Csonttörés kezelése alternatív terápiával
Címlap / Szépség-Egészség / Csonttörés kezelése alternatív terápiával

Csonttörés kezelése alternatív terápiával

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

A csonttörés gyógyulása hosszantartó, nagy türelmet igénylő folyamat. A csonttörés együtt jár a törött csont körüli szövetek, a csontot borító csonthártya, és a csontot körülvevő izmok sérülésével. Mindenki szeretne gyorsabban meggyógyulni, visszatérni a korábbi életviteléhez. Ennek segítésére az orvosi beavatkozásokon túl, kiegészítő módszerek is rendelkezésre állnak.  

Fiatal korban jóval kisebb a csonttörés veszélye. Egy balesetben persze mindenkinek eltörhet valamelyik csontja, vagy egy szerencsétlen esés is okozhat törést. Az egészséges csontok nagyon erősek. Egy balesetkor bekövetkező csonttörés azonban kiveszi az erőt a csontból, ilyenkor fontos a csont folytonosságának visszaállítása. Idősebb korban már egy rossz mozdulat miatti elesés is töréshez vezethet. Hatvan év fölött pedig már minden csonttörést nagyon komolyan kell venni. Ebben a korban már természetes folyamat a csont leépülése, a csont sűrűségének fokozatos csökkenése. A csont ritkulása törékenyebbé teszi a csontot. Általános érvényű szabály, hogy a kor előrehaladtával lassabban regenerálódnak a csontjaink.

Aki csonttörést szenved, akár műtétet igénylő beavatkozásra van szüksége, akár csak gipszeléssel rögzítik a törött csontot, nyilvánvalóan azt szeretné, ha minél gyorsabban regenerálódna. A törött csontok általában jól gyógyulnak, de nagyon fontos, hogy a beteg is mindent megtegyen a gyógyulás érdekében. Ha már megtörtént a baj, fontos, hogy nyugodtan tudjunk a felépülésre koncentrálni, ez azonban nem egyszerű akkor, ha hetekig ágyhoz vagyunk kötve, és drasztikusan csökken a bevételünk. 



Általánosságban azonban elmondható, hogy a gyógyulási idő néhány héttől akár néhány hónapig is eltarthat. Alsó végtag törése esetén a gyógyulás sokkal hosszadalmasabb lehet, fekvőgipsszel pedig kifejezetten hosszú a rehabilitációs folyamat. Bár fiatalabb korban gyorsabban gyógyulnak a csontok, egyáltalán nem elhanyagolható, hogy a munkából való kiesés mennyi ideig tart, és milyen anyagi hátrányokat eredményez. Idősebb korban pedig azért van jelentősége a gyorsabb regenerálódásnak, mert fontos, hogy az önellátás képességét mihamarabb visszanyerje a beteg, és ne szoruljon külső segítségre. A törött testrész nem akkor gyógyul meg amikor a rögzítés lekerül a törött csontról, sajnos ezzel nem zárul le a gyógyulási folyamat. A törött csont akkor tekinthető gyógyultnak, ha a terhelhetősége olyan, mintha a törés be sem következett volna.

Hogyan gyorsíthatjuk a felépülést? Mi a szerepe a mikrokeringésnek a sérülések gyógyulásában és rehabilitációjában?

Mikrokeringésnek nevezzük azoknak a kis méretű ereknek a hálózatát, melyek arról gondoskodnak, hogy az oxigén és tápanyagok a szervezet legtávolabbi pontjaira is eljussanak, valamint a salakanyagok elszállításra kerüljenek. A sérülések, műtétek kapcsán károsodik a mikrokeringés. A sérülés, csonttörés rehabilitációja során nagy jelentősége van ezért a mikrokeringés gyors helyreállításának. Ha szeretné tudni, melyik az a terápia, melyet otthonában is alkalmazhat a mikrokeringés serkentésére, akkor kattintson ide: csonttörés kiegészítő kezelése

 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


(X)
 
 
[ 11850 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x