Vírusveszély alatt így védi a munkavállalókat a foglalkozás-egészségügyi...
Címlap / Szépség-Egészség / Vírusveszély alatt így védi a munkavállalókat a foglalkozás-egészségügyi szolgáltató

Vírusveszély alatt így védi a munkavállalókat a foglalkozás-egészségügyi szolgáltató

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-12-08

Nagy a felelősség a foglalkozás-egészségügyi szolgáltatókon hiszen ők is részt vesznek a koronavírus járvány elleni védekezésben, támogatják a cégek, vállalatok zavartalan működését.  

 Az Affidea Magyarország foglalkozás-egészségügyi üzletága például több, mint 110.000 munkavállaló egészségéért felel.Az Affidea partnerei között stratégiai fontosságú cégek is szerepelnek, amelyek nem engedhetik meg maguknak a tevékenységük szüneteltetését. „2020 egy nagyon mozgalmas év volt a számunkra, hiszen a járvány soha nem tapasztalt kihívások elé állította a munkatársainkat és partnereinket egyaránt.” – emelte ki Kovács Gabriella Dr., az Affidea Magyarország foglalkozás-egészségügyi üzletágának orvosigazgatója. Alapesetben ez a szakág elsősorban a munkaköri alkalmassági vizsgálatokkal, a munkáltatói körülményekkel, a veszélyforrásokkal, a használt technológiák egészségügyi aspektusaival foglalkozik. A járványügyi helyzet miatt azonban változtatni kellett az alapfeladatok körén. „Elméletben a tevékenységünk korábban is tartalmazta a munkahelyen kitörő járványok megelőzését és kezelését, a veszélyforrások felderítését. De a COVID-19 járvány (nagy volumenű) számos, ezzel kapcsolatos új feladatot adott a foglalkozás-egészségügyi szakmának.” – tette hozzá az orvosigazgató.
 


„A partnereink közül azok a cégek, amelyek nem engedhetik meg a leállást, leginkább ahhoz kértek segítséget, hogy a mindennapi működés zavartalanságának biztosításához nyújtsunk támogatást egészségügyi szempontból.” – folytatta Kovács Gabriella Dr. – „Ez azt jelentette a gyakorlatban, hogy több partnernél az orvosaink, munkatársaink bekerültek a céges operatív bizottságokba, illetve számos új egészségvédelmi szabályzatot, dokumentumot és kockázatelemzést kellett véleményezni a koronavírusjárvány nyomán.”
Az Affidea foglalkozás-egészségügyi szakemberei webinarokon, dolgozó tájékoztatókon vettek részt, járványügyi workshopokat bonyolítottak, illetve személyes vagy telefonos orvosi tanácsadást nyújtottak igény szerint. Mindemellett pedig az első COVID-19 hullám idején elhalasztott szokásos egészségügyi-alkalmassági vizsgálatokat és feladatokat is pótolták.

 

A partnerek zavartalan működését szolgálták a különböző tesztelési akciók. Az Affidea hozzávetőleg 12.700 különböző COVID-szűrést bonyolított le a foglalkozás-egészségügyi üzletágban. Összesen 4.000 antigén-tesztet, 6.000 ellenanyagtesztet és ezen felül még 2.700 PCR-tesztet végzett el. Ezzel kapcsolatban az orvosigazgató kiemelte: „Az Affidea komoly szerepet vállalt partner-vállalatainál a fertőzések felderítésében és a kontaktkutatásban. Több, mint 2 ezer PCR teszthez végeztünk  mintavételt, amely azért számít óriási számnak, mivel ezeket általában egyedileg, a kontaktként szerepelő vagy beteg, tünetes munkatársak lakóhelyére kiszállva kellett lebonyolítanunk, míg az egyéb tesztelés (antigén, ellenanyag) főként az cégek telephelyein folyt. Tavaly körülbelül 450-500 pozitív koronavírus esetet jelentettünk a Nemzeti Népegészségügyi Központnak, ezzel megkönnyítettük a háziorvosok munkáját, hiszen ezeknél a pácienseknél nekik már nem kellett teszteltetni és jelenteni.”

 

A legutóbbi kampányszerű tesztelés a Richter Gedeonnál zajlott idén január elején, az ünnepi leállást követően, a szabadságról visszatérő munkatársak között. Tárnoki Gábor, a Richter Gedeon műszaki igazgatóhelyettese az Affideaval való együttműködés kapcsán kifejtette: „Egyértelműen pozitívnak értékeljük az Affidea támogatását a koronavírus elleni védekezésben, hiszen eddig sikerült a cégen belüli járványgócok kialakulását megelőzni, és az üzletmenet zavartalanságát biztosítani. Számtalan korábban nem létező folyamatot vezettünk be a munkatársak egészségmegőrzésének érdekében: ahol megoldható volt, ott home office-ból dolgozhatnak a kollégák, a gyártási területen pedig igyekeztünk a kontaktusszámokat minimálisra csökkenteni. Folyamatos a belső kommunikáció és kifejlesztettünk egy cégen belüli applikációt is, ahol a kollégák saját maguk jelenthetik az esetleges fertőzéseket. A különböző vírustesztek a kontaktuskutatásban és a fertőzések felderítésében segítenek bennünket. Külön kiemelném az ünnepek után, január első napjaiban zajlott teljeskörű tesztelési kampányunkat, amelyet az Affidea bonyolított a leállás után szabadságról visszatérő kollégák körében. Ezzel sikerült kiszűrni néhány megbetegedést, és megelőzni fertőzési gócpontok kialakulását.”

(X)
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


(X)


 
 
[ 2616 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x