Koronavírus járvány - videókonzultáció, tesztelés, tüdővizsgálat,...
Címlap / Szépség-Egészség / Koronavírus járvány - videókonzultáció, tesztelés, tüdővizsgálat, kardiológia az Affideánál

Koronavírus járvány - videókonzultáció, tesztelés, tüdővizsgálat, kardiológia az Affideánál

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-21

A magánegészségügyi központok a korlátozások alatt is látogathatók. Az Affidea tovább bővítette szolgáltatásait, hogy még hatékonyabban szolgálja ki a Covid-19 járvány kapcsán megnőtt vállalati-és magánigényeket. A tavalyi év eredményei magukért beszélnek!  

 Az Affidea Magyarország szolgáltatásai jelentősen bővültek a koronavírus elleni védekezés jegyében. Az alábbiakban a tavalyi év legfontosabb változásait foglaltuk össze számokban.
 

Állandóvá válik a videókonzultációs tanácsadás


A világjárvány alatti pozitív tapasztalatoknak köszönhetően az Affidea Magyarország a privát járóbeteg-szakellátási szolgáltatásai között megtartja az online konzultáció lehetőségét a pandémiát követően is. A tavalyi évben használt telemedicinát egy fejlettebb, videó alapú szolgáltatás váltja fel, amely bekerül a hétköznapi rendelési rendbe. Ez sokkal kényelmesebb és időtakarékosabb a betegek számára, hiszen nem kell bejönni személyesen a centrumokba, ugyanakkor a szükséges orvosi szaktanácsok könnyen és gyorsan átadhatók. A legtöbb kontrollvizsgálatnál jellemzően a leleteket beszéli át az orvos a pácienssel, ez pedig kiválóan lebonyolítható online is. A videókonzultációhoz kapcsolódó informatikai fejlesztések már elkezdődtek.


Ha videókonzultációra kíván jelentkezni kattintson ide: https://www.affidea.hu/

 

Minden COVID-teszt továbbra is elérhető az Affideánál


A tavalyi esztendő egyértelműen a COVID-szűrés jegyében telt, hiszen a lakosság részéről óriási volt az igény a különböző tesztelési lehetőségek iránt. Fokozott, kiemelkedő figyelem volt tapasztalható először áprilisban, az első ellenanyagtesztek megjelenése idején, a nyarat követően a PCR-tesztek bevezetésekor és a karácsonyi-ünnepi időszakot megelőzően. Ekkor már az olcsó és gyors antigén-, illetve ellenanyag-antigén kombinált teszt volt a legnépszerűbb. Tavaly az Affidea Magyarországnál 459 antigén-, 380 ellenanyag- és 345 PCR tesztet végeztek, míg vénás ellenanyag-szűrésre 21 esetben került sor. Minden teszttípus továbbra is elérhető az Affidea központjaiban. 

 

Maximális COVID-biztonság a központokban

 

A világjárvány jelentős kihívás elé állította az egészségügyi szolgáltatókat abból a szempontból is, hogy COVID-biztossá kellett tenni a telephelyek területét, a diagnosztikai- és váróhelyiségeket. A fertőzések megelőzését szolgálta a COVID kérdőív kitöltése a vizsgálatot megelőző napon illetve a központba érkezéskor,, a hőmérőzés, a kórházi Affidea központokban a fertőzött betegek vizsgálatának hatékony elkülönítése , a helyiségek fokozott fertőtlenítése és a különböző felületek vírusvédelmi fóliával való ellátása. A páciensekkel érintkező személyzet védőfelszerelésben dolgozik nap mint nap, hogy ezzel is csökkenjen a fertőzés veszélye. Mivel az Affidea kórházi központjaiban igazolt COVID-19 fertőzötteket is vizsgáltak, így azokon a helyeken különösen fontos a higiéniai követelmények betartása. 
 
Ezzel kapcsolatban Dr. Kardos Lilla, az Affidea Magyarország vezető orvosigazgatója elmondta: „A vizsgálatokat minden esetben járványügyi szempontból biztonságosan szerveztük, azaz a koronavírusos betegeket a járóbeteg-szakellátást követő időszakra ütemeztük, és ezt követően fertőtlenítő takarítást végeztünk az érintett helyiségekben. Mindemellett természetesen a dolgozóink a megfelelő védőfelszerelésben látták el ezeket a fekvőbetegeket.” A tavaly bevezetett hatékony COVID-biztonsági protokollok továbbra is érvényben maradnak mind a magán-, mind pedig a kórházi centrumokban, egészen a járvány végeztéig.
 

 

826 COVID-19 betegséggel kapcsolatos tüdő CT-vizsgálatot végeztek

 

 Az Affidea kórházi képalkotó diagnosztikai központjaiban általában 10%-os a fekvőbetegek aránya, ezt az arányt azonban felülírta a koronavírus-járvány. Az elmúlt évben, , az első és második járványhullám idején a kórházban ápolt COVID-19 betegek tüdő CT-vizsgálatainak száma meghaladta a 800-at. „Ez azzal magyarázható, hogy a koronavírus egyik fő célkeresztje a légzőrendszer. A tüdő CT vizsgálatával megállapítható a tüdő érintettségének a kiterjedése, kontroll tüdő CT-vizsgálattal pedig jól nyomon követhető a betegség lefolyása. A vizsgálati leletek alapján pedig meghatározható a leghatékonyabb terápia.

Ezért a kórházakban a COVID-19 betegek ellátásánál alapvető fontosságú a tüdő CT-vizsgálat, összesen 826 alacsony sugárterhelésű vizsgálatot (LDCT) végeztünk.  34 esetben addig COVID-negatívként kezelt betegről a CT-vizsgálat alapján derült ki, hogy fertőzött lehet, és ezt később teszttel meg is megerősítették.”- tette hozzá Dr. Kardos Lilla.
 

Már elérhetők a post-COVID kardiológiai szűréscsomagok

 

A pandémia ugyanakkor nemcsak a fertőzésen átesett betegeket érinti, de sokan a home office-tól és a járványügyi helyzettől is szoronganak, és mellkasi panaszokat, illetve és szívritmuszavart produkálnak. A koronavírus betegségen átesetteknél pedig számos szerteágazó és változatos kardiológiai és légzőszervi tünet figyelhető meg. A szakemberek szerint a legfontosabb a felgyógyult COVID-19 fertőzöttek esetében, hogy kizárják az esetleges szívizomgyulladást, illetve felmérjék a szervezet szív- és érrendszerének, tüdejének aktuális állapotát.

Minden koronavírus betegségen átesett páciensnek ajánlott az általános kardiológiai szűrés és tüdővizsgálat,
mielőtt visszatérnek a hétköznapi életükhöz, különösen a rendszeres sporthoz. Ennek nyomán tavaly év végén indultak el az Affidea Magyarország post-COVID szolgáltatási csomagjai, amelyek komplex szűréseket kínálnak. 
 
(X)
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


(X)


 
 
[ 3338 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x