Így készülj fel a baba születésére!
Címlap / Szépség-Egészség / Így készülj fel a baba születésére!

Így készülj fel a baba születésére!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

A gyermekvállalás kérdése idővel minden kiegyensúlyozott párkapcsolatban felmerül. Előfordul, hogy váratlanul érkezik a kis jövevény, de a legtöbb nő jó előre készül a feladatra.  

 Manapság kitolódott az az életkor, amikor a párok belevágnak a családalapításba, a gyerekneveléshez szükséges egzisztenciális feltételek megteremtése miatt. Természetesen egy biztos munkahely, egy saját lakás megkönnyíti a döntést, mégis a legfontosabb, hogy a baba szerető, gondoskodó családba szülessen. Tény az is, hogy minél fiatalabban vállalsz gyermeket, annál könnyebben veszed majd a feladattal járó fizikai- és szellemi kihívásokat.
 
Hogyan készülj fel a várandóssággal járó kihívásokra?

A nő számára a gyermekvállalás egyszerre jelenti az egyik legnagyobb boldogságot, másrészt rengeteg aggodalommal és bizonytalansággal is együtt jár. Egészséges lesz-e a csecsemő? Meg tudsz-e adni számára minden fontos dolgot? Milyen lemondásokkal jár a te életedben a gyermekvállalás? És még számtalan kérdés cikázik egy nő fejében a témával kapcsolatban. Az egészségügyi problémáktól kezdve, az alakod megváltozásán át azon, hogy vajon természetes módon vagy a császármetszéssel jön-e világra a baba.

 

 

Természetes dolog, hogy kétségeid vannak, főleg ha az első gyermeked születése előtt állsz. De ne aggódj, ha előre tervezel megelőzheted a legtöbb problémát! Azelhatározás után az első és legfontosabb lépés, hogy felkészítsd a tested a terhességre. Az egészséges életmód nemcsak saját, hanem gyermeked egészsége miatt is elsődleges. Le kell mondanod a káros szenvedélyekről, a dohányzásról, az alkoholfogyasztásról és érdemes a kávéfogyasztást is visszafogni!

 

      Léteznek kifejezetten kismamák számára készült multivitaminok. A folsav megfelelő mennyiségű bevitele kifejezetten fontos, hiszen hiányában a magzat súlyos idegrendszeri károsodásokat szenvedhet. Erre már a terhesség nagyon korai stádiumában szükség van, ezért a fogantatás előtt érdemes szedni.

      A fokozott ásványi anyag bevitelre is oda kell figyelned, főleg a terhesség első három hónapjában. A változatos, zöldségekben és gyümölcsökben gazdag táplálkozás mellett az elegendő folyadékbevitelről is gondoskodnod kell. A legjobb, ha tiszta vizet fogyasztasz.

 
 

Ne lustulj el! Tévedés azt gondolni, hogy a terhesség alatt kerülni kell a sportolást. A fizikai erőnlét megőrzésével, fejlesztésével sokkal jobban viseled majd a szülést. Vannak kifejezetten várandós nők számára kifejlesztett tornagyakorlatok. Persze a súlyok emelését és a megerőltető gyakorlatokat kerülnöd kell.

 

Fejben is készülj fel a rád váró feladatokra! Olvass a szüléssel, babagondozással kapcsolatos könyveket, beszélgess szüleiddel, kisgyermekes barátnőiddel a tapasztalataikról! Ne hanyagold el a párkapcsolatodat sem, továbbra is tervezzetek közös programokat! Hallgasd meg a leendő apukát is, hogy ő hogyan éli meg a megváltozott élethelyzetet.

 
A babaszoba berendezése

A kisbaba érkezéséhez szükséges holmik beszerzését idejében kezdjétek el. Ha már tudod a születendő gyermeked nemét, akkor annak megfelelően tudod beszerezni a ruhákat, babajátékokat. Ha több gyermeket is terveztek, akkor érdemes olyan színeket választani, amely kisfiú és kislány számára is megfelelő. Főleg ha gyerekágyról, babakocsiról, etetőszékről, autós gyerekülésről van szó.

 

Cumisüvegből, cumiból, puha babatörülközőből érdemes többet is beszerezni. Vannak, akiket megnyugtat, ha gyermeküket éjszaka légzésfigyelő készülék is vigyázza. Pelenkából és bébitápszerekből is érdemes beraktározni, hiszen a szülés után egy-két hétig biztosan nem lesz erőd a bevásárlással is foglalkozni.

 
Féljünk-e a császármetszéstől?

A császármetszést csak indokolt esetben szokták alkalmazni a szülést levezető orvosok. Olyankor, ha az anyára vagy a csecsemőre, esetleg mindkettőjükre veszélyt jelentene a természetes módon történő szülés. Például súlyos szívelégtelenség, fejlődési rendellenesség, vagy nem megfelelő magzati pozíció esetén. Ilyen esetekben előre tervezhetik meg a szakemberek a császármetszés időpontját, akárcsak egy előre egyeztetett műtétnél. Tervezett császármetszés gerincközeli érzéstelenítéssel (epidurálisan) történik. A szülés ezután már semmiféle fájdalomérzettel nem jár, az anya végig magánál van, így szinte azonnal magához veheti az újszülöttet.

 

Sürgősségi császármetszésre akkor van szükség, ha valamilyen előre nem látható probléma merül fel. Méhlepény idő előtti leválása, vagy ha a tervezett császármetszés előtt spontán megindul a szülés. A szülés közben kialakuló súlyos komplikációk vagy a terhesség során bekövetkezett baleset is a sürgős beavatkozást indokolja. A sürgősségi császármetszés életmentő jellegű műtét, amit altatásban végeznek. Mivel a császármetszés rutinműtétnek számít, így nem kell tartanod ettől a beavatkozástól, ha a természetes szülés helyett mégis erre kerülne sor.

 

A gyermekvállalás egy nő, illetve egy pár számára egy életre szóló döntés. Rengeteg örömet és kihívást rejteget egy kezdő, de egy tapasztalt anyuka számára is. Nagyon sokat tehetsz azért, hogy megkönnyítsd a terhességet és, hogy a gyermeked egészségesen jöjjön világra. A babaholmik beszerzésénél talán még fontosabb az, hogy fizikailag felkészülj az előtted álló kilenc hónapra.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


(X)


 
 
[ 1698 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x