Milyen hatással lehet a mindennapjaidra egy jó illatgyertya?...
Címlap / Szépség-Egészség / Milyen hatással lehet a mindennapjaidra egy jó illatgyertya?

Milyen hatással lehet a mindennapjaidra egy jó illatgyertya?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-20

Az illatgyertya rengeteg pozitív hatással rendelkezik mentális egészségünk szempontjából. Bemutatjuk a legfontosabbakat.  

Az illatgyertya egy olyan kiegészítő, amelyet a legtöbben azért használnak, hogy hangulatosabbá tegyék környezetüket. Egy prémium minőségű illatgyertya azonban ennél jóval több okból sem hiányozhat az otthonodból.

Képes ugyanis kiegyensúlyozottabbá, ezáltal pedig egészségesebbé is tenni a mindennapjaidat. Ebben a cikkben bemutatjuk neked az illatgyertyák igazolt, pozitív élettani hatásait.
 

Viszlát, stressz: így segít lenyugodni az illatgyertya


Azt, hogy bizonyos illatok képesek serkenteni az agyunkban lezajló kognitív funkciókat, rengeteg kutatás igazolja.

Ezek többsége alátámasztja azt is, hogy néhány aroma tökéletesen alkalmas lehet a mindennapos stressz, a szorongás és a depresszió elleni küzdelem terén. Bizonyos illatok ezt energizáló, míg mások nyugtató hatásukkal képesek elérni.

Talán senkinek nem kell bemutatni a levendulát. Ez a növény széles körben ismert relaxáló hatásáról, természetes illóolaját pedig több, nyugtató hatású készítményben is alkalmazzák. A levendula aromája képes ellazítani a testet, pozitív hatással van a tudatunkra, és elősegíti a nyugodt, pihentető alvást.

Hasonlóan a szantálfa, a vanília, illetve a jázmin édeskés aromájához, amelyek szintén tökéletes megoldást jelentenek, ha egy hosszú, nehéz nap után némi nyugalmas kikapcsolódásra vágyunk.

Fontos megemlíteni azonban, hogy a mesterséges úton előállított aromák kevésbé hatásosak.

Sőt, akár olyan toxinokat is tartalmazhatnak, amelyek károsak lehetnek az egészségünkre. Éppen ezért fontos, hogy ha valódi nyugalomra és ellazulásra vágyunk, olyan prémium minőségű illatgyertya vásárlása mellett döntsünk, ami kizárólag természetes alapanyagokból készült.
 

Extra energia, kávé nélkül is


Természetesen az illatok nemcsak az ellazulásban segíthetnek, de abban is, hogy energikusabbak, fittebbek és motiváltabbak lehessünk. Erre egyaránt tökéletes megoldást jelentenek a különböző, fűszeres aromák, valamint a citrusfélék jellegzetese illóolajai is.

Két nagyon népszerű fűszer a bazsalikom és a borsmenta, amit gyakran az illatgyertyák gyártása során is használnak.

Aromájuk elősegíti a koncentrációt, koncentrációs, így egy borsmentás-bazsalikomos illatgyertya a tanuláshoz és a munkához is melegen ajánlott.

Csakúgy, mint a citrom, a lime és a vérnarancs, amelyek aromája kiemelkedő energizáló hatással bír. Nem csoda, hogy az ilyen illatgyertyákat sokan szívesen használják például a hangulatos, esti olvasás mellé is.
 


Színek, fények és illatok: az illatgyertyák különleges, spirituális ereje


Az illatgyertya azért különleges dolog, mert nem csupán az illatok segítségével képes a relaxáló vagy épp energizáló hatás kiváltására. A fény és a meleg érzete a színek és a különleges aromák együtt teremtik meg azt a hangulatot, ami semmi egyébhez sem fogható.

Éppen ezért minden célra és minden személyiséghez más és más illatgyertya az, ami igazán illik.

Mivel a lila egy olyan szín, amit a nyugalommal társítunk, így egy lila színű, levendulás illatgyertya a képes tökéletesen kiegyensúlyozott, békés hangulatot teremteni az otthonodban.

Sőt, sokan úgy tartják, hogy a lila gyertyákhoz különleges, spirituális erő is kötődik. Tisztító hatásúnak tartják őket, éppen ezért a természetes gyógyítás hívei gyakran alkalmaznak lila színű csakra gyertyákat, amelyek segítik a spirituális megnyílásban és kiteljesedésben.

Hogy ezt mennyire veszed komolyan, az persze csak egyéni hit kérdése. Az viszont biztos, hogy a megfelelő színek és illatok kombinációja olyan varázslatos atmoszférát képes teremteni, ami egy lakást nagyon hamar valódi otthonná varázsol!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


(X)
 
 
[ 675 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x