Maszkban, vagy anélkül vagy biztonságban?
Címlap / Szépség-Egészség / Maszkban, vagy anélkül vagy biztonságban?

Maszkban, vagy anélkül vagy biztonságban?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Koronavírus! JAJ! Semmiség! Mindjárt itt a második hullám! Kamu az egész! Jobb a biztonság! Baromság ez a maszk, nem véd semmitől, csak légszomjat okoz! Inkább felveszem, mert beteges vagyok. Időseknek ez a biztonságos. Kamuvírus ez, a hatalom játszik velünk! Te melyik oldalon állsz?  

 Privát kutatást indítottam a saját Facebook oldalamon, a saját ismerőseim körében, amely messze nem reprezentatív, de sok dolgot elárult nekem abból, hogy is alakul a közvélekedés ma a maszk témáról Magyarországon. 


Ezen a képen a szavazás állása látszik.


Mindenkit arra kértem, hogy ne kommenteljen, illetve a kommenteket töröltem, hogy ne befolyásolja a szavazatokat, továbbá mindkét szavazásra használt jel pozitív (Szív és lájk jel), hogy egyik szavazó se érezze, hogy az ő véleménye kevésbé legitim, vagy elfogadható. Én magam nem nyilatkoztam, nehogy valaki azért adjon egy szavazatot, mert nekem akar megfelelni, vagy velem szeretne egyetérteni.

Közel 15 óra alatt 100+ emote ikont tettek a poszthoz, a személyes ismerőseimtől érkezett válaszok alapján a következő trendeket figyeltem meg, illetve a privát üzenetben kapott visszajelzések alapján ezeket a konzekvenciákat szűrtem le: 
  • Az ezoterikusabb gondolkodású, összeesküvés elméletekben hívők mindegyike maszk hordás ellenes
     
  • A vidéken, kistelepülésen vagy falvakban élők számára sokkal kevésbé reális a maszk hordása - kevesebb maszkos embert látnak, eleve kevesebb emberrel találkoznak, nem volt a környezetükben érintett - így köztük többen vannak, akik ellenzik, nem értik a maszk hordás lényegét. (Életkortól függetlenül!) 
     
  • A magasabb iskolai végzettségűek közt többen vannak, akik a maszk hordását biztonságosnak tartják. 
     
  • A nagyvárosi / fővárosi lakosok közül -akik több emberrel találkoznak és több maszkos embert is látnak - sokkal többen fogadják el és javasolják a maszk hordását. 
     
  • Azok, akiknek van valamilyen alap betegsége, mindannyian a maszk hordása mellett vannak. 
     
  • Akik egészséges életmóddal, lelki tanácsadással foglalkoznak, mind a leki egyensúly és a fittség, helyes immunitás megóvását tartják fontosabbnak a maszk hordásánál. 
     
  • Akik láttak már valakit a maszk miatt rosszul lenni, úgy gondolják, hogy a maszk veszélyesebb, mint amennyit véd. 
     
  • Az egészségügyben dolgozók mindegyike maszk párti, sőt ők külön írtak nekem, hogy mindenki figyelmét hívjam fel a veszélyre, mert ez nem vicc. 
     
  • Akinek a közelében van/volt érintett, hangsúlyozta, hogy a maszk hordása fontos, ők is külön írtak nekem, hogy erről beszéljek! 
     
  • Az idősek, (60+) körében szintén a maszk viselése mellett tesz voksot a többség. 
     


A kutatás a személyes ismerőseim körére vonatkozik, nem tekinthető reprezentatívnak, de igen jól mutatja az arányokat és a megosztottságot a vírussal kapcsolatban, az azzal kapcsolatos kommunikációval kapcsolatban. 

Mi a helyes? Mi az igazság? Mi a követendő? Ezt nem én szeretném eldönteni. Ha gondolod, kommentben fejtsd ki a véleményed.

 

Mindkét tábor érveit és ellenérveit ismerve azt gondolom, hogy az igazság az X aktákban van - sosem fogjuk megtudni! 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 2163 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x