A rendszeres testmozgás több előnnyel jár, mint gondolnád...
Címlap / Szépség-Egészség / A rendszeres testmozgás több előnnyel jár, mint gondolnád

A rendszeres testmozgás több előnnyel jár, mint gondolnád

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

A rendszeres edzés segít a betegségek és egészségügyi problémák megelőzésében. A rendszeres testmozgás csökkenti a különböző betegségek kockázatát. Már napi 15-30 perc tempós séta, futás, tánc, sportolás vagy erősítő edzés is hozzájárulhat a pulzusszám, az izomerő, az immunitás és az általános mentális egészség javításához.  

  Erősíti az izmokat és a csontokat


Az izmok és csontok egészsége nagyon fontos. Az életkor előrehaladtával, a harmincas évek elmúltával az izomtömeg és a csontsűrűség lassacskán csökkenni kezd. És ez az oka annak, hogy olyan sok 30 év feletti nő és férfi szenved megereszkedett bőrtől, ízületi fájdalmaktól és csontritkulástól. A kutatások azt mutatják, hogy az erősítő edzés javítja a csont ásványianyag-sűrűségét, ami véd a csontritkulástól. Valójában az erősítő edzés az izomtömeget, az izomerőt és az izomállóképességet is javítja.
 

Segíti a fogyást


A megfelelő táplálkozással kombinált testmozgás a legjobb módja a fogyásnak. Ha túlsúlyosak vagyunk, haladéktalanul be kell vezetnünk a rendszeres edzést az életünkbe. A testmozgás segít megszabadulni a felesleges kilóktól, hiszen az extra kalóriákat hasznosítható energiává alakítja, amelyre szükségünk van a légzéshez, a beszélgetéshez, a sétához, a testmozgáshoz és a különböző sejtfunkciók elvégzéséhez is. Fogyással számos elhízással összefüggő betegség megelőzhető.
Megvéd a szív- és érrendszeri betegségektől
 
Nem titok, hogy a szív- és érrendszeri betegségek az egyik vezető halálok a nyugati világban. A tudományos várakozások szerint 2030-ra a szív- és érrendszeri betegségek előfordulása 9,9%-kal fog növekedni. De a tudósok világszerte egyetértenek abban, hogy ezek a betegségek miatti halálozás csökkenthető rendszeres testmozgással.
 


Csökkenti a stresszt


Ha stresszes vagyunk, érdemes edzést végezni. A stressz ébren tart éjszaka, ráadásul az immunrendszert is gyengíti, így általános fáradtságot okoz. A stressz a káros oxigéngyökök túlzott felhalmozódásához vezet a szervezetben, amelyek számos betegséggel hozhatók összefüggésbe. A fizikai erőnléti edzés nagyon jótékony hatással van a stressz csökkentésére. Amikor stresszes vagyunk, menjünk el sétálni vagy futni, és hamarosan észrevesszük, hogyan változik a hangulatunk.
 

Az edzés megelőzi a depressziót és a szorongást


A depresszió és a szorongás súlyos mentális egészségügyi problémák, amelyeket nem szabad figyelmen kívül hagyni. Az orvos tanácsa mellett el kell kezdeni a rendszeres testmozgást is. A sport elősegíti a szerotonin felszabadulását, amely segít javítani a hangulatot. Norvég tudósok 977 pácienssel végeztek kísérletet, és megállapították, hogy a testmozgás javítja a depressziós betegek hangulatát.
 

Javítja az alvás minőségét


A testmozgás határozottan javítja a pihenés minőségét. A mozgás a legjobb nappali tevékenység, amely elősegíti a jó alvást. Alvás közben az izmaink, a csontjaink és az agyunk is megfiatalodik, így másnap frissebbnek és energikusabbnak érezhetjük magunkat, ráadásul a szellemi teljesítőképességünk is javul. A testmozgás a legjobb, legbiztonságosabb és legolcsóbb gyógyszer az álmatlanságra. Az alvás minőségének javítása érdekében mindenképpen érdemes megfelelő minőségű matracot használni.
 

Növeli az energiaszintet


Az állandó fáradtság és energiahiány ma a leggyakoribb probléma, amellyel a közegészségügy szembesülni kénytelen. Az okok a túlterheltségtől a mozgásszegény életmódig terjedhetnek. De az egyetlen, legjobb és legegyzserűbb gyógymód a rendszeres testmozgás. A tudósok egyetértenek abban, hogy a rendszeres edzés pozitív hatással van az általános energiaszintre is.
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


(X)


 
 
[ 900 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x