Totyogó a napon - öltöztetés, vetkőztetés, szeretgetés...
Címlap / Szépség-Egészség / Totyogó a napon - öltöztetés, vetkőztetés, szeretgetés

Totyogó a napon - öltöztetés, vetkőztetés, szeretgetés

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

otyogók - imádjuk őket, de nem könnyű velük az élet. Hangulatingadozások, hisztik, fogzás, bilizés - nap, mint nap rengeteg új dolgot tanulnak, ami nem könnyű nekik, és nekünk sem. Nem könnyíti meg a helyzetünket a kánikula sem, hiszen számukra is szenvedés a nyári hőség. Hogyan könnyíthetjük meg számukra a forró nyári napokat? Mi az, ami segít, és mi az, amivel inkább ártunk? Mik azok a ruhák, amikben jól érzik magukat?  

 Kell-e egy réteggel több?

A totyogók már sokkal jobban tudják szabályozni a hőháztartásukat, mint a csecsemők, valamint az állandó mozgástól könnyen kimelegszenek, ezért náluk nem érvényes a babáknál használatos aranyszabály: nézd meg, mi van rajtad, és a kicsire egy réteggel több ruhát adj.

A nagyobb gyerekeknél ez már nem szükséges, pontosan megfelel neki az, amiben te jól érzed magad. Minden gyerek máshogy bírja a meleget – van, aki izzadósabb, van, aki jól tűri. Lehet, hogy te jobban bírod a meleget, mint a kicsi, ezért mindig figyelj oda a testének jelzéseire, figyeld, mennyire izzad, megjelennek-e piros foltok – melegkiütések – a testén. A melegkiütést sokszor a túlöltöztetés okozhatja, ezért ha ilyen jelenik meg a kicsin, öltöztesd lengébben.
 

Mit tegyünk a totyogók, babák fejére nyáron?
 

A kisgyerekek számára a leghasznosabb kiegészítő nyáron a széles karimájú kiskalap. A megkötős verzió előnyösebb lehet számotokra, mert azt nem hagyja el, és nem esik le könnyen a fejéről. A kalap véd a napszúrástól, a fejbőr leégésétől, árnyékban tartja az arcot és a nyakát is védi.
A napszemüveg is fontos kiegészítő – feltéve, hogy elég idős a gyerkőc ahhoz, hogy viselni tudja –, hiszen a szemek védelme az UV sugárzástól kifejezetten fontos. A kisgyermekeket egyébként is sokszor zavarja az erős napfény, így könnyebben el tudják majd viselni.



 

Milyen ruhát adjunk a kicsire?
 

Fontos, hogy a ruha anyaga jól szellőzzön – lehetőleg pamut, biopamut, vagy lenvászon ruhákba öltöztessük a kicsiket. Egy jól szellőző ruhával könnyebben elkerülhetjük a kiütéseket, izzadást, túlmelegedést.
Sokan hagyják otthon egy szál pelusban vagy alsóban játszani a kicsiket, viszont kényelmesebb lehet nekik, ha mindig van rajtuk egy pamut póló vagy trikó, ami felszívja az izzadtságot. Ha mentek valahova, egy rövidnadrág vagy egy kisszoknya éppen elég a póló mellé.

Nézz körbe a babaruhákért ITT >> 
Ha a kicsi lába nagyon izzadós, egy vékony pamut zokni kényelmesebbé teheti számára a szandált és a papucsot is, így kevésbé csúszkál benne a lába játék és szaladgálás közben. 
 

Mit kerüljünk el? 


A műszálas, vagy plüss anyagból készült ruhákat ilyenkor kerülnünk kell – a picik nagyon hamar beleizzadnak, ez túlhevüléshez, bőrirritációhoz, kiütésekhez vezethet, valamint leizzadva könnyen meg is fázhatnak.

A hajpántok, vastag sapkák sem előnyösek ilyenkor, a kicsik feje nagyon könnyen beleizzad.
A bodyk egyáltalán nem kényelmesek ilyenkor a gyerekek számára, főleg, ha pelust is hordanak, mivel a derekuk nem tud megfelelően szellőzni, ezáltal jobban leizzadnak.
 

Fényvédelem, hidratálás


A legfontosabb dolog nyáron a fényvédelem és a hidratálás. Mindig oda kell figyelnünk, hogy a kicsi eleget igyon, különben nagyon könnyen kiszáradhat. Ha napra megyünk, mindig használjunk minimum 50 faktoros fényvédő krémet, és 2 óránként ismételjük meg a felvitelt! A kicsik bőre rendkívül érzékeny, nagyon könnyen leéghetnek, akár pár perc alatt is, ami nagyon fájdalmas lehet számukra, és könnyen fel is hólyagosodhat. Ha ez előfordul, ne kenjünk rá semmit, feltétlenül forduljunk orvoshoz!

A kicsik itatása ilyenkor nem könnyű, hiszen sokszor a játék érdekesebb, mint az evés-ivás, de ha itt körbenézel, megtalálod a megfelelő itatópoharat a babád részére>> 

A babák hidratálásához CSAK vizet, vagy édesítetlen, de kellemes ízű gyógynövény teát kínáljunk, illetve ha a gyerek anyatejes, akkor a szoptatás teljesen megfelelő folyadékpótlás. Az édes ízű dolgok, szörpök nem hidartálnak, a gyerek csak iszik és szomjas marad. 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


(X)
 
 
[ 1362 ]
spacer


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x