Alacsony nő vagy? A petite size divatot neked találták ki!...
Címlap / Szépség-Egészség / Alacsony nő vagy? A petite size divatot neked találták ki!

Alacsony nő vagy? A petite size divatot neked találták ki!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-13

Ints búcsút a centikben és kilókban mért szépségmércének és tűnj ki a tömegből alacsony nőként! 7 öltözködési fortély az első számú petite size designertől, ami megváltoztatja a Te életedet is.  

 
„Nem kell, hogy az alacsonyság kisebbségi érzéssel járjon, egy pici nő is lehet csinos és kitűnhet a tömegből!” – vallja az első magyar petite size designer és stílusszakértő, az alacsony magyar nők közösségének alapító vezetője a 155 cm magas Janik Anita, aki már 2016 óta kutatja, tanítja az alacsony nők öltözködési titkait. Ebbe a varázslatos utazásba párja Dajkó György is bekapcsolódott, akivel 2020-ban megalapították a Petite Anita Janik márkát és hosszas előkészítést követően immár megjelent az első kapszulakollekciójuk is.

Mi inspirálta a petite size szakértőt?


„Alacsony nőként évekig azzal szembesültem, hogy a standard konfekció méretű ruhákat nem rám szabták és a legtöbb ruhával az első utam a varrónőhöz vezetett, hogy vegye be, vagy vágja el. S mivel mindig is érdekelt a divat, ezzel kezdtem el foglalkozni és elmentem a legjobb divatiskolákba és divatszakemberekhez tanulni. Viszont átfogó információt a petite size témában sehol sem kaptam és nem igazán találtam olyan ruhamárkát, amely kifejezetten az alacsony nők adottságaira lett volna szabva. Azt tapasztaltam, hogy velünk senki sem foglalkozik. Így aztán kizárólag erre a területre specializálódtam. Máig kutatom, keresem azokat a megoldásokat, amelyektől mi pici magasságú nők is jól érezzük magunkat és csinosak lehetünk. Ezt szolgálja az évek óta épülő online közösségünk is, amelyben nemcsak én, hanem a tagokkal közösen segítünk egymásnak megoldást találni az alacsonyabb magassággal megáldott nők öltözködési problémáira. Ez egy igazi támogató közösség, ahol nemcsak az öltözködéssel foglalkozunk, hanem lehet segítséget kérni akár a mindennapi életünk során felmerülő női témákban is. Éppen ezért nagyon jó ennek a közösségnek a tagjai közé tartozni, hisz itt mindannyian érezzük a támogatást. Be kell vallanom, hogy a saját magam megélt tapasztalatai mellett végül ez a közösség inspirált arra, hogy megszülessen az első magyar kifejezetten alacsony nőkre tervezett ruhamárka. Egy olyan, ami tényleg nekünk, rólunk szól, ami naggyá tesz minket.”

HarmoNet tipp:  Kattints IDE, ha szeretnél csatlakozni a Petite Club - Alacsony nők közösségéhez ahol Te is kérdezhetsz Janik Anitától, a tagoktól és megoszthatod tapasztalataidat, az öltözködés, a vásárlás és az alacsonyság témában, de persze egyéb női témákban is.
“Egy nő öltözködése alapvetően meghatározza a közérzetét, magabiztosságát. Az alacsonyság sokszor kisebbségi érzéssel párosul, pedig, ha betartunk néhány apró szabályt, akkor bizony magasságtól függetlenül is lehetünk vonzók.”

Melyik 7 öltözködési fortélyt ajánlja a petite size designer?

Nézzük hát Janik Anita stílustanácsait, mit is tehet egy igazi, csodás, petite size nő:
1.       Monokróm – Viselj egy színű ruhát, vagy szettet tetőtől talpig. Az egyöntetű, „színoszlop” segít hangsúlyozni és így megmutatni az alacsony nők legvonzóbb adottságait. Ha nem ismered a színtípusod és biztosra szeretnél menni, akkor válaszd az igazi navy blue, azaz tengerészkék színt, amely szinte a legtöbb színtípusnak előnyös.
2.       Ceruzaszoknya – A ceruzaszoknya szinte minden adottságon jól áll. A bodycon, azaz alakhangsúlyos fazon a legtöbb testalkatnak előnyösen emeli ki a sziluettjét. Vegyél fel tehát egy ceruzaszoknyát, amihez nyugodtan húzhatsz magassarkút, vagy akár sportcipőt is, csak arra figyelj, hogy szoknyád hossza maximum térdvonalig érjen.
3.       Háromnegyedes ujjú felső – Tökéletes választás nekünk alacsony nőknek egy háromnegyedes ujjú felső, blézer, vagy kardigán. Praktikusan a legtöbb alkalomra viselhetünk egy ilyen megoldást. Legyen szó egy hétköznapi, vagy alkalmi szettről, ruháról, nem fogunk hibázni a háromnegyedes darabokkal.
4.       Magasított derekú nadrág – A magasított derekú nadrágot egyszerűen az alacsony nőknek találták ki! Legyen szó egy shortról, vagy hosszúnadrágról, ez a típus a többségünknek előnyös választás. Arra viszont figyelj, hogy a térd alatti és háromnegyedes darabok kevés alacsony nőnek állnak jól, így légy óvatos ezekkel.
5.       Maxiruha – Nem igaz, hogy hosszú ruhát nem vehet fel egy alacsony nő. Csak arra figyelj, hogy a hossza szinte a földig érjen, és takarja a cipőt. A lélegzetelállító alkalmi darabok mellett tökéletes választás lehet a nyári időszakban egy könnyed maxiruha, főleg, ha hozzánk illő igazi nyári színekben viseljük.
6.       Finom díszítések, minták – Ha valami bonyolultabb megoldásra vágynál és nemcsak színekkel és sziluettekkel szeretnél játszani, akkor a hosszanti díszítések, apró pettyek, minták, keskeny szegések, kis gombok, finom felhajtások harmóniája jellemezzék a viselt darabokat!
7.       Magassarkú – Ez talán egy olyan tanács, amit már régóta ismerhetsz. A választott darab lehet egy normál talpú stiletto magassarkú cipő, vagy szandál egyaránt. Extra tipp, ha nude, azaz testszínűt választasz, az a legtöbb ruhádhoz, tökéletesen fog passzolni és rendkívül előnyösen fogsz benne tündökölni.
Fogadd meg Janik Anita tanácsait, ha Te is az alacsony nők táborát ékíted! A kreációi tervezés során számos szempont mellett a fenti fortélyokat is figyelembe veszi. Emellett arra törekszik, hogy olyan darabokat kreáljon, amelyeket nemcsak sikkes szabásvonalak és tetőtől talpig életre keltett színek jellemeznek, hanem az alacsony nőknek igazán jól álló nőies ruhadarabok szülessenek. Úgy vélekedik, hogy: “Eljött a pillanat, hogy búcsút intsünk a magasságban, az években és a kilókban megfogalmazott szépségmércének, és végre tapasztaljuk meg a ránk szabott kényelem és stílus új dimenzióját alacsony nőként.”
Ha kíváncsi vagy a Petite Anita Janik kapszulakollekciójára és hogy milyen újdonságokkal, öltözködési fortélyokkal rukkol elő időről-időre, akkor látogass el a petite.hu– ra!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon(X)


 
 
[ 12534 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x