A csoda odalent - minden, amit tudni akartál a női nemi szervről...
Címlap / Szépség-Egészség / A csoda odalent - minden, amit tudni akartál a női nemi szervről

A csoda odalent - minden, amit tudni akartál a női nemi szervről

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Két fiatal szülész-nőgyógyász szerzőnő 2015 elején indította el blogját olyan témákról, mint a nemi szervek működése, menstruáció, hormonok, fogamzásgátlás, szexuális együttlét. Sokáig azt hitték, hogy főleg a tizenéveseket szólítják majd meg, de kiderült, hogy a testi működések sokkal több embert érdekelnek... Ha úgy érzed, kérdezni ciki, mindenképp olvasd el ezt a könyvet!  

A fiatalok nyelvén szóló könyv a könnyebb befogadást és elfogadást teszi lehetővé, mégis tudományos igényességgel. Mindenképpen hiánypótló mű, ami nagyban segíti a nők testi önismeretét, a felvilágosítással foglalkozó pedagógusok és védőnők, valamint a nőgyógyászok munkáját. Nem utolsó sorban pedig azon férfiak érdeklődésére is számot tarthat a könyv, akik felelősséget éreznek párjuk egészsége iránt.

A könyv első fejezetében megismerkedhetünk a nemi szervek felépítésével. Azt gondolnánk, hogy az internet, az iskolai biológia oktatás és felvilágosítás korában erre már nincs szükség. A szerzők az interneten kapott kérdések tükrében úgy látták, hogy nagy szükség van rá. Talán azért is van ez így, mert nem trendi, sőt „égő” megkérdezni a barátnőtől, hogy hol a csikló és mi is az a szüzesség, mivel esetleg majd kicsúfolják ostobasága miatt.

A második fejezet témája a menstruáció és a hüvelyi folyások. A normális és a kezelendő közti különbségről olvasni nagy megkönnyebbülés annak, akiben bármilyen kétség felmerül. Ide tartozik a rendszeresen bő vagy fájdalmas havi vérzés is.
 

A 3. fejezet ír az első szexuális együttlétről. A fiatalok egymástól szereznek róla információt és arról is, hogy hogyan kell „csinálni” az előjátékot. A másik információforrásuk sokszor a pornófilm, és az így szerzett téves információk alapján olyan elvárásokat erőltethetnek a partnerükre, ami nem válik a kapcsolatuk javára. A szexuális funkció javításában nagyon korszerű lehetőségeket vonultatnak fel a szerzők.

A negyedik fejezet rámutat, hogy a fogamzásgátlás útvesztőiben nemcsak a fiatalok vesznek el, hanem az idősebb nők is. Vajon veszélyesek a hormonok? Vajon tényleg akkor járok legjobban, ha nem szedek hormont és a fiúm vigyáz? Melyik védekezés mennyire hatásos? Milyen mellékhatásokra számíthatok? A szerzők arra is kitérnek, hogy mi az eljárás, ha már megtörtént a baj: a nem kívánt terhesség.

Az ötödik fejezet leírja, hogy a nőgyógyászati megbetegedések közül a policisztás petefészek és az endometriózis egyre gyakoribb diagnózis. A megbetegedésről kevés a pontos információ. A könyv helyre teszi az információkat, ami azért is fontos, mert egyesek túlságosan szoronganak, mások pedig túlságosan figyelmen kívül hagyják a fertőződés lehetőségét és annak gyógyítható és gyógyíthatatlan szövődményeit. Különösen fontos a méhnyakrák elleni küzdelem tudatosítása a fiatal és az idősebb nőkkel.

Megrendelhető: https://cserkiado.hu/

A könyv ára a Nézőpontváltó Egyesület ajánlására 20 % kedvezménnyel 3196,– Ft
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 2385 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x