Így kerüljük el a betegségeket az ünnepek közeledtével...
Címlap / Szépség-Egészség / Így kerüljük el a betegségeket az ünnepek közeledtével

Így kerüljük el a betegségeket az ünnepek közeledtével

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-28

Hamarosan lehull az első hó, közelednek az ünnepek, azonban a kisgyermekes családokban a csodavárást gyakran betegségek rontják el. Óvodás korú gyermekeknél kezdődik az az időszak, amikor a betegségek, és az orrfújás szinte mindennapossá válnak. Hogyan óvjuk meg a kicsiket, hogyan pallérozzuk immunrendszerüket a közösségbe kerülés után? Dr. Sebő Zsuzsanna homeopata gyermekorvos most néhány jó tanáccsal igyekszik ellátni az aggódó anyukákat és apukákat.  

Tippek a szakértőtől kisgyermekes családoknak

„Mivel tudnám a gyermekem immunrendszerét megerősíteni, hogy ne legyen beteg egész télen?” – teszi fel a kérdést sok szülő a szakembernek. Dr Sebő Zsuzsa most összefoglalja a legfontosabb tudnivalókat ezzel kapcsolatban.

Létezik „tuti” megoldás?

„Mindenek előtt fontos leszögezni, hogy nincs egyetlen csodamódszer sem, amivel a kisgyermek biztosan ellenállóvá válik a közösségi fertőzésekkel szemben. Ez nem is lenne jó, hiszen az immunrendszernek a kisebb megbetegedésekben is dolgoznia kell, immunanyagokat kell termelnie, melyek aztán később egy részleges védelmet adhatnak egy aktuális fertőzésnél. A különböző „immunerősítő szerek” és módszerek eltérő módon hatnak, és minden gyermek reakciója más”– ecsetelte az orvos.Életmód, minden előtt!

A legfontosabb az életmóddal, táplálkozással kapcsolatos tanácsok betartása. Egészségünk fenntartásában a táplálkozás és az étrend minősége az egyik legfontosabb tényező. Fontos, hogy a gyerekeknek változatos és minőségileg megfelelő étrendjük legyen, ami azt jelenti, hogy helyes arányban kell tartalmaznia a fehérjét, szénhidrátot, zsírokat. Feltétlenül szükséges alap az elegendő vitaminban, ásványi anyagban, ballasztokban, valamint egyéb mikro- és makroelemekben gazdag nyers ételek fogyasztása. Amit megfőzünk, abban már nem található meg az a vitamin és egyéb, az életfunkciókhoz szükséges mennyiségű anyag, amire a szervezetünknek feltétlenül szüksége van! Naponta többször fogyasszunk gyümölcsöt, zöldséget nyersen, például különböző csírákat, salátákat, gyümölcsöket, sárgarépát, dióféléket, savanyú káposztákat. Fontos a teljes kiőrlésű pékáru fogyasztása, a kevés cukor, illetve az állati zsiradékban gazdag ételek mellőzése! Térjünk át a hidegen sajtolt növényi olajok használatára és ne feledkezzünk meg egy fontos természetes vitaminforrásról, a mézről sem.

Nincs túl hideg egy kis sétához

Nagyon fontos a rendszeres mozgás a friss levegőn. Próbáljunk meg a gyerekekkel a szabadidőnkből minél többet az otthonunkon kívül tölteni!Plusz segítség

Szükség esetén vitaminokkal, táplálék kiegészítőkkel kell pótolni azt, amit a természet nem ad meg. Ha a természetes immunerősítő források nem bizonyulnak elegendőnek, orvosi vényre kapható gyógyszerekkel is lehet próbálkozni, melyek adott esetben nyújthatnak segítséget, de ezek sem adnak 100 százalékos védettséget.

A szervezetet, és ezen belül az immunműködést tapasztalatom alapján a homeopátiás alkati kezelés támogatja legjobban, amelyet egy homeopátiában jártas orvos segítségével lehet kiválasztani. Nem csak a fertőzések leküzdésében segít, de a gyerek szellemi, testi fejlődését is támogatja.

A homeopátiás gyógyszerek között is vannak jól beváltak, melyeket rutinszerűen lehet adni, elsősorban ősztől tavaszig. Egyik ilyen ajánlott kúra az echinaceából készült homeopátiás szer kiegészítve a thymusz faktor alapanyagú homeopátiás szerrel. Ezt a kúrát egész télen lehet alkalmazni.

Az immunrendszer támogatására számos lehetőség van, amelyekkel érdemes élni, különösen a közösségbe járó gyermekeknél, azonban a megfelelő életmódot, táplálkozást, a higiéniás szabályok betartását egyik sem helyettesíti.

Szeretnéd megismerni az immunrendszered munkáját, és a természetes immuntámogatás lehetőségeit? Töltsd le az ingyenes e-könyvet!  
 
 

  
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1687 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x