak kihullani, a páciens élete végéig ott maradnak, ahová beültették őket.

A hajbeültetés több módon is lehetséges, most a legújabb technikákat fogjuk ismertetni.

A F .U. E. 2 hajbeültetési módszer

A F. U. E. 2 vagy Safe System módszer az alap F. U. E. technika továbbfejlesztett változata. A legtöbb szegmensében ugyan megegyezik a két módszer, de a F.U.E.2 esetében a kézi hajkivétel helyett már géppel dolgoznak a szakemberek. A gép nem csak hogy segíti a hajspecialista munkáját, de nagy előnye, hogy a hajkinyerés sokkal gyorsabb és hatékonyabb. Ez pedig sokkal kényelmesebbé teszi a beavatkozást mind a páciensnek, mind az orvosnak. Emellett még a beavatkozás utáni gyógyulási idő is rövidebb, mint az alap F. U. E. módszer esetében.

A F. U. E. 2 eljárás hátránya, hogy a tarkótáji terület (donorterület), ahonnan a beültetéshez szükséges hajszálak kinyerése történik, nem gyógyul tökéletesen és apró fehér pontok, hegek maradnak vissza, melyek ritkítják a hajszálakat.

A F .U. E. 2 technika azoknak javasolt, akik az egyik legjobb ár-érték arányú beavatkozást keresik, és a hajukat hosszabban szeretnék viselni, így takarva a donorterület esetleges hegesedését.


Forrás: himgeurope.com

Az S. H. E. hajbeültetési technika

Az S. H. E. módszer a ma ismert legmodernebb és legfejlettebb hajbeültetési technika. Ez az eljárás a HIMG klinika fejlesztése, 2013-ban a módszer és annak eszközei az Év Terméke Díjat is elnyerték egészségügyi kategóriában.

Az S. H. E. hajbeültetési módszer az alap F. U. E. technikára épül, viszont itt már lehetséges az, hogy a hajbeültetési specialisták megbontsák a hajszálcsoportokat, és ne csak graftonként, de olykor hajszálanként ültessék át a hajat a donorterületről a hajhiányos területekre. A neve is ebből az innovációból ered, ugyanis az S. H. E. a Single Hair Extraction rövidítése, ami magyarul annyit tesz, hogy szálankénti hajkivétel.


Forrás: himgeurope.com

A új technika nagy előnye, hogy sem a beültetett sem a donorterületen nem hagy nyomot, nincsenek fehér pontok vagy hegesedés, a hajbeültetés egyetlen maradandó következménye a dús, sűrű frizura. A F. U. E. 2 módszerrel szemben ugyanis ezzel a technikával sokkal sűrűbbre lehet ültetni a hajszálakat. Ráadásul a vékonyabb, precízebb tűnek köszönhetően - amely az Európában kapható legkisebb átmérőjű hajkivételi és beültetési eszköz - nem sérülnek a környező hajszálcsoportok sem, tehát nem ritkul a hajállomány. Természetesen így nem szükséges hosszú hajat növeszteni, mivel nem kell takargatni a heges tarkót, rövid hajjal rendelkezőknek tehát kifejezetten előnyös az S. H. E. módszer. További előnye még, hogy az S. H. E. eljárás a legkevesebb fájdalommal járó beavatkozás a hajtranszplantációs módszerek közül.


Forrás: himgeurope.com

Mit tehetünk a legdúsabb hajkoronáért?

A megfelelő táplálkozás rendkívül fontos, hogy megőrizzük nem csak az egészségünket, hanem a hajunkat is. Ha nem viszünk be elegendő vitamint és ásványi anyagot, akkor sajnos számolnunk kell azzal, hogy hajszálaink ki fognak hullani. Szerencsére, ha ismét pótoljuk a szükséges tápanyagokat, akkor a hajvesztés megszűnik, és új hajszálak kezdenek növekedni. Az alábbi vitaminok és ásványi anyagok segítenek a hajszálak egészségének megőrzésében.

A B-vitamin nem csak erősíti a hajszálakat, de a faggyútermelésben is fontos szerepe van, sőt a különböző gyulladások megelőzésére is alkalmas. A B-vitaminok többek közt megtalálhatóak a spenótban, a tejtermékekben, a tojásban, különböző zöldségekben, a mandulában vagy a gabonafélékben is.

A C-vitamin ellenállóbbá teszi a hajat, és a vas felszívódását segíti, melynek hiánya a hajhullás egyik leggyakoribb oka. Leginkább gyümölcsökben és zöldségekben található meg. A legmagasabb C-vitamin tartalmú gyümölcsök közé tartozik a csipkebogyó és a homoktövis, de a citrusfélék is remek források. Zöldségek közül a zöld chili paprikának van a legnagyobb C-vitamin tartalma.

Az E-vitaminnak szintén jelentős a szerepe a haj védelmében. A C-vitaminhoz hasonlóan fontos antioxidáns. Az E-vitamin legfőbb forrásai a különböző növényi olajok, de a gabonacsírákban is megtalálható. Emellett a hús, a máj és a tojás is tartalmaz E-vitamint.

A vitaminok mellett a megfelelő mennyiségű fehérje bevitele is fontos, mivel a hajunk legfőbb alkotóeleme. Általa lesznek a hajszálak erősek, rugalmasak és kevésbé sérülékenyek. A legismertebb fehérjeforrások a különböző húsok, de a tejtermékek és a tojásban is fellelhető. Vegetáriánusoknak a fehérje pótlására leginkább a hüvelyesek alkalmasak, hiszen ezek fehérjetartalma a legmagasabb a növényi eredetű táplálékok közt.

A szelén hiánya következtében a gyengülő immunrendszer miatt lassabban nő a haj, de ki is hullhat, továbbá különböző fertőzések is könnyebben kialakulhatnak. Leginkább a tengeri halakban és állatokban, a húsban és a májban található meg.

A cink szintén fontos a haj szépségének és egészségének megőrzésében. Ha nem viszünk be elegendő mennyiséget, a hajszálaink elvékonyodhatnak és kihullhatnak. Cinkhez a vörös húsból, kagylóból, osztrigából és a mogyoróból juthatunk hozzá leginkább.

A vas rendkívül fontos szerepet játszik a haj növekedésében és megtartásában egyaránt. A vashiány egyik gyakori következménye a hajhullás. A vas húsokban, májban, hüvelyesekben és spenótban található meg többek közt.

Ha biztosra szeretne menni, válassza a hajbeültetést

A hajbeültetés ma az egyetlen olyan hajhullás és kopaszodás elleni módszer, mely garantáltan eredményt hoz. Ugyan sokat tehetünk hajunk egészségének megőrzéséért a megfelelő táplálkozással, azonban ha a hajhullás genetikai jellegű - ami sajnos az esetek 90%-át jelenti a férfiak esetében, és a nők körében is igen gyakori -, akkor csak a hajbeültetés tudja megoldani a problémát. Ha minőségi hajbeültetést szeretne, válassza a HIMG hajbeültetési klinikát, Magyarország legmodernebb és legnagyobb hajbeültetési klinikáját!


Forrás: unsplash.com
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1889 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x